radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
08.02.2022.

SUPERGIRL WORKOUT - Karla Prodan, olimpijka i judašica na 6. mjestu svjetske rang ljestvice

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece.

Više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom ispričala je Supergirl Karla Prodan.

Karla je u Sport Visionu pronašla savršene Nike tajice koje imaju prozračnu Dri-FIT tehnologiju koja osigurava udobnost i regulira znojenje tijekom zahtjevnih treninga. Nike SWOOSH ženski sportski grudnjak pruža Klari potrebnu podršku tijekom treninga.Dizajniran je sa širokim naramenicama i trkačkim leđima za savršenu udobnost. Zahvaljujući Dri-FIT tehnologiji koja efikasno uklanja vlagu Karla se osjeća fokusirano za izazove koje donosi svaki novi trening. 

Moje ime je Karla Prodan, imam 23. godine, treniram judo u Judo klubu „Pujanke“ u Splitu i dugogodišnja sam članica Hrvatske judo reprezentacija. Studentica sam 3. godine  Pomorskog menadžmenta na Pomorskom fakultetu u Splitu, a kada ne treniram i ne učim, volim se srediti i popiti kavu s prijateljica na rivi te vrlo često otići u shopping. Volim pogledati dobar film ili seriju, ali i pročitati zanimljivu knjigu kada imam slobodnog vremena.

Judo sam počela trenirati u 3. razredu Osnovne škole tako što su treneri došli u školu, prezentirali nam judo i moja mlađa sestra je počela prva trenirati. Na nagovor moje mame i nakon što sam isprobala razne sportove, odlučila sam i ja probati judo. Nakon dva tjedna treniranja, imala sam prvo natjecanje na kojem sam osvojila 1. mjesto, svidio mi se osjećaj pobjede i tako sam se odlučila za judo. Naravno da je svim mojim vršnjacima bilo čudno da jedna curica trenira borilački sport kojeg su većinom dečki trenirali, no ja se nisam puno obazirala jer nisam mislila da bilo koji sport može biti muški ili ženski.

Moj najveći uspjeh je nastup na Olimpijskim igrama, gdje sam se uspjela plasirati među najboljih 16. judasica svijeta te se trenutno nalazim na 6. mjestu svjetske rang ljestvice u svojoj kategoriji do 78 kilograma. Osvojila sam brojne Grand Slam i Grand Prix medalje kao i europsku seniorsku broncu i srebrnu medalju na Europskom prvenstvu do 23 godine. Kao kadetkinja sam bila svjetska prvakinja, a kao juniorka svjetska viceprvakinja te sam višestruka prvakinja Hrvatske u svim dobnim kategorijama.

Kao i svaki manje zastupljeni sport u Hrvatskoj, problem je u financiranju sportaša kao i uvjeti u kojima treniramo. Moj klub se nalazi u atomskom skloništu na Pujankama i moji uvjeti se ne mogu niti usporediti s uvjetima u kojima treniraju cure iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke… Unatoč tome, moj klub je naučio raditi s tim što imamo te uz veliku volju i trud proizveo je svjetske rezultate.

UNESCO je judo proglasio najboljim sportom za djecu u dobi od 4 do 21 godinu. Trenirajući judo stječe se samodisciplina i poštovanje prema sebi i drugima, utječe na psihičku stabilnost, jača tijelo, razvija koordinaciju i fleksibilnost. Principi juda uče i o poštovanju, samopoštovanju, samopouzdanju te nas uči kako biti dio grupe i zajednice. U treningu juda cilj je djecu naučiti sve prirodne oblike kretanja, koordinaciju i ravnotežu kroz vježbe i judo igre. Osim toga kroz judo se proputuje svijet, rode se brojna prijateljstva i steknu se brojna životna iskustva.

Moja poruka mladima je da ustraju u onome što rade i vole, bilo to bio sport, škola ili nešto drugo. Uz veliki trud, dolazi i velika nagrada. Naravno da će biti prepreka na putu, no sve to nas na kraju ojača i iz toga izađemo bolji. Zato u svemu što radite, dajte sve od sebe, ne odustajte i uživajte.

Prati svakodnevne aktivnosti Karle Prodan i Judo kluba PUJANKE na Facebooku i Instagramu.

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji.

Veselimo se vašim prijavama!

Sve što vam je potrebno za trening pogledajte u našim trgovinama ili na web shopu!

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru! 
24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!