ZAŠTITA PODATAKA I IZJAVA O PRIVATNOSTI

 

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je važna. U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja stupa na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, u nastavku Vas informiramo o tome na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

 

 

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE 

 

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:

Sport Vision d.o.o.
Bani 75A, Buzin
10000 Zagreb

E-mail kontakt: dpo@sportvison.hr
Telefon: +385 (0)72 800 400

 

 

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

 

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

  • kako bismo odgovorili na Vaš upit ili zahtjev,
  • radi procesiranja Vaše ponude,
  • radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.

 

Također, Vaše podatke možemo obrađivati i u sljedeće svrhe:

  • kako bismo Vam omogućili podnošenje reklamacija i povrate u svim našim trgovinama,
  • kako bismo Vam omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva u svim našim trgovinama,
  • kako bismo Vam omogućili razne načine plaćanja u svim našim trgovinama,
  • kako bismo Vam omogućili rezervaciju i preuzimanje robe iz drugih trgovina,
  • kako bismo Vam omogućili povrat sredstava u svim trgovinama.

 

Vaše podatke možemo obrađivati i u svrhu marketinške komunikacije na temelju Vaše posebne suglasnosti, i to:

  • kako bismo Vas izvijestili o posebnim pogodnostima koje su često vremenski ograničene,
  • kako bismo Vas izvijestili o sezonskim popustima i aktualnim akcijama,
  • kako bismo Vas izvijestili o posebnim akcijama rezerviranim za naše članove,
  • kako bismo Vas izvijestili o najtraženijim modelima u Sport Vision ponudi,
  • kako bismo Vam predstavili nove kolekcije sportskog asortimana poznatih brandova,

kako bismo Vam dostavili korisne informacije vezane za Sport Vision trgovine i web shop.

 

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa
  • OIB
  • Adresa e-pošte
  • Broj telefona / faksa
  • Roba / usluga
  • Bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)
  • spol
  • datum rođenja

 

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Sport Visiona kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

 

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Sport Vision mogao dostaviti/pružiti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako ne date tražene podatke Sport Visionu, vjerojatno je da Sport Vision neće moći procesirati Vašu narudžbu i dostaviti Vam naručenu robu.

Kod kupnji u webshopu svi naprijed navedeni podaci nisu nužni, već je potrebno da nam date svoje ime i prezime, e-adresu (za potvrdu narudžbe) i adresu dostave (za isporuku Vaše narudžbe), te telefonski kontakt (radi mogućnosti kontaktiranja prilikom dostave narudžbe). Ovisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne date ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupnje putem webshopa neće biti moguće te Sport Vision neće biti u mogućnosti prihvatiti i procesirati Vašu narudžbu.

 

Također, ako ne date tražene podatke prilikom postavljanja upita ili zahtjeva ili kupnje u fizičkoj trgovini koji su nužni kako bi Sport Vision izvršio svoje ugovorne obveze odnosno odgovorio na Vaš upit ili zahtjev, Sport Vision možda neće moći postupiti na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupnju željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtjevom.

 

Kada Sport Visionu date informaciju o Vašoj dobi i spolu, Sport Vision će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Sport Vision će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

 

ONLINE PLAĆANJE U SPORT VISION WEBSHOPU

 

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našem webshopu, ne zaprimaju se i ne obrađuju u našim sustavima. Obrada se odvija u sustavima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobivamo podatke o statusu transakcije.

 

Sport Vision koristi CorvusPay servis za Internet naplatu tvrtke Corvus Info d.o.o., napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

 

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

 

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEBSHOPU

 

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke, mail adresu i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dijelimo s našim partnerima za logistiku (kao što su Overseas Trade Co Ltd. d.o.o.) kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

 

KOLAČIĆI I WEB ANALITIKA

 

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružatelj usluge Google LLC, SAD). Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite. 

 

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

 

Sport Vision Vam omogućuje da se registrirate na njegovoj web stranici i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti online kupnju kao i ostvarivati druge pogodnosti.

 

Za registraciju i otvaranje profila su potrebni sljedeći osobni podaci: Ime i prezime, e-mail adresa, spol, broj telefona, adresa i mjesto prebivališta, datum rođenja i lozinka.

 

Vlasnik profila može unijeti često korištene adrese ako to želi, kao i podatke potrebne za korištenje popusta u webshopu. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima Sport Vision webshopa te drugim osobama kada je to nužno za ispunjenje svrha obrade. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

 

Ako imate profil na nekoj od društvenih mreža Facebook, Google ili Twitter, možete povezati te profile sa Sport Vision profilom kako biste olakšali i ubrzali postupke prijave. Sport Vision webshop nema pristup Vašim profilima i lozinkama na tim društvenim mrežama, niti s pružateljima tih društvenih mreža dijelimo Vaše osobne podatke pohranjene kod nas.

 

Vaš Sport Vision profil dostupan je s interneta samo nakon prijave na Sport Vision web mjesto s točnim prijavnim podacima, tj. adresom registracije i lozinkom ili s nekim od povezanih profila društvenih mreža - zato molimo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).


SPORT VISION NEWSLETTER I UPORABA OSOBNIH PODATAKA ZA MARKETING

 

Vaše podatke koristimo samo za vlastiti marketing, Kako biste se prijavili za naš newsletter dovoljno je samo dati adresu e-pošte na koju želite primati newsletter. U svakom se trenutku možete odjaviti s newslettera sukladno uputama koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i u svakom newsletteru. Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera koristimo mailPlus platformu. Također, možete se prijaviti na primanje novosti i pogodnosti preko SMS ili Viber poruka u kojem slučaju ste obvezni dati samo Vaš broj telefona.

 

Ako prilikom prijave na newsletter odaberete opciju da želite primati poruke koje su više prilagođene Vašim interesima te nam u tu svrhu date podatak o Vašem spolu i dobi, Sport Vision će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Sport Vision će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

 

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

 

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

 

  • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
  • IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea
  • Davatelji softverskih usluga u oblaku
  • Davatelji usluga naplate i banke
  • Sport Vision povezana društva i druga povezana poduzeća
  • Dobavljači i izvođači radova, poslovni partneri

 

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

a) Unutar Sport Visiona:

• naše ovlašteno osoblje

• naše podružnice i povezana društva

• članovi naše ovlaštene prodajne i servisne mreže s kojima ste bili u kontaktu

b) Naši poslovni partneri: od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pozornost povjerljivosti vaših osobnih podataka

• agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružatelji usluga (npr. MailPlus, Google, Facebook) za slanje e-pošte; samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google AdWords; identifikacijski podatak o kolačiću za namjene analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga; adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences): koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti

• dostava pošiljki: radi dostave pošiljki Vaše podatke možemo dijeliti s poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki (kao što je Overseas Trade Co Ltd. d.o.o. i drugi eventualni partneri u budućnosti).

• poslovni partneri: na primjer, povjerljive tvrtke koje mogu upotrebljavati vaše osobne podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili ili dostavile marketinški materijal (pod uvjetom da ste pristali primati takvu vrstu materijala) kao i tvrtke koje pružaju Sport Visionu programske podršku i pružanje usluga računalne opreme te održavanje internetske stranice i prodavaonice. Poslovni partneri uključuju društva Reply Media d.o.o., Zagreb; Tomsoft d.o.o., Zagreb; NB Soft Beograd d.o.o. te Logosoft d.o.o., Beograd kao i bilo koji drugi poslovni partner Sport Visiona u budućnosti.

c) Ostale treće strane:

• kada to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Sport Vision

• poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Sport Visiona

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Sport Vision i/ili njenih klijenata

• u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke Sport Vision

Prilikom obrade tvojih osobnih podataka Sport Vision može tvoje osobne podatke iznositi u inozemstvo društvima Sport Vision grupe kao i trećim osobama (npr. svojim poslovnim partnerima). Ako se tvoji podaci iznose u inozemstvo na primatelja koji se ne nalazi unutar Europskog gospodarskog prostora odnosno u odnosu na kojeg Europska Komisija nije donijela odluku o postojanju adekvatne razine zaštite, a niti postoji drugi valjani temelj prijenosa osobnih podataka propisan GDPR-om, Sport Vision će pristupiti sklapanju odgovarajućih ugovora (kao što su standardne ugovorne klauzule Europske unije) kojim će osigurati da primatelj podataka poduzme sve mjere zaštite propisane pravom Europske unije. Sport Vision će poduzeti i sve druge potrebne mjere. Ako želiš saznati više o mjerama zaštite tvojih osobnih podataka prilikom prijenosa u inozemstvo, slobodno nas kontaktiraj na dpo@sportvison.hr.

 

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

 

Sport Vision pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, to jest do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na web stranici, odjavite se sa newslettera i sl.), Sport Vision će još daljnjih šest mjeseci nakon deregistracije čuvati Vaše osobne podatke kako bi se u tom razdoblju riješile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Ako to zahtijevaju primjenjivi propisi, Sport Vision Vaše podatke može čuvati i duže, u skladu s propisanim rokom čuvanja podataka.

 

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

 

ZAŠTITA PODATAKA

  • Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka
  • Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera
  • Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
  • Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

 

PRAVA ISPITANIKA

 

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Prenosivost podataka
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu
  • Pravo na povlačenje suglasnosti

 

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

 

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Sport Vision obrađuje.

 

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.

 

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena. Ako želite povući svoju suglasnost,  molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte u odlomku niže Kontakti).

 

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

 

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

 

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku mailom na online@sportvision.hr ili telefonom: +385 (0)72 800 400.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

 

MALOLJETNICI

 

Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Sport Vision Internetsku stranicu. Sport Vision d.o.o. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 16 godina te stoga nijedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina. Ako roditelji, skrbnik ili zakoniti zastupnik takve osobe otkrije da je njegovo dijete poslalo osobne podatke bez njegove suglasnosti, obratite se na našu adresu navedenu pod Kontakti.

 

DOPUNE I IZMJENE

 

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uputa kako biste imali najnovije informacije.