Pretraži stranicu

Uvjeti korištenja

Poštovani korisnici, molimo Vas da prije korištenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uvjete. Svaka posjeta našem web shopu, kao i kupovina, znači da ste ove uvjete pročitali, razumjeli te da se s njima u potpunosti slažete. Ukoliko su oni za Vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite ovu web stranicu.

Podaci o trgovačkom društvu

Sport Vision d.o.o.
Bani 75, Buzin
10000 Zagreb

Kotaktirajte nas putem: online obrasca
E-mail kontakt: online@sportvision.hr
Telefon: 01 7757 058

Radno vrijeme telefonskih operatera je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 16:00 sati.
Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

Pozivi se ne naplaćuju.

 

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb
IBAN: HR8323600001102329380

SWIFT (BIC) code  ZABA HR 2X

Iznos temeljnoga kapitala društva: 2.010.883,27 €
Porijeklo kapitala: mješovito
Osobe ovlaštene za zastupanje: Antonija Stojić, direktor s ovlastima da zastupa društvo pojedinačno i samostalno i Zdravko Vuko, direktor s ovlastima da zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Registracijski broj (MBS): 030126201
OIB: 30098672140
Upis u sudski registar 27.12.2012., Trgovački sud u Osijeku pod brojem Tt-12/3976-5
Djelatnost: Trgovina na malo sportskom opremom u specijaliziranim prodavaonicama (NKD 2007)


Uvjeti korištenja

Poštovani korisnici, molimo Vas da prije korištenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uvjete. Svaka posjeta našoj stranici, kao i kupnja, znači da ste ove uvjete pročitali i da se slažete s njima u cijelosti. Ukoliko su oni za Vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite ovu web stranicu.

Dobrodošli na stranicu sportvision.hr.  

Sport Vision Vam omogućava korištenje usluga i sadržaja svoje stranice koja je podložna niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja se primjenjuju na sve sadržaje i usluge stranice www.sportvision.hr. Korištenjem bilo kojeg dijela stranice, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima, kao i da prihvaćaju korištenje sadržaja ove stranice isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Opće odredbe

Sportvision.hr ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sport Vision administrira ovu web stranicu iz svojih ureda u Zagrebu, Hrvatska. Ni na koji način ne izjavljuje da su materijali ili usluge na ovoj lokaciji prikladni ili dostupni za korištenje izvan Hrvatske, a pristupanje iz područja gdje je njihov sadržaj nezakonit je zabranjeno. Nije dopušteno korištenje ili izvoz, odnosno uvoz, radi izvoza materijala ili usluga na ovoj lokaciji niti bilo koje kopiranje ili prilagođavanje u suprotnosti s važećim zakonima ili propisima uključujući, bez ograničenja, izvozne zakone i propise Hrvatske. Ako odlučite pristupiti ovoj lokaciji izvan Hrvatske, to radite na vlastitu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštivanje važećih lokalnih zakona. Ovi Uvjeti se tumače u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i neće se primjenjivati načela o rješavanju nesuglasnosti zakona.

Sport Vision može revidirati ove Uvjete bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posjećujte ovu stranicu da biste pregledali Uvjete koji trenutno važe, zato što su oni za Vas obvezujući. Određene odredbe ovih Uvjeta mogu se zamijeniti izričito navedenim pravnim obavijestima i uvjetima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije.

Materijal koji prosljeđuje korisnik (komentari i drugi sadržaji)

Osobni podaci koje proslijedite stranici sportvision.hr u svrhu dobivanja proizvoda bit će tretirane u skladu s našim dokumentom o zaštiti privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, prijetećih, uvredljivih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

Sport Vision na ovoj lokaciji ne želi od Vas primati povjerljive ili druge informacije kojima ne može slobodno raspolagati. Svi materijali, informacije ili druge obavijesti koje prenosite ili šaljete na ovu lokaciju neće se smatrati povjerljivim i onima kojima se ne može slobodno raspolagati. Sportvision.hr nema nikakve obaveze prema ovim informacijama. Naši zaposlenici mogu kopirati, otkrivati, distribuirati, primjenjivati ili na drugi način koristiti informacije i sve podatke, slike, zvukove, tekst i sve ostale materijale u njima sadržane za bilo koje, odnosno za sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.

Naravno, u ovu grupu podataka ne spadaju Vaši osobni podaci. Njih koristimo u skladu s poglavljima Zaštita podataka i izjava o privatnosti.


Povezanost s drugim Web lokacijama

Linkovi na ovoj lokaciji s lokacijama samostalnih proizvođača su osigurane isključivo da bi Vam olakšale rad. Ako ćete koristili ove poveznice, napustit ćete sportvision.hr. Sportvision.hr nije pregledao sve ove lokacije samostalnih proizvođača, ne kontrolira ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih lokacija ili njihov sadržaj. Samim time, ne podržavamo i ne dajemo nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, softveru ili drugim proizvodima ili materijalima koji se tamo nalaze ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovim korištenjem. Ako odlučite  pristupiti nekoj od Web stranica samostalnih proizvođača, koje su povezane sa sportvision.hr, to radite isključivo na vlastiti rizik.

Korisnički blog

Sport Vision može, ali nema obavezu, nadgledati bilo koji dio web stranice na kojem korisnici prenose ili šalju obavijesti ili komuniciraju isključivo međusobno, uključujući, ali ne ograničavajući se na korisnički forum, kao i sadržaj bilo koje od ovakvih obavijesti.  Međutim, Sport Vision se ne smatra odgovornim za sadržaj bilo kojeg od navedenih obavijesti, bez obzira proizlazi li ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti, opscenosti ili drugo. Sport Vision zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijale koje smatramo nepristojnim, klevetničkim, opscenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim. Sve informacije vezane uz transakcije kupaca - trgovina Sport Vision, smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Autorska prava i intelektualno vlasništvo

Sva autorska prava, registrirani znakovi i druga prava intelektualnog vlasništva na sve sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, dizajn, slike, baze podataka, programerski kod i sl.) na ovoj web stranici pripadaju Sport Visionu ili subjektima koji su Sport Visionu dali dozvolu za njihovim korištenjem. Navedene materijale možete koristiti samo u mjeri koja je izričito navedena i koja je potrebna za Vašu osobnu, nekomercijalnu upotrebu ili za kreiranje Vaše narudžbe i korištenje drugih usluga koje Vam omogućavamo posredstvom ove web stranice. S tim u vezi napominjemo da je zabranjeno na bilo koji način mijenjati sadržaj ove stranice ili isti reproducirati ili javno prikazivati, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne i komercijalne svrhe, tako da svaka neovlaštena uporaba može predstavljati kršenje propisa koji reguliraju ovu odredbu. Korištenjem bilo kojeg dijela ove web stranice, smatra se da ste upoznati s ovim uvjetima, kao i da prihvaćate korištenje sadržaja ove stranice isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

 

Kupnja od povjerenja

IZBOR PROIZVODA

Kako bi Vam bila omogućena kupnja sa svim pogodnostima (posebne promocije i pogodnosti, korištenje promo kodova i ticketa) na našoj stranici je potrebno biti registrirani korisnik. Proces registracije je veoma jednostavan i od Vas zahtijeva samo osnovne osobne podatke. Naručiti i odraditi kupovinu svakako možete i kao neregistrirani korisnik.

Registrirati se možete kao fizička ili pravna osoba. Ako, kao pravna osoba, želite izdavanje R1 računa, obavezno je registrirati se i potom, prijavljeni na korisnički račun, kompletirati narudžbu. Naknadno izdavanje R1 računa nije moguće.

Na vrhu svake stranice nalazi se padajući meni s kategorijama proizvoda. Izborom neke od kategorija otvorit će se stranica s izlistanim proizvodima. S lijeve strane ove stranice nalaze se filteri za filtriranje proizvoda prema: spolu, tipu, vrsti, namjeni, proizvođača, uzrastu, veličini i cijeni. Klikom na CHECK polja uz filter, uključujete ili isključujete željeni filter. Ukoliko ste izlistali grupu proizvoda koja Vas interesira, dodatne informacije o konkretnom proizvodu možete vidjeti klikom na sliku ili naziv proizvoda. Ukoliko ne znate kojoj kategoriji pripada proizvod koji Vas interesira, možete iskoristiti polje za pretragu koje se nalazi pri vrhu svake stranice. U polje možete utipkati šifru proizvoda, naziv branda, namjenu i sl.

Prilikom pregleda proizvoda, prvo odaberite veličinu gledanog proizvoda, kao i količinu koju želite kupiti. Primijetit ćete da s desne strane slike proizvoda postoji gumb "DODAJ U KOŠARICU". Kada kliknete taj gumb bit ćete obaviješteni da se proizvod nalazi u Vašoj košarici.

Sport Vision web shop, kao maloprodajna trgovina, omogućuje kupovinu do 2 istovjetna artikla. Veće količine nismo u mogućnosti isporučiti.

Web shop prikazuje sve artikle na stanju u svim Sport Vision trgovinama. Stanje zaliha se prikuplja 4 puta dnevno. Kako bi osigurali dostupnost artikala te njihovu ispravnost, za svaki artikl s trgovinom dodatno provjeravamo dostupnost.

Cijene artikala koje vidite na web shopu nisu nužno iste kao u trgovinama.

SADRŽAJ KOŠARICE

U svakom trenutku omogućen Vam je pregled svih proizvoda koje želite kupiti. Jednostavnim klikom na ikonicu košarice u gornjem desnom kutu stranice otvarate stranicu na kojoj su prikazani svi proizvodi spremni za kupnju. Veoma lako možete obrisati proizvode iz košarice ili povećati broj željenih proizvoda.

NARUČIVANJE PROIZVODA IZ KOŠARICE

Kada ste spremni izvršiti kupnju, potrebno je kliknuti na košaricu ili gumb "MOJA KOŠARICA", prilikom čega će Vam se prikazati sadržaj sa svim artiklima koje ste unijeli u košaricu. Ukoliko ste se predomislili u vezi kupovine i želite nešto promijeniti - jednostavno se možete vratiti iz košarice u pregled ponude na stranici. Povratak u košaricu, na dio za plaćanje, radi se na isti način, klikom na gumb "MOJA KOŠARICA" (u dijelu gdje je košarica) ili jednostavnim klikom na ikonu košarice u gornjem desnom uglu stranice.

U košarici ćete vidjeti i polje za unos ticket/promo koda u koje, ukoliko imate kod, unosite ili kod za popust dobrodošlice (za sve novo registrirane kupce) ili promo kod za neku akciju, koja je aktivna kada kupujete. Ako nemate promo, spomenuto polje zanemarite.

Promo kod dobrodošlice moguće je iskoristiti na artikle po punim cijenama te snižene artikle, ali ne i na artikle koji se nalaze na nekoj od posebnih web prodajnih akcija u trenutku kada kupujete. Promo kod akcije je moguće iskoristiti na listu artikala, kako je najčešće specificirano u opisu akcije.

 

ODABIR NAČINA DOSTAVE

Na Sport Vision web shopu možete odabrati nekoliko oblika isporuke narudžbe: dostava na Vašu adresu, preuzimanje u trgovini – click & collect te preuzimanje na HP paketomatu ili u OEX shopu.

Dostava na Vašu adresu

Dostavljači Overseas Expressa i Hrvatske pošte (dostavne službe s kojima Sport Vision surađuje) pošiljke dostavljaju na adresu za isporuku kroz 3 do 5 radna dana, u periodu od 8:00 do 16:00 sati. Molimo Vas da u tom periodu osigurate da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je vizualno pregledati paket, da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ako primijetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavijestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja, utoliko slobodno preuzmite pošiljku i potpišite dostavljaču dostavnicu/adresnicu. Uobičajena praksa je da Vas dostavljač, ako Vas ne zatekne na adresi, nazove na broj telefona koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbe i ugovori novi termin isporuke. Ako Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontaktirat ćemo Vas, kako bismo ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Isporuka je besplatna za sve narudžbe iznad 50 €. Za manje narudžbe troškove dostave, u iznosu od 4 €, snosite Vi.

Dostava u trgovinu (click&collect)

Opcija Click&Collect odnosno dostava u trgovinu omogućava Vam da izaberete svoje artikle i umjesto dostave na kućnu adresu svoj paket preuzmete u trgovini koju odaberete.

Ova opcija je u potpunosti besplatna, a vrijedi samo za plaćanje karticama, PayPalom te za CorvusPay by IBAN plaćanje. Kada artikli stignu u trgovinu, obavijestit ćemo Vas putem e-maila, a preuzeti ih možete u radno vrijeme odabrane trgovine.

Period do preuzimanja je od 3 do 7 radnih dana.

Prilikom prikupljanja narudžbe obavezno ponesite osobni identifikacijski dokument te potvrdu o kupnji.

Preuzimanje na HP paketomatu

Za isporuku Vaše narudžbe možete odabrati jedan od 130 paketomata Hrvatske pošte. Paketomati nude fleksibilnost te brzo i sigurno preuzimanje naručenih proizvoda na tehnološki moderan način.

Prednost ovog dostavnog kanala je brza i beskontaktna dostava, a paketomati su dostupni svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, što znači da paket možete preuzeti kada to Vama najviše odgovara.

U trenutku kada dostavljač isporuči paket u pretinac paketomata, zaprimit ćete poruku da je Vaš paket spreman za preuzimanje. Poruka će sadržavati informacije o isporuci i jedinstveni kod koji je potrebno unijeti na kontrolnoj ploči paketomata. Unosom koda otvorit će se pretinac s Vašim paketom i tada možete slobodno preuzeti Vaš paket iz pretinca te na posljetku zatvoriti vrata pretinca.

Od trenutka zaprimanja poruke s informacijama o isporuci, paket se može preuzeti kroz naredna 72 sata (3 dana).

Za ovu opciju dostave omogućeno je plaćanje karticama, PayPalom te CorvusPay by IBAN metodom. Za narudžbe iznad 50 € oslobođeni ste troškova dostave, dok za narudžbe vrijednosti manje od 50 €  plaćate troškove dostave u iznosu od 4 €.

Dostava u Overseas Express shop

430 lokacija partnera Overseas Express dostavne službe stoji Vam na raspolaganju kao pick up lokacija za Vašu narudžbu. Odlična pokrivenost i rasprostranjenost omogućit će Vam lako i jednostavno preuzimanje pošiljke u slučajevima kada Vam isporuka na kućnu adresu ne bi bila odgovarajuća.

Nakon isporuke paketa u OEX shop, od strane Overseas dostavne službe ćete zaprimiti obavijest purem Viber/SMS poruke ili maila te ćete paket moći slobodno preuzeti unutar radnog vremena odabranog OEX shopa.

Prilikom prikupljanja narudžbe obavezno priložite informaciju o broju paketa te ponesite osobni identifikacijski dokument kao potvrdu vjerodostojnosti.

Opcija dostave u OEX shop je besplatna za narudžbe u iznosu većem od 50 €, dok se kod narudžbi iznosta manjeg od 50 € naplaćuju troškovi dostave u iznosu 4 €. Kod ovog oblika isporuke moguće je odabrati plaćanje karticama, PayPalom ili CorvusPay by IBAN metodu.

 

ODABIR NAČINA PLAĆANJA

Sportvision.hr Vam omogućuje različite načine plaćanja: plaćanje debitnim i kreditnim karticama, CorvusPay by IBAN plaćanje, plaćanje pouzećem (kod preuzimanja) i PayPal plaćanje.

Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke: 
Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se obavlja isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

Sukladno važećem zakonu Republike Hrvatske, Sport Vision d.o.o. kao pravna osoba ne smije primiti naplatu u gotovini u vrijednosti od 9.954,21 € i većoj. U slučaju zaprimanja Vaše narudžbe u vrijednosti većoj od 9.954,08 €, za koju je odabrano plaćanje pouzećem, narudžba će biti automatski stornirana, o čemu nećete biti posebno obavješteni.

Plaćanje platnim karticama: 
Plaćanje debitnim i kreditnim karticama omogućeno je Visa, MasterCard, Maestro, Visa Premium i Diners karticama i to na sljedeći način:

Zagrebačka banka

 • Visa debit - beskamatno 2-12 rata, min. iznos 70,00 €

 • Visa business - beskamatno 2-12 rata, min. iznos 70,00 €

 • Mastercard - beskamatno 2-12 rata, min. iznos 70,00 €

Erste banka

 • Diners - beskamatno 2-12 rata, min. iznos 40,00 €

Privredna banka

 • Maestro - beskamatno 2-6 rata, min. iznos 50,00 €

 • Visa - beskamatno 2-6 rata, min. iznos 50,00 €

 • Visa Premium kartica - beskamatno 2-6 rata, min. iznos 50,00 €

Za sve ostale kartice plaćanje je jednokratno.

Provjerite kod banke, koja je karticu izdala, podržava li Vaša kartica plaćanje preko interneta.

Plaćanje putem reward kartica i nagradnih bodova nije moguće.

 

U SLUČAJU KUPNJE KARTICOM - Nakon što potvrdite narudžbu, bit ćete preusmjereni na Monri sistem kartične naplate, na kojoj unosite podatke s platne kartice i obavljate plaćanje. Ako je transakcija uspješna, bit ćete vraćeni na našu stranicu s informacijom da je plaćanje uspješno obavljeno.

Prilikom kreiranja i plaćanja narudžbe, za koju je kao način plaćanja odabrano plaćanje karticom, na Vašu e-mail adresu zaprimit ćete dvije odvojene e-mail poruke - prvo POTVRDA NARUDŽBE i, nakon što plaćanje uspješno prođe, e-mail  POTVRDA PLAĆANJA.

POTVRDA NARUDŽBE - je e-mail koji dobijete kada ste na našoj stranici uspješno stavili odabrane artikle u košaricu, popunili podatke, odabrali kartično plaćanje, složili se s uvjetima korištenja i kliknuli POTVRDI. Ovaj e-mail ne znači da je plaćanje uspješno.

POTVRDA PLAĆANJA - je e-mail koji dobijete nakon što, na stranici preko Monri sustava, unesete svoje podatke s kartice i uspješno kompletirate plaćanje. Ovaj e-mail je potvrda uspješnog plaćanja.

Ako Vam ne stigne e-mail o potvrdi plaćanja, molimo Vas da provjerite da li Vam je prošlo kartično plaćanje. U slučaju da ste registrirani korisnik, plaćanje možete ponoviti na sljedećem linku https://www.sportvision.hr/prijava ili se javite našoj korisničkoj podršci za pomoć.

PLAĆANJE NA NAŠIM WEB STRANICAMA JE SIGURNO!

Sport Vision koristi Monri servis za Internet naplatu, napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve bankovnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

PayPal plaćanje:

Plaćanje PayPalom smatra se najsigurnijim načinom plaćanja preko interneta.

CorvusPay by IBAN:

CorvusPay by IBAN je metoda plaćanja koja Vam omogućuje plaćanje narudžbe direktno s Vašeg računa, putem IBAN-a, bez korištenja platnih kartica i bez potrebe za pokretanjem Vašeg Netbankinga ili odlaska na banku/poštu.

Proces plaćanja se svodi na unos IBAN-a i autentifikaciju, odnosno provjeru identiteta vlasnika računa – slično kao kod plaćanja Internetskim bankarstvom.

Plaćati s IBAN-a na IBAN, odnosno s računa na račun, mogu kupci koji imaju ugovorenu uslugu Internet ili mobilnog bankarstva u jednoj od banaka na koje je CorvusPay spojen, u web trgovinama i mobilnim aplikacijama koje prihvaćaju CorvusPay by IBAN metodu plaćanja.

Gift kartica

Platite Vašu online narudžbu jednom ili više gift kartica, u potpunosti ili djelomično uz nadoplatu pouzećem u gotovini. Više o plaćanju gift karticama možete saznati OVDJE.

*Zamjena poklon bonova za novac nije moguća.

ZAVRŠETAK NARUČIVANJA

Klikom na gumb POTVRDI, prikazat će Vam se obavijest o uspješno poslanoj narudžbi (osim ako kupujete karticom, u tom slučaju vrijede koraci opisani iznad u poglavlju Plaćanje karticama). Napomena: prije klika na gumb Potvrdi, potrebno je kvačicom označiti da se slažete s Uvjetima korištenja. Na e-mail adresu, koju ste ostavili prilikom registracije, bit će Vam u kratkom roku poslana potvrda narudžbe. Ukoliko postoje nejasnoće oko Vaših kontakt podataka, nakon evidentiranja Vaše narudžbe primit ćete poziv telefonom ili e-mail upit od strane naše službe korisničke podrške radi provjere podataka isporuke.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem online korisnička podrška ili telefonom 01 7757 058.

Web shop prikazuje sve artikle na stanju u svim Sport Vision trgovinama. Podatke dobiva direktno iz sistema. Nakon kreiranja narudžbe svi artikli idu na dodatnu provjeru dostupnosti u naše trgovine.

DOSTAVA

Nakon potvrđene narudžbe, ako postoje dodatne informacije, pojašnjenja ili nejasnoće oko unesenih podataka, javite nam se telefonom, mailom ili preko društvenih mreža. Provjerit ćemo Vaš upit i povratno ćemo Vas kontaktirati.

Od tog trenutka rok isporuke je u pravilu 3 do 5 radnih dana. Za pojedina slabije povezana područja i otoke ovaj rok može biti duži.

Molimo Vas za razumijevanje za moguća kašnjenja u periodima velikih sniženja i sezonskih akcija, obzirom kako ovisimo i o vanjskim službama. Rok isporuke se tada može produžiti.

Kako bismo osigurali dostupnost artikala te njihovu ispravnost, za svaki se artikl s trgovinom provjerava dostupnost.

Ako su svi artikli dostupni, idu na isporuku.

Nakon provjere dostupnosti, ako određenog artikla nema, dobiti ćete email o nedostupnosti.

Moguće je da Vam narudžba stigne u više paketa, ako ste naručili više artikala koji su dostupni u različitim trgovinama.

Kod kreiranja računa i paketa zaprimate email s informacijom o istom.

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE

Sport Vision d.o.o. pridržava se politike zaštite potrošača. Kao naš potrošač imate pravo unutar 14 dana od dana primitka narudžbe vratiti kupljeno iz bilo kojeg razloga. Vratiti naručeno možete poštom te u Vama najbližoj Sport Vision trgovini.

POVRAT/ZAMJENA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN 19/22), ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 84. stavak 6. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda, koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Ako ste se predomislili vezano za kupnju ili nakon primitka narudžbe zaključite da Vam ne odgovara broj, boja, model i slično, moguće je napraviti zamjenu ili dobiti povrat uplaćenog novca, unutar 14 radnih dana od datuma isporuke proizvoda. Povrat robe možete napraviti u Vama najbližoj Sport Vision trgovini ili poštom poslati u trgovinu iz koje Vam je paket isporučen. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupac je dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda, ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Kako biste napravili zamjenu ili vratili naručeno, uz želju za povratom plaćenog, možete nas dodatno kontaktirati na broj 01 7757 058 ili poslati upit sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na online korisnička podrška i opišete nam o kakvoj zamjeni ili povratu se radi.

Roba se može vratiti isključivo uz predočenje računa te uz list reklamacije/povrata.

Ako artikl vraćate poštom, šaljete ga na adresu trgovine koja Vam je napravila isporuku, a pošiljatelj/trgovina je naznačena na računu.

HP Express isporučuje pakete na adrese svih trgovina, osim trgovina u Outlet Dugopolju, Lumini centar Varaždinu, Đakovu, Dubrovniku i Ikea Designer Outletu.

U slučaju vraćanja robe ili povrata sredstava, kupcu koji je narudžbu prethodno platio nekom od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Sport Vision Online Shop vratit će uplaćena sredstva za robu na bankovni račun koji kupac specificira i za koji pošalje IBAN. Neovisno o vrsti plaćanja, biti će potreban IBAN bankovnog računa na koji želite da Vam se izvrši povrat sredstava.
Povrat sredstava, osobama koje su platile pouzećem, odrađuje se nakon potvrde o zaprimanju uplate te po primitku vraćene narudžbe, uplatom na račun u roku od 14 radnih dana.

Vodite računa da vraćeni proizvodi moraju biti nekorišteni, neoštećeni te u originalnoj ambalaži, uz priloženu presliku računa i list reklamacije/povrata. Za svako umanjenje vrijednosti robe, nastalo rukovanjem robe, odgovoran je kupac. To se ne odnosi na rukovanje koje je bilo potrebno kako bi se utvrdila ispravnost proizvoda. Ako roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena ili je oštećene originalne ambalaže), kupac snosi troškove poštarine u iznosu od 4 € kako bi roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

*Napominjemo da se, iz higijenskih razloga, donje rublje i čarape ne mogu zamijeniti ni vratiti za povrat novaca.

Sport Vision nije odgovoran ako dostavna služba, kojom kupac pošalje proizvode za povrat/zamjenu, ne isporuči te proizvode u naše trgovine i proizvod se vrati na adresu pošiljatelja. Ako Vam se vrati paket koji ste slali, molimo Vas da kontaktirate dostavnu službu, kojom ste slali pošiljku.

Obrazac za reklamaciju/povrat možete preuzeti ovdje.

 

RASKID UGOVORA

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, potrebno nas je obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora, prije isteka roka, i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

 

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi, koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Ako ste jednom narudžbom naručili više artikala, koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok od 14 dana započinje teći od dana kada Vam je predan posljednji artikl.

 

Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 radnih dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, odnosno rob. U slučaju da ste odabrali drugu vrstu isporuke, koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili, vratit ćemo iznos koji odgovara iznosu najjeftinije vrste standardnog prijevoza.

 

Povrat novca bit će izvršen na račun čiji nam IBAN dostavite. Ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat ovisno o razlici u načinu plaćanja. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

 

Povrat robe

Robu vratite u trgovinu iz koje Vam je paket isporučen ili je predajte u Vama najbližoj Sport Vision trgovini, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako nam prije isteka ranije navedenog roka pošaljete ili predate robu. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupac je dužan snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

 

Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe snosite sami.

 

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Molimo kupce da obavezno paze na ambalažu koja je sastavni dio proizvoda. Nije dozvoljeno lijepiti, šarati ili na bilo koji drugi način uništavati ambalažu (npr. kutije od tenisica).

 

Umanjenje iznosa povrata s obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

 • Neoštećena ambalaža: povrat punog iznosa
 • Oštećena ambalaža: umanjenje vrijednosti proizvoda za 6,64 € 
 • Bez originalne ambalaže: umanjenje vrijednosti proizvoda za 6,64 € 

 

Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje vraćenog proizvoda:

 • Proizvod originalno zapakiran: 0%
 • Proizvod nije korišten, već isključivo isprobana funkcionalnost: 0%
 • Proizvod korišten: 100%

 

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA možete preuzeti na sljedećem LINKU.

 

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora, koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici, možete elektronički ispuniti i poslati na online korisnička podrška.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca, u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 19/22) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

 

Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak.

Materijalni nedostatak na robi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka. Ako se materijalni nedostatak na robi pojavi u roku godine dana od kupovine, a trgovac smatra da nedostatak tada nije postojao, predujam vještaćenja snosi trgovac, a konačni trošak snosi trgovac ili kupac, ovisno o rezultatu vještaćenja. Ako se materijalni nedostatak na robi pojavi nakon godine dana, ali ne kasnije od dvije godine od dana kupovine, predujam vještačenja snosi kupac, a konačan trošak snosi ili trgovac ili kupac, ovisno o rezultatu vještačenja.

Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodanog artikla koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje artikla.

 

REKLAMACIJE

Sport Vision pridržava se politike zaštite potrošača. Kao nas potrošač imate pravo unutar 14 dana od dana primitka narudžbe vratiti kupljeno iz bilo kojeg razloga. Vratiti naručeno možete poštom te u Vama najbližoj Sport Vision trgovini.

Prilikom preuzimanja pošiljke, molimo Vas, da u prisustvu dostavljača, provjerite svoj paket. Ako na njemu ima vidljivih oštećenja (potrgani dijelovi i udubljenje), paket ne biste trebali preuzeti. U ovom slučaju, molimo Vas da nas nazovite telefonom na broj 0800 840 840 ili pošaljete upit sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) putem online obrasca i navedete razlog zbog kojega ste odbili preuzeti paket.
U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.

Ako ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24 sata od trenutka primitka pošiljke, nazovete telefonom na broj 0800 840 840, ili pošaljete upit sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) putem online obrasca i opišete o kojoj situaciji se radi. U najkraćem mogućem roku obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.

Ako se na kupljenom proizvodu pojave nesuglasnosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite u skladu s naprijed navedenim te da obrazac zahtjeva za reklamaciju pošaljete putem online obrasca. U slučaju robe s greškom, trošak povrata robe snosi Sport Vision.

U slučajevima kad se proizvod s greškom može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca ili zamjena za novi proizvod bit će odrađeni najkasnije unutar 15 dana.

Upite, prigovore i pohvale, vezane za kupovine i situacije u fizičkim, maloprodajnim trgovinama, možete uputiti na mail adresu: info@sportvision.hr. Na istoj adresu možete postaviti upit o stanju podnesene reklamacije.

 

Povrat sredstava

U slučaju vraćanja robe ili povrata sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Sport Vision Online Shop vratiti će uplaćena sredstva na bankovni račun koji kupac specificira i za koji pošalje IBAN hrvatskih banaka. Povrat sredstava, osobama koje su platile pouzećem, odrađuje se nakon potvrde o zaprimanju uplate te po primitku vraćene narudžbe, uplatom na račun u roku od 14 radnih dana.


Izjava o konverzijama

Sva plaćanja će biti obavljena u eurima. Ukoliko se plaća platnim karticama inozemnih Banaka izdavača settlement valutu Banke je euro (EUR) prema tečaju Narodne Banke Hrvatske. Pri zaduživanju Vaše platne kartice iznos će se konvertirati u Vašu lokalnu valutu, prema tečaju koji primjenjuju operateri platnih kartica.
Navedena cijena u EUR-ima na stranici je informativnog karaktera i zbog navedene konverzije moguće je da dođe do odstupanja od iste.

Oslobađanje od odgovornosti

sportvison.hr nastoji osigurati pravovremenost i točnost podataka objavljenih na internetskoj stranici. Unatoč ovim nastojanjima moguće je da dođe do brze promjene obilježja proizvoda, dostupnosti i cijena koje se na web stranici ne uspiju ažurirati u istom trenutku. U tom slučaju Sport Vision će o promjenama obavijestiti kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju  i omogućiti zamjenu naručenog proizvoda ili odustajanje od narudžbe.

 

ZAŠTITA PODATAKA I IZJAVA O PRIVATNOSTI

 

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je važna. U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, u nastavku Vas informiramo o tome na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE 

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:

Sport Vision d.o.o.
Bani 75A, Buzin
10000 Zagreb

E-mail kontakt službenika za zaštitu podataka: dpo@sportvison.hr
Telefon: 01 7757 058

 

 

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

 • kako bismo odgovorili na Vaš upit ili zahtjev,
 • radi obrade Vaših upita,
 • radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.

 

Također, Vaše podatke možemo obrađivati i u sljedeće svrhe:

 • kako bismo Vam omogućili podnošenje reklamacija i povrate u svim našim trgovinama,
 • kako bismo Vam omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva u svim našim trgovinama,
 • kako bismo Vam omogućili razne načine plaćanja u svim našim trgovinama,
 • kako bismo Vam omogućili rezervaciju i preuzimanje robe iz drugih trgovina,
 • kako bismo Vam omogućili povrat sredstava u svim trgovinama.
 • radi poduzimanja potrebnih radnji u slučaju raskida Ugovora (povrat robe, povrat uplaćenih sredstava i sl.).

 

Vaše podatke možemo obrađivati i u svrhu marketinške komunikacije na temelju Vaše posebne suglasnosti, i to:

 • kako bismo Vas izvijestili o posebnim pogodnostima koje su često vremenski ograničene,
 • kako bismo Vas izvijestili o sezonskim popustima i aktualnim akcijama,
 • kako bismo Vas izvijestili o posebnim akcijama rezerviranim za naše članove,
 • kako bismo Vas izvijestili o najtraženijim modelima u Sport Vision ponudi,
 • kako bismo Vam predstavili nove kolekcije sportskog asortimana poznatih brandova,
 • kako bismo Vam dostavili korisne informacije vezane za Sport Vision trgovine i web shop.
 • u svrhe izravnog marketinga kreiranjem personaliziranih oglasa putem marketinških kolačića.

 

 

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • osnovni podaci (kao što su ime i prezime, OIB*, spol, datum rođenja);
 • kontaktni podaci (kao što su adresa, adresa e-pošte, broj telefona / faksa,);
 • bankovni podaci (kao što su broj računa, IBAN, banka);
 • podaci u vezi s robom / uslugom koja se naručuje;
 • osobni podaci prikupljeni putem kolačića (u skladu s Uporabom kolačića ).

*OIB prikupljamo ako zatražite R1 račun za pravne osobe

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Sport Visiona kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na nekom od sljedećih temelja:

 1. jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora odnosno kako bi se poduzele radnje na Vaš zahtjev prije sklapanja Ugovora (npr. u svrhu registracije korisnika, isporuke robe, povrata robe ili uplaćenih sredstava i slično);
 2. radi poštivanja pravnih obveza voditelja obrade (npr. u svrhu omogućavanja podnošenja reklamacije, zamjene robe u sklopu jamstva i slično);
 3. za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade (npr. u svrhu praćenja i unapređenja poslovanja, zaštite osoba i imovine i slično);
 4. na temelju Vaše suglasnosti kada se obrada ne vrši ni na jednom od naprijed navedenih temelja (npr. u marketinške svrhe).

 

Ako Vaše podatke ne obrađujemo ni na jednom drugom temelju, za obradu ćemo zatražiti Vašu suglasnost.

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

Na primjer, u slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Sport Vision mogao dostaviti/pružiti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako ne date tražene podatke Sport Visionu, vjerojatno je da Sport Vision neće moći procesirati Vašu narudžbu i dostaviti Vam naručenu robu.

Kod kupnji u webshopu svi naprijed navedeni podaci nisu nužni, već je potrebno da nam date svoje ime i prezime, e-adresu (za potvrdu narudžbe) i adresu dostave (za isporuku Vaše narudžbe), te telefonski kontakt (radi mogućnosti kontaktiranja prilikom dostave narudžbe). Ovisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne date ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupnje putem webshopa neće biti moguće te Sport Vision neće biti u mogućnosti prihvatiti i procesirati Vašu narudžbu.

U slučaju ako ste odabrali da ćete paket naručen preko webshopa preuzeti u nekoj od naših trgovina (click&collect), prilikom preuzimanja paketa zatražit ćemo Vas Vaše ime i prezime te prema potrebi i uvid u Vašu osobnu iskaznicu radi provjere Vašeg identiteta. Navedeni podaci potrebni su nam u svrhu praćenja preuzimanja paketa i evidencije preuzete robe.

Također, ako ne date tražene podatke prilikom postavljanja upita ili zahtjeva ili kupnje u fizičkoj trgovini koji su nužni kako bi Sport Vision izvršio svoje ugovorne obveze odnosno odgovorio na Vaš upit ili zahtjev, Sport Vision možda neće moći postupiti na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupnju željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtjevom.

Kada Sport Visionu date informaciju o Vašoj dobi i spolu, Sport Vision će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Sport Vision će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

Sport Vision može obrađivati Vaše osobne podatke jer je to nužno za sklapanje i izvršenje ugovora i ispunjenje ugovornih obveza (ugovorna obveza Sport Visiona kao voditelja obrade) te kako bi Sport Vision mogao poštivati i izvršavati svoje pravne obveze (zakonska obveza Sport Visiona kao voditelja obrade). Također, određene podatke Sport Visiona je obvezan obrađivati jer to propisuju mjerodavni propisi. Ako određene tražene podatke ne date Sport Visionu, Sport Vision možda neće biti u mogućnosti s Vama zasnovati ugovorni odnos odnosno omogućiti Vam ostvarivanje prava i pružiti Vam usluge. Kada Sport Vision obrađuje podatke na temelju suglasnosti, te podatke niste dužni dati, ali Vam tada Sport Vision možda neće moći pružiti prava ili usluge na koja se odnosi navedena suglasnost.

ONLINE PLAĆANJE U SPORT VISION WEBSHOPU

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našem webshopu, ne zaprimaju se i ne obrađuju u našim sustavima. Obrada se odvija u sustavima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobivamo podatke o statusu transakcije.

Sport Vision koristi Monri sistem za Internet naplatu tvrtke, napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEBSHOPU

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke, mail adresu i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dijelimo s našim partnerima za logistiku (kao što su Overseas Trade Co Ltd. d.o.o., HP-Hrvatska pošta d.d., DPD Croatia d.o.o.) kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

 

KOLAČIĆI I WEB ANALITIKA

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo.

Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala bez Vaše prethodne suglasnosti.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružatelj usluge Google LLC, SAD). Sukladno ugovoru s nama Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite. 

Sport Vision može koristiti kolačiće („marketinški kolačići“) i za potrebe izravnog marketinga radi kreiranja personaliziranih oglasa ako ste za to dali svoju izričitu suglasnost.

Više o prikupljanju i obradi Vaših osobnih podataka putem kolačića pogledajte u dokumentu Uporaba kolačića.

 

 

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

Sport Vision Vam omogućuje registraciju na njegovoj web stranici i otvaranje svog profila. Putem svog profila možete kreirati online kupnju kao i ostvarivati druge pogodnosti.

Za registraciju i otvaranje profila su potrebni sljedeći osobni podaci: Ime i prezime, e-mail adresa, spol, broj telefona, adresa i mjesto prebivališta, datum rođenja i lozinka.

Registrirati se možete kao fizička ili pravna osoba. Ako, kao pravna osoba, želite izdavanje R1 računa, obavezno je registrirati se i potom, prijavljeni na korisnički račun, kompletirati narudžbu. Naknadno izdavanje R1 računa nije moguće.

Vlasnik profila može unijeti često korištene adrese ako to želi, kao i podatke potrebne za korištenje popusta u webshopu. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima Sport Vision webshopa te drugim osobama kada je to nužno za ispunjenje svrha obrade. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

Ako imate profil na nekoj od društvenih mreža Facebook, Google ili Twitter, možete povezati te profile sa Sport Vision profilom kako biste olakšali i ubrzali postupke prijave. Sport Vision webshop nema pristup Vašim profilima i lozinkama na tim društvenim mrežama, niti s pružateljima tih društvenih mreža dijelimo Vaše osobne podatke pohranjene kod nas.

Vaš Sport Vision profil dostupan je s interneta samo nakon prijave na Sport Vision web mjesto s točnim prijavnim podacima, tj. adresom registracije i lozinkom ili s nekim od povezanih profila društvenih mreža - zato molimo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).


SPORT VISION NEWSLETTER I UPORABA OSOBNIH PODATAKA ZA MARKETING

Vaše podatke koristimo samo za vlastiti marketing, Kako biste se prijavili za naš newsletter dovoljno je samo dati adresu e-pošte na koju želite primati newsletter. U svakom se trenutku možete odjaviti s newslettera sukladno uputama koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i u svakom newsletteru. Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera koristimo mailPlus platformu. Također, možete se prijaviti na primanje novosti i pogodnosti preko SMS ili Viber poruka u kojem slučaju ste obvezni dati samo Vaš broj telefona.

 

Ako prilikom prijave na newsletter odaberete opciju da želite primati poruke koje su više prilagođene Vašim interesima te nam u tu svrhu date podatak o Vašem spolu i dobi, Sport Vision će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Sport Vision će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

Sport Vision može prikupljati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga radi kreiranja personaliziranih oglasa namijenjenih upravo Vama korištenjem marketinških kolačića ako ste za to dali svoju izričitu suglasnost. Više o marketinškim kolačićima možete vidjeti u dokumentu Uporaba kolačića.

 

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

 • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
 • IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea
 • Davatelji softverskih usluga u oblaku
 • Davatelji usluga naplate i banke
 • Sport Vision povezana društva i druga povezana poduzeća
 • Dobavljači i izvođači radova, poslovni partneri
 • nadležna državna tijela (kao što su Porezna uprava, Fina, sudovi, upravna tijela i sl.)
 • treće osobe u odnosu na koje postoji zakonska obveza davanja osobnih podataka

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

a) Unutar Sport Visiona:

• naše ovlašteno osoblje

• naše podružnice i povezana društva

• članovi naše ovlaštene prodajne i servisne mreže s kojima ste bili u kontaktu

b) Naši poslovni partneri: od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pozornost povjerljivosti vaših osobnih podataka

• agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružatelji usluga (npr. MailPlus, Google, Facebook) za slanje e-pošte; samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google AdWords; identifikacijski podatak o kolačiću za namjene analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga; adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences): koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti.

• dostava pošiljki: radi dostave pošiljki Vaše podatke možemo dijeliti s poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki (kao što je Overseas Trade Co Ltd. d.o.o. i drugi eventualni partneri u budućnosti).

• poslovni partneri: na primjer, povjerljive tvrtke koje mogu upotrebljavati vaše osobne podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili ili dostavile marketinški materijal (pod uvjetom da ste pristali primati takvu vrstu materijala) kao i tvrtke koje pružaju Sport Visionu programske podršku i pružanje usluga računalne opreme te održavanje internetske stranice i prodavaonice. Poslovni partneri uključuju društva Reply Media d.o.o., Zagreb; Tomsoft d.o.o., Zagreb; NB Soft Beograd d.o.o. te Logosoft d.o.o., Beograd kao i bilo koji drugi poslovni partner Sport Visiona u budućnosti.

c) Ostale treće strane:

• kada to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Sport Vision

• poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Sport Visiona

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Sport Vision i/ili njenih klijenata

• u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke Sport Vision

Prilikom obrade tvojih osobnih podataka Sport Vision može tvoje osobne podatke iznositi u inozemstvo društvima Sport Vision grupe kao i trećim osobama (npr. svojim poslovnim partnerima). Ako se tvoji podaci iznose u inozemstvo na primatelja koji se ne nalazi unutar Europskog gospodarskog prostora odnosno u odnosu na kojeg Europska Komisija nije donijela odluku o postojanju adekvatne razine zaštite, a niti postoji drugi valjani temelj prijenosa osobnih podataka propisan GDPR-om, Sport Vision će pristupiti sklapanju odgovarajućih ugovora (kao što su standardne ugovorne klauzule Europske unije) kojim će osigurati da primatelj podataka poduzme sve mjere zaštite propisane pravom Europske unije. Sport Vision će poduzeti i sve druge potrebne mjere. Ako želiš saznati više o mjerama zaštite tvojih osobnih podataka prilikom prijenosa u inozemstvo, slobodno nas kontaktiraj na dpo@sportvison.hr .

 

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

Sport Vision pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, to jest do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na web stranici, odjavite se sa newslettera i sl.), Sport Vision će još daljnjih šest mjeseci nakon deregistracije čuvati Vaše osobne podatke kako bi se u tom razdoblju riješile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. U slučaju da ste kupovinu obavili kao neregistrirani korisnik, Sport Vision će Vaše podatke čuvati još daljnjih šest mjeseci nakon izvršene narudžbe kako bi se u tom razdoblju riješile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Sport Vision je Vaše osobne podatke uvijek ovlašten čuvati u skladu sa zastarnim rokovima propisanim mjerodavnim propisima.

U slučaju pokretanja postupka pred nadležnim tijelima, osobni podaci čuvat će se sve do pravomoćnog okončanja postupka, a u slučaju ulaganja izvanrednih pravnih lijekova i drugih pravnih sredstava, sve do konačnog dovršetka svih postupaka kao i eventualnih ovršnih postupaka pokrenutih radi izvršenja donesenih odluka.

U slučaju postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva ili interesa, podaci se čuvaju ovisno o okolnostima svakog pojedinog slučaja u skladu s rokovima iz posebnih propisa.

Ako to zahtijevaju primjenjivi propisi, Sport Vision Vaše podatke može čuvati i duže, u skladu s propisanim rokom čuvanja podataka.

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

 

ZAŠTITA PODATAKA

 • Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka
 • Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera
 • Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
 • Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

 

PRAVA ISPITANIKA

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Prenosivost podataka
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu
 • Pravo na povlačenje suglasnosti

 

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

 

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Sport Vision obrađuje.

 

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.

 

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena. Ako želite povući svoju suglasnost,  molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte u odlomku niže Kontakti).

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

 

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku klikom na LINK ili telefonom: 01 7757 058.

Upite, prigovore i pohvale, vezane za kupovine i situacije u fizičkim, maloprodajnim trgovinama, možete uputiti na mail adresu: info@sportvision.hr

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

 

MALOLJETNICI

Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Sport Vision Internetsku stranicu. Sport Vision d.o.o. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 16 godina te stoga nijedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina. Ako roditelji, skrbnik ili zakoniti zastupnik takve osobe otkrije da je njegovo dijete poslalo osobne podatke bez njegove suglasnosti, obratite se na našu adresu navedenu pod Kontakti.

 

DOPUNE I IZMJENE

Ovi Uvjeti korištenja mogu se povremeno mijenjati kako bi se uskladili s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih Uvjeta korištenja kako biste imali najnovije informacije.

Objavom na web stranici smatra se da su korisnici obaviješteni o novim Uvjetima korištenja te je dužnost korisnika da redovno prate promjene. Smatra se da je korisnik prihvatio nove Uvjete korištenja ako u roku od 8 dana od dana objave nije prigovorio na iste.