Pretraži stranicu
SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!
SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!
Lifestyle
06.11.2023.
Lifestyle

SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!

06.11.2023.

SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!

Cilj projekta Supergirl workout X Woman in Adria je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojke upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i vidljivosti na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci, a u vodećim strukturama žena gotovo da i nema, što je ujedno i glavni razlog pokretanja projekta.

____

Moje ime je Iva Gerić i sport koji predstavljam je hrvanje. Klub u kojem treniram je hrvački klub Ludbreg te sam predstavnica ženske Hrvatske hrvačke reprezentacije.

Iva je u Sport Vision trgovinama pronašla savršenu UNDER ARMOUR UA Rival Fleece Big Logo Hdy majicu i UNDER ARMOUR Rival Terry hlače koja joj pruža udobnost i poboljšava performanse tijekom treninga. Tijekom treninga obožava nositi nove UNDER ARMOUR UA W HOVR Turbulence 2 tenisice, ali i u svoje slobodno vrijeme ova kombinacija se uklapa u svaki njezin outfit.

Ljubav prema hrvanju rodila se u osnovnoj školi kada sam u 5. razredu otišla na prvi trening, sve se dogodilo jako spontano i jedini razlog zašto sam krenula trenirati je bio višak vremena i energije koju nisam imala gdje usmjeriti. Kako je vrijeme prolazilo shvatila sam da sve što sam u tom trenutku imala podredila sam sportu i jako brzo su krenuli dolaziti rezultati.

Kao svoj najveći uspjeh izdvojila bih svoju prvu povijesnu kadetsku brončanu medalju osvojenu u ženskom hrvanju u Italiji. Nakon nje počela sam redovito osvajati medalje na velikim natjecanjima, ali smatram kako je ova prva bila pokretač svih mojih sadašnjih uspjeha.

Kao najveću problematiku u ovom sportu izdvojila bih to što zbog priprema van države nemam priliku provoditi meni bitne trenutke s obitelji i prijateljima, ali isto tako smatram da koliko god nam je teško živjeti razdvojeno u ovom trenutku, to nas je i dodatno zbližilo jer svi živimo za isti cilj. Benefit ovog sporta je taj da te stalno uči primati udarce i kad te to jednom nauči mislim da se sa svakim problemom iz svakodnevnog života znaš izboriti sam.

Mladima koji žele odabrati neki sport preporučila bih hrvanje jer je najbolji bazni sport koji te gradi i fizički i mentalno. Moja poruka mladima je da ne čekaju da se stvari dogode, krenite realizirati svoje snove i radite nešto što vas ispunjava bez obzira na to koliko vas okolina uvjeravala da nećete uspjeti. Moj plan za budućnost je krenuti u trenerske vode, uz obaveze reprezentacije studiram na Kineziološkom fakultetu i želja mi je da znanje koje sakupljam kroz svoju karijeru prenosim na mlađe generacije.

 

Slični članci

09.
Oct.
Lifestyle
Tenis je težak sport pun uspona i padova. Elenu je naučio da se u životu moramo veseliti svakom uspjehu ali kada doživimo neuspjeh, čvrsto ostati na nog...
08.
Sep.
Lifestyle
Barbara je Judo počela trenirati kada je krenula u osnovnu školu, u prvom razredu. Tada su u njenu školu došli treneri Vladimir i Slavko...
07.
Aug.
Lifestyle
Nika svojim najvećim sportskim uspjehom smatram samu priliku da igra za košarkaški klub Uconn. To je jedan od najuspješnijih koledža u A...
10.
Jul.
Lifestyle
Christina kao svoj najveći uspjeh smatra osvajanje zlatne medalje na Svjetskom kupu 2020. godine te ulazak u dva pojedinačna finala na Europskom prvenst...
19.
Jun.
Lifestyle
Lana predstavlja klizački klub Medo, a na Europskim i svjetskim natjecanjima predstavljala Hrvatsku tj. Hrvatski klizački savez! 
06.
Dec.
Lifestyle
Klizanje je predivan spoj sporta i umjetnosti. 
16.
Nov.
Lifestyle
U mojem sportu su dio najčešće problematike predrasude prema ženama, s čime se i sama svakodnevno susrećem.
12.
Oct.
Lifestyle
Mislim da ovaj sport testira tvoju upornost, gradi disciplinu i uči te boljoj organizaciji.