Pretraži stranicu
SUPERGIRL WORKOUT – BARBARA MATIĆ DVOSTRUKA SVJETSKA PRVAKINJA U JUDU!
SUPERGIRL WORKOUT – BARBARA MATIĆ DVOSTRUKA SVJETSKA PRVAKINJA U JUDU!
Lifestyle
08.09.2023.
Lifestyle

SUPERGIRL WORKOUT – BARBARA MATIĆ DVOSTRUKA SVJETSKA PRVAKINJA U JUDU!

08.09.2023.

Cilj projekta Supergirl workout X Woman in Adria je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojke upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i vidljivosti na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci, a u vodećim strukturama žena gotovo da i nema, što je ujedno i glavni razlog pokretanja projekta.

____

Zovem se Barbara Matić, rođena sam u Splitu i imam 28 godina. Mislim za sebe da sam skromna, vrlo jednostavna i obična djevojka poput mnogih drugih, ali sam izuzetno fokusirana na ciljeve koje sam si zacrtala.

Barbara je u Sport Vision trgovini izabrala Nike React Pegasus Trail tenisice koje su idealne i za najzahtjevnije treninge! Lagane i udobne Nike Run Division ženske hlačice za trčanje čija Dri-FIT tehnologija uklanja znoj kože za brzo isparavanje, pružajući vam tako suh osjećaj i udobnost te Nike Air žensku jakna iz nove kolekcije svojim slim fit krojem osigurava udobnost tijekom cijelog treninga!

Nisam se nikada bavila drugim sportom, već preko 20 godina se bavim judom i u tome istinski uživam. Iako, uz judo u osnovnoj školi je bilo moguće trenirati i balet, ali se ja nikako nisam vidjela kako plešem u haljinicama pa je odluka za judom time bila još lakša. Premda, danas van strunjače, u slobodno vrijeme volim nositi haljine i biti sređena.

Što se tiče nekakve krune sportskog rezultata naravno i logično je da su to po težini moje obje titule svjetske prvakinje u konkurenciji seniora. Više ova druga nego prva, jer teže je ostati na vrhu nego doći na njega, ali kada gledam svoju sportsku karijeru, sve svoje uspone i padove smatram uspjehom, jer bez toga danas ne bi bila tu gdje jesam.

Problematika juda nije ništa manja ili veća nego kao i kod mojih sportskih kolega u Hrvatskoj s kojima se susreću u svojim sportovima. Nikada nisam obraćala previše pozornost na takve stvari, jer mišljenja sam da je sve moguće. Ja na primjer treniram u atomskom skloništu, osvojila sam do sada četiri svjetske titule, dvije u juniorima, dvije u seniorima.

Pozitivna strana juda je zasigurno taj dio da je judo zaista sport za sve, bez obzira na spol, težinu ili visinu.

Iako je judo borilački sport i na prvu pomisao muški sport, jako puno cura, djevojačka i žena se bave tim sportom. Sve je više žena kao treneri, žena na čelu saveza i organizacija.. IJF je u judu izjednačio i broj normi kod muškaraca i žena za OI.

Tako da bih mladima voljela poručiti da ne postoje muški i ženski sportovi, nego sport koji voliš i koji te zanima i kojim bih se voljeli baviti i onaj koji možda ne privlači toliko. Svi smo ponekad subjektivni, ali bitno je da se djeca, odrasli i opća populacija bave bilo kakvim sportom. Ponekad prevelika subjektivnost najčešće ima negativan utjecaj, ono što mogu preporučiti djeci, pogledajte judo, možda se baš i vi zaljubite na prvi pogled poput mene.

Slični članci

06.
Nov.
Lifestyle
Ljubav prema hrvanju rodila se u osnovnoj školi kada sam u 5. razredu otišla na prvi trening, sve se dogodilo jako spontano
09.
Oct.
Lifestyle
Tenis je težak sport pun uspona i padova. Elenu je naučio da se u životu moramo veseliti svakom uspjehu ali kada doživimo neuspjeh, čvrsto ostati na nog...
07.
Aug.
Lifestyle
Nika svojim najvećim sportskim uspjehom smatram samu priliku da igra za košarkaški klub Uconn. To je jedan od najuspješnijih koledža u A...
10.
Jul.
Lifestyle
Christina kao svoj najveći uspjeh smatra osvajanje zlatne medalje na Svjetskom kupu 2020. godine te ulazak u dva pojedinačna finala na Europskom prvenst...
19.
Jun.
Lifestyle
Lana predstavlja klizački klub Medo, a na Europskim i svjetskim natjecanjima predstavljala Hrvatsku tj. Hrvatski klizački savez! 
06.
Dec.
Lifestyle
Klizanje je predivan spoj sporta i umjetnosti. 
16.
Nov.
Lifestyle
U mojem sportu su dio najčešće problematike predrasude prema ženama, s čime se i sama svakodnevno susrećem.
12.
Oct.
Lifestyle
Mislim da ovaj sport testira tvoju upornost, gradi disciplinu i uči te boljoj organizaciji.