Pretraži stranicu
SUPERGIRL WORKOUT – SARA LUZAR -SMAJIĆ
SUPERGIRL WORKOUT – SARA LUZAR -SMAJIĆ
Lifestyle
16.11.2021.
Lifestyle

SUPERGIRL WORKOUT – SARA LUZAR -SMAJIĆ

16.11.2021.

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece.

Više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom ispričala je Supergirl Sara Luzar-Smajić.

Sara je u Sport Visionu pronašla savršene Nike tajice iz nove Nike kolekcije koje su joj odličan saveznik na treningu jer joj osiguravaju slobodan pokret. Tenisice Renew Ride 2 pružaju joj potporu i udobnost. Nike sportski grudnjak pruža joj neophodnu podršku i udobnost tijekom treninga. Nike Dri-FIT majica za trening je napravljena od vrlo meke tkanine, a Sari omogućava da ostane suha i kreće se udobno tijekom treninga svih nivoa. 

Moje ime je Sara Luzar-Smajić i novopečena sam članica najveće europske MMA organizacije – KSW. U Njemačkoj sam članica jedne od najboljih dvorana u Europi – UFD gyma, a u Zagrebu najviše vremena provodim u boksačkom klubu Leona.

U borilačku dvoranu sam kročila igrom slučaja, na poziv jednog borca koji me zamijetio dok sam radila trening snage i zaključio kako imam fizičke predispozicije upravo za taj sport. Nakon prvog treninga sam se zaljubila i idući dan odlučila kupiti svu potrebnu opremu i to je početak moje priče. Ono što je zanimljivo je da nisam imala nikakvo iskustvo u borilačkom sportu, ali sam imala dobru podlogu zahvaljujući gimnastici i atletici koje sam natjecateljski trenirala dugi niz godina. Nakon 4 godine svakodnevnog odricanja i teških treninga te 3 godine natjecanja, rekla bih da mi je najveći uspjeh upravo ugovor s KSW-om kao i zadnja odrađena borba, s obzirom da mi je to prva pobjeda na velikoj sceni. 

U mojem sportu su dio najčešće problematike predrasude prema ženama, s čime se i sama svakodnevno susrećem. Istina je da je ženski MMA još relativno nov u svijetu, a posebno na našim prostorima, tako da se nadam da ćemo svakim danom biti sve prihvaćenije i da ću skupa s ostalim borkinjama moje generacije, probiti led i utabati put za one buduće.

Benefiti bavljenja ovim sportom su mnogi, posebno ako se radi o djetetu školske dobi u razvoju. Kroz rekreacijski trening razvijaju se motoričke sposobnosti, kreativnost, fizička snaga, mentalna snaga, disciplina, red, poniznost i timski rad; praktički sve što je potrebno da bi se koračalo kroz život. Kada sam prvi puta došla u borilačku dvoranu jako mi se dojmila atmosfera koja nema veze s bilo kakvom nesportskom agresijom, nego isključivo timskim radom i željom za napretkom. Upravo zbog svih navedenih benefita bih preporučila svakome rekreativno bavljenje ovim sportom.

Također, voljela bih naglasiti da mi je izuzetno drago vidjeti kako sve veći broj djevojčica iskazuje interes za borilačke vještine jer smatram da je važno učiti ih od malih nogu kako se sportovi ne dijele na „muške“ i „ženske“. Sport je sport, razlika je jedino u popularnosti među spolovima. Nadam se da će interes nastaviti rasti i dalje!

Prati svakodnevne aktivnosti Sare Luzar-Smajić i boksačkog klubu Leona na Facebooku i Instagramu.

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji.

Veselimo se vašim prijavama!

Sve što vam je potrebno za trening pogledajte u našim trgovinama ili na web shopu!

 

Fotograf Hana Pucak

Slični članci

06.
Nov.
Lifestyle
Ljubav prema hrvanju rodila se u osnovnoj školi kada sam u 5. razredu otišla na prvi trening, sve se dogodilo jako spontano
09.
Oct.
Lifestyle
Tenis je težak sport pun uspona i padova. Elenu je naučio da se u životu moramo veseliti svakom uspjehu ali kada doživimo neuspjeh, čvrsto ostati na nog...
08.
Sep.
Lifestyle
Barbara je Judo počela trenirati kada je krenula u osnovnu školu, u prvom razredu. Tada su u njenu školu došli treneri Vladimir i Slavko...
07.
Aug.
Lifestyle
Nika svojim najvećim sportskim uspjehom smatram samu priliku da igra za košarkaški klub Uconn. To je jedan od najuspješnijih koledža u A...
10.
Jul.
Lifestyle
Christina kao svoj najveći uspjeh smatra osvajanje zlatne medalje na Svjetskom kupu 2020. godine te ulazak u dva pojedinačna finala na Europskom prvenst...
19.
Jun.
Lifestyle
Lana predstavlja klizački klub Medo, a na Europskim i svjetskim natjecanjima predstavljala Hrvatsku tj. Hrvatski klizački savez! 
06.
Dec.
Lifestyle
Klizanje je predivan spoj sporta i umjetnosti. 
12.
Oct.
Lifestyle
Mislim da ovaj sport testira tvoju upornost, gradi disciplinu i uči te boljoj organizaciji.