Pretraži stranicu
SUPERGIRL WORKOUT – SPLITSKA TENISAČICA ELENA SOBOTA!
SUPERGIRL WORKOUT – SPLITSKA TENISAČICA ELENA SOBOTA!
Lifestyle
09.10.2023.
Lifestyle

SUPERGIRL WORKOUT – SPLITSKA TENISAČICA ELENA SOBOTA!

09.10.2023.

Cilj projekta Supergirl workout X Woman in Adria je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojke upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i vidljivosti na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci, a u vodećim strukturama žena gotovo da i nema, što je ujedno i glavni razlog pokretanja projekta.

____

Zovem se Elena, imam 22 godine, živim u Splitu te radim kao trener u teniskom klubu Split. Kao mala djevojčica trenirala sam gimnastiku u GK Split do svoje 8 godine kada sam dobila teniski reket za rođendanski poklon. U tom trenutku ni moja obitelj ni ja nismo razmišljali da će upravo tenis bit moja velika ljubav. Svakodnevne treninge, natjecanja, uspjehe i neuspjehe prekinule su ozljede i sve češće alergijske reakcije koje su se javljale prilikom fizičke aktivnosti. Preporuka liječnika bila je isključivo prestanak bavljenja sportom.

Elena je u Sport Vision trgovinama pronašla savršenu New Balance Essentials Brushed Crew majicu i Essentials Brushed Back Fleece hlače koja joj pruža udobnost i poboljšava performanse tijekom treninga. Tijekom treninga Elena obožava nositi nove New Balance Evoz tenisice, ali i u svoje slobodno vrijeme ova kombinacija se uklapa u svaki njezin outfit.

Dugo vremena mi moji roditelji nisu rekli da više ne smijem trenirati, bili su tu uz mene i na svakom treningu bili prisutni zbog sigurnosti. Ubrzo sam shvatila i tada je nestao dio mog sna.

Približavao se kraj srednje škole. Odlučila sam barem da kroz studij ostanem u sportu. To sam i uspjela.Danas osim što radim u poliklinici, radim i na teniskim turnirima kao fizioterapeut, a u slobodno vrijeme treniram djecu pokušavajući kod njih razviti ljubav prema sportu kakvu ja imam. Svaki njihov uspjeh osjećam kao svoj.

Tenis je težak sport pun uspona i padova. Mene je naučio da se u životu moramo veseliti svakom uspjehu ali kada doživimo neuspjeh, čvrsto ostati na nogama i nastaviti još čvršće i jače.

Svoj djeci koja se žele okušati u ovom sportu, preporučila bih da pokušaju, jer kada bi mogla sve bi opet ponovo.

 

Slični članci

06.
Nov.
Lifestyle
Ljubav prema hrvanju rodila se u osnovnoj školi kada sam u 5. razredu otišla na prvi trening, sve se dogodilo jako spontano
08.
Sep.
Lifestyle
Barbara je Judo počela trenirati kada je krenula u osnovnu školu, u prvom razredu. Tada su u njenu školu došli treneri Vladimir i Slavko...
07.
Aug.
Lifestyle
Nika svojim najvećim sportskim uspjehom smatram samu priliku da igra za košarkaški klub Uconn. To je jedan od najuspješnijih koledža u A...
10.
Jul.
Lifestyle
Christina kao svoj najveći uspjeh smatra osvajanje zlatne medalje na Svjetskom kupu 2020. godine te ulazak u dva pojedinačna finala na Europskom prvenst...
19.
Jun.
Lifestyle
Lana predstavlja klizački klub Medo, a na Europskim i svjetskim natjecanjima predstavljala Hrvatsku tj. Hrvatski klizački savez! 
06.
Dec.
Lifestyle
Klizanje je predivan spoj sporta i umjetnosti. 
16.
Nov.
Lifestyle
U mojem sportu su dio najčešće problematike predrasude prema ženama, s čime se i sama svakodnevno susrećem.
12.
Oct.
Lifestyle
Mislim da ovaj sport testira tvoju upornost, gradi disciplinu i uči te boljoj organizaciji.