Pretraži stranicu
POČINJE ŠKOLA! POGLEDAJTE ŠTA VAM JE SVE POTREBNO ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU
POČINJE ŠKOLA! POGLEDAJTE ŠTA VAM JE SVE POTREBNO ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU
Zanimljivosti
04.09.2023.
Zanimljivosti

POČINJE ŠKOLA! POGLEDAJTE ŠTA VAM JE SVE POTREBNO ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU

04.09.2023.

Praznici se uskoro bliže kraju, a prvo zvono u novoj školskoj godini samo što se nije oglasilo. Novi početak je često jako stresan kako za roditelje, tako i za dijecu jer sa sobom nosi pripreme i kupovinu svega neophodnog. Taj period prati i nabavka školskog pribora, odjeće i opreme, organizacija aktivnosti i lagana promjena dosadašnjeg ritma svakodnevice. Sve ovo zahtjeva od roditelja da budu dobro pripremljeni i organizirani kako bi se mogli bez dodatnih briga posvetiti djeci i pružiti im podršku tijekom prvih školskih dana. Uz odgovarajući plan i nekoliko korisnih savjeta, možete nadolazeće dane učiniti zabavnim i uzbudljivim bez nepotrebnog stresa i žurbe.

BIRAJTE ODGOVARAJUĆU ODJEĆI

Mališani brzo prerastu odJeću tako da je sezona povratka u školu odlično vrIJeme da pregledate njihove ormare i dopunite ih potrebnim stvarima. Veći dio dana deca provode u školi, učeći, igrajući se i učestvujući u raznim aktivnostima. Svakako će se lijepše osjećati komotno i ugodno odjeveni, stoga za outfit treba birati praktičnu i udobnu odjeću. Naša ponuda odjeće, obuće i opreme za povratak u školu nudi savršenu ravnotežu između funkcije i stila, bez obzira na zahtjevne školske obaveze i aktivnosti. Nezavisno da li vaš školarac želi unjeti potpuno novu energiju ili mu je potrebno malo samopouzdanja prije velikog dana, ispoštujte njegov stil, ali pripazite da odjeća bude prikladna za školu i da bude u skladu sa godinama djeteta! 

OBUĆA

Osnova svakog školskog outfita je obuća koju treba uskladiti sa što više mogućih odjevnih kombinacija, a da ipak bude udobna i da vrhunski amortizira opterećenje na stopalo prilikom trčanja i skakanja. Nikad se ne zna da li su prošlogodišnje tenisice postale male tijekom praznika, pa obavezno pogledajte vodič za mjerenje i odabir prave veličine. Stopala dijece mogu rasti različitom brzinom i nemojte biti iznenađeni ako je jedno veće od drugog. Kao ekstra savijet preporučujemo da izmjerite oba stopala pre kupovine obuće i uzmite duže stopalo kao vodič pri izboru veličine. Najpoznatiji brendovi u našem asortimanu, kao što su Nike, adidas, Skechers, Convers, Asics, New Balance i ove sezone nude vrhunsku kvalitetu  i širok spektar boja i stilova za svačiji ukus. Za satove tjelesnog i trening birajte kvalitetne sportske tenisice koje pružaju dobru podršku stopalu i koje će smanjiti rizik od povreda. Bilo da jure novo vrijeme na stazi, vježbaju svoje vještine na terenu, uz adekvatnu obuću najvećih imena u svijetu sporta, mališani će sigurno biti i mtivirani za sportske aktivnosti. 

JAKNE I TOPLIJA ODJEĆA ZA NOVU SEZONU

Kako se približava jesen i polazak u školu, vrIJeme postaje sve hladnije, a dani sve kraći pa je važno da odmah pripremite i topliju odjeću. Udobne trenirke sa zatvaračima i kapuljačama su idealan komad za prelazni period jer se mogu kombinirati kao dodatni sloj odjeće za hladnija jutra i večernje sate. Jakne sa postavom ili termo-majice mogu takođe biti odličan izbor za nadolazeći period kada im zatreba nešto malo toplije. Trenerke modernog kroja koje pružaju idealan spoj udobnosti i trendi izgleda predstavljaju pun pogodak kada dođe vrijeme da se izabere urbani školski outfit.

DODATNA OPREMA

Neizostavan dio školske opreme su ruksaci koji moraju biti dovoljno prostrani da ponesu sve što je potrebno, ali istovremeno udobni i ugodni za nošenje. Važno je da ruksak bude kvalitetan, da pruža dobru podršku i ne opterećuje kralježnicu. Ove sezone pronađite školske ruksake koje mogu upotpuniti svaki styling, od onih klasičnog dizajna do komada sa trendi printovima i istaknutim logotipom brendova.

Neophodno je obezbjediti i cjelokupan školski pribor, olovke, bilježnice, kemijske i tempere su samo neke od potrepština kojima treba napuniti ruksak. Tu nije kraj, mnogi sportovi zahtjevaju i dodatnu opremu. Neka vaši mališani zablistaju na školskim terenima sa novom loptom ili reketom za tenis. Dopunite zalihe osnovne sportske opreme koja će im biti neophodna i dodatno uštedite birajući pakiranja od više pari sportskih čarapa ili im obezbedite zaštitu od sunca birajući neki od šilterica iz naše ponude.

PRVI DOJAM JE BITAN

Uz našu Back To School ponudu za djecu ste sigurni da se vaši mališani mogu vratiti u školske klupe i na igrališta sa stilom i u punom sjaju. S obzirom da je nova školska godina odmah iza ugla, ne čekajte posljednji trenutak za kupovinu nego odmah krenite u akciju i ugrabite popuste. Ako mislite da ste zaboravili nešto sa svoje liste, obavezno prelistajte naš kompletan Back To School asortiman.

 

Sport Vision

Slični članci

15.
Dec.
Zanimljivosti
Pravilno održavanje sportskih grudnjaka osigurava njihovu dugotrajnost, a vama pruža podršku i komfor tijekom aktivnosti.
14.
Nov.
Zanimljivosti
Razumijevanje nauke koja stoji iza pronacije stopala omogućava nam da bolje brinemo o svom tijelu i donosimo ispravne odluke o svojoj obući. Hajd...
09.
Nov.
Zanimljivosti
Fleksibilnost je jednako važna kao i snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punom opsegu pokreta.
08.
Nov.
Zanimljivosti
izgradnja mišićne mase zahtijeva trud, strpljenje i predanost. Ključno je balansiranje plana treninga, prehrane i mentalne pripreme
16.
Oct.
Zanimljivosti
Stigao je rujan i došlo je vrijeme da se svi vratimo u rutinu posla, škole, treninga i svakodnevnih obaveza. Sa vama ćemo podijeliti&...
16.
Oct.
Zanimljivosti
Da li posežete za hranom kada želite da se izborite sa lošim raspoloženjem, stresnim situacijama na poslu ili u školi? Ukoliko je odgovor potvr...
20.
Sep.
Zanimljivosti
Težnja ka savršenom fizičkom izgledu i zdravlju u kombinaciji sa sve većim zahtjevima suvremenog života dovodi do izgaranja na treningu. Izgaranj...
08.
Sep.
Zanimljivosti
Tijekom svakodnevnih aktivnosti ruksak se lako zaprlja, pogotovo kada je neprestano u kontaktu sa različitim površinama i predmetima koji se u nj...
24.
Aug.
Zanimljivosti
4.9. te čeka vatreni ponedjeljak u City Centeru One!
03.
Mar.
Zanimljivosti
Donosimo vam kratki popis što će vam sigurno zatrebati u torbi za trening.