Pretraži stranicu
Što sve treba sadržavati torba za trening?
Što sve treba sadržavati torba za trening?
Zanimljivosti
03.03.2023.
Zanimljivosti

Što sve treba sadržavati torba za trening?

03.03.2023.

Donosimo vam kratki popis što će vam sigurno zatrebati u torbi za trening.

Za početak – torba

Nabavili ste sve stvari, no gdje ih utrpati? Ako najčešće u teretanu idete nakon posla, sigurno će vam ovakva torba za trening najbolje odgovarati.

Birajte torbe koje imaju dodatne, manje, pretince za sve sitnice koje će vam trebati, pretinac u koji možete ubaciti tenisice i kvalitetan, podesivi, remen za nošenje koji vas neće ''zarezati''.

Kvalitetne majice i topovi

Idete li u teretanu, grupne ili individualne treninge, uvijek birajte prozračne majice u kojima ćete nesputano vježbati. Materijal mora disati i isparavati znoj kako ne biste zaradili prehladu tijekom vježbanja (pogotovo ako vježbate na otvorenom).

Osim kvalitetnih majica, za žene su dostupni odlični topovi za vježbanje koji služe kao odlična podrška prilikom svakog pokreta.

Nigdje bez tajica ili kratkih hlača

Tajice za vježbanje više nisu rezervirane samo za žene. Mnogi su muškarci pribjegli ovom trendu jer u njima je zaista najugodnije vježbati.

Tajice za trening su danas veoma kvalitetne i izdržljive te odlično apsorbiraju vlagu i znoj. Važno je da su tajice jako rastezljive jer će vas na taj način odlično utegnuti, a s druge vas strane neće sputavati ni stezati.

Dodatni sportski grudnjak

Žene bi u svakom slučaju trebale nabaviti i sportski grudnjak. Običan grudnjak za vrijeme sportskih aktivnosti ne pruža dovoljnu podršku grudima pa su upravo zbog toga dizajnirani sportski grudnjaci za veće fizičke aktivnosti.

Birajte grudnjake glatke postave i čvrste elastične strukture, a kao mali savjet za dulje trajanje grudnjaka, proizvđači ne preporučuju sušenje u sušilici ni pri velikoj temperaturi jer će upravo visoka temperatura oslabiti njegova elastična svojstva.

Tenisice

Naravno, za dobru rekreaciju, potrebne su vam i kvalitetne tenisice. Tenisice birajte prema svrsi, ako trčite svakako pripazite koji model birate jer drugačiji su modeli za trčanje u prirodi od onih za trčanje po asfaltu.

Ako ste se odlučili na teretanu ili aerobik, nikako na treninge ne dolazite u tenisica koje nosite i vani. Ako već ne ponesete nove tenisice, svakako biste ih trebali očistiti prije ulaska u dvoranu.

Pijte puno tekućine

Savjet koji nikada nije naodmet više puta ponoviti – na treningu se uvijek osigurajte s vodom. Ponesite svoju bočicu za vodu i pijte za vrijeme treninga kako ne biste dehidrirali. Za vrijeme vježbanja pijte nekoliko puta po male gutljaje kako bi vam tijelo uvijek bilo osvježeno.

Sitnice bez kojih ne možete

Osim navedenih ključnih stvari, za trening su vam potrebni i ručnici – jedan za prostirku ili spravu na kojoj vježbate, a drugi za tuširanje nakon vježbanja.

Sa sobom uvijek ponesite gel za tuširanje, deodorans, žene će vjerojatno sa sobom ponijeti i malu kozmetičku torbicu. Ponesite i orašaste plodove za energiju, no savjet koji će vam dati svaki trener prije početka treninga jest da svoje vježbanje prilagodite svom zdravstvenom stanju.

 

Slični članci

15.
Dec.
Zanimljivosti
Pravilno održavanje sportskih grudnjaka osigurava njihovu dugotrajnost, a vama pruža podršku i komfor tijekom aktivnosti.
14.
Nov.
Zanimljivosti
Razumijevanje nauke koja stoji iza pronacije stopala omogućava nam da bolje brinemo o svom tijelu i donosimo ispravne odluke o svojoj obući. Hajd...
09.
Nov.
Zanimljivosti
Fleksibilnost je jednako važna kao i snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punom opsegu pokreta.
08.
Nov.
Zanimljivosti
izgradnja mišićne mase zahtijeva trud, strpljenje i predanost. Ključno je balansiranje plana treninga, prehrane i mentalne pripreme
16.
Oct.
Zanimljivosti
Stigao je rujan i došlo je vrijeme da se svi vratimo u rutinu posla, škole, treninga i svakodnevnih obaveza. Sa vama ćemo podijeliti&...
16.
Oct.
Zanimljivosti
Da li posežete za hranom kada želite da se izborite sa lošim raspoloženjem, stresnim situacijama na poslu ili u školi? Ukoliko je odgovor potvr...
20.
Sep.
Zanimljivosti
Težnja ka savršenom fizičkom izgledu i zdravlju u kombinaciji sa sve većim zahtjevima suvremenog života dovodi do izgaranja na treningu. Izgaranj...
08.
Sep.
Zanimljivosti
Tijekom svakodnevnih aktivnosti ruksak se lako zaprlja, pogotovo kada je neprestano u kontaktu sa različitim površinama i predmetima koji se u nj...
04.
Sep.
Zanimljivosti
Praznici se uskoro bliže kraju, a prvo zvono u novoj školskoj godini samo što se nije oglasilo. Novi početak je često jako stresan kako za...
24.
Aug.
Zanimljivosti
4.9. te čeka vatreni ponedjeljak u City Centeru One!