radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Zanimljivosti
09.02.2017.

Brand u kojem je Ivanišević postao dio teniske povijesti - Ellesse

Brand koji iza sebe ima zaista bogatu povijest, Ellesse, osnovan je 1959. godine u Italiji. Leonardo Servadio odlučio je spojiti modu i sport, a tvrtku je nazvao prema svojim inicijalima – L&S (elle-esse).

                                                                

Leonardo Servadio sport je gledao na sasvim poseban način, ali istodobno, na način na koji bismo ga svi trebali gledati. Za njega je u sportu bio važan stil, no ono najvažnije bilo je ugodno vrijeme provedeno s prijateljima. Dan danas naglašavaju kako je njhova glavna misija zabava, boje i druženje, ukratko: ''We love to play!''

No, kada bismo ellesse trebali spojiti s nekim sportom, to bi sigurno bio tenis. Čak i njihov logo sadrži presjek polovice teniske loptice, a brojna poznata imena iz svijeta tenisa radila su upravo s ellesseom.

                                                             

 

Ellesse i u kraljevskoj obitelji

70-ih godina ellesse je ''iza sebe'' imao velik broj poznatih svjetskih sportaša. Glavna teniska imena poput Borisa Beckera nosila su ellesse, a također je postao glavni sponzor 10 nacionalnih ski timova.

Veoma zanimljiva informacija zasigurno je da je ellesse u svojoj povijesti sponzorirao čak i Formulu 1, točnije vozača Alaina Prosta. Još jedan trofej koji ellesse može ponosno staviti na svoju policu jest sponzorstvo Talijanskog nacionalnog tima i to 1982. godine kada su osvojili Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Osim toga, Ellesse iza sebe ima i kraljevsku obitelj. 1986. godine, princeza Caroline od Monaka, pojavila se na naslovnici časopisa 'Paris Match' u ellesse kapi.

                                                                                                             

Za Ellesse je potpisala i Anna Kournikova, a ako se sjećate zimskih OI 1998. godine, tada se sigurno sjećate i Jean-Luc Cretiera, osvajača zlatne medalje u spustu. Naravno, medalju je osvojio u ellesse ski odijelu, a taj je povijesni trenutak i zabilježen.

U novom je mileniju svakako najvažnije spomenuti našeg Gorana Ivaniševića. Upravo je ova teniska legenda svoje najuspješnije dane provela u Ellesseu. Ellesse je sljedećih godina i dalje nastavio s odličnim kolekcijama za tenis te je u svoje redove uključio brojna talijanska poznata teniska lica.

                                                         

 

Jeste li znali?

Danas je sasvim normalno logo branda vidjeti na vanjskoj strani odjeće, no Ellesse ja zapravo prvi brand koji je započeo s takvom praksom, a ostali su brandovi isti potez samo kopirali.

Krajem 80-ih i tijekom 90-ih ellesse je nastavio sa svojim inovacijama u svijetu sportske odjeće, a jedna je linija ski odijela sadržavala čak 24-karatno zlato u satenu.

 

Ellesse je brand koji i danas donosi brojne inovacije u svijetu sportske odjeće i obuće, a cjelokupnu ponudu možete potražiti i u Sport Vision trgovinama.

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Oct.
2017.
Zanimljivosti
Znate li sve o Air Maxicama? Donosimo vam top 10 zanimljivih činjenica o Air Maxicama koje vjerojatno niste znali.
13.
Apr.
2017.
Zanimljivosti
Znate li da na svijetu postoji više od milijardu bicikala? Ta je brojka duplo veća od broja automobila u svijetu pa ako još niste – vrije...
03.
Mar.
2017.
Zanimljivosti
Donosimo vam kratki popis što će vam sigurno zatrebati u torbi za trening.