Pretraži stranicu
Brand u kojem je Ivanišević postao dio teniske povijesti - Ellesse
Brand u kojem je Ivanišević postao dio teniske povijesti - Ellesse
Zanimljivosti
03.10.2022.
Zanimljivosti

Brand u kojem je Ivanišević postao dio teniske povijesti - Ellesse

03.10.2022.

Brand koji iza sebe ima zaista bogatu povijest, Ellesse, osnovan je 1959. godine u Italiji. Leonardo Servadio odlučio je spojiti modu i sport, a tvrtku je nazvao prema svojim inicijalima – L&S (elle-esse).

                                                                

Leonardo Servadio sport je gledao na sasvim poseban način, ali istodobno, na način na koji bismo ga svi trebali gledati. Za njega je u sportu bio važan stil, no ono najvažnije bilo je ugodno vrijeme provedeno s prijateljima. Dan danas naglašavaju kako je njhova glavna misija zabava, boje i druženje, ukratko: ''We love to play!''

No, kada bismo ellesse trebali spojiti s nekim sportom, to bi sigurno bio tenis. Čak i njihov logo sadrži presjek polovice teniske loptice, a brojna poznata imena iz svijeta tenisa radila su upravo s ellesseom.

                                                             

 

Ellesse i u kraljevskoj obitelji

70-ih godina ellesse je ''iza sebe'' imao velik broj poznatih svjetskih sportaša. Glavna teniska imena poput Borisa Beckera nosila su ellesse, a također je postao glavni sponzor 10 nacionalnih ski timova.

Veoma zanimljiva informacija zasigurno je da je ellesse u svojoj povijesti sponzorirao čak i Formulu 1, točnije vozača Alaina Prosta. Još jedan trofej koji ellesse može ponosno staviti na svoju policu jest sponzorstvo Talijanskog nacionalnog tima i to 1982. godine kada su osvojili Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Osim toga, Ellesse iza sebe ima i kraljevsku obitelj. 1986. godine, princeza Caroline od Monaka, pojavila se na naslovnici časopisa 'Paris Match' u ellesse kapi.

                                                                                                             

Za Ellesse je potpisala i Anna Kournikova, a ako se sjećate zimskih OI 1998. godine, tada se sigurno sjećate i Jean-Luc Cretiera, osvajača zlatne medalje u spustu. Naravno, medalju je osvojio u ellesse ski odijelu, a taj je povijesni trenutak i zabilježen.

U novom je mileniju svakako najvažnije spomenuti našeg Gorana Ivaniševića. Upravo je ova teniska legenda svoje najuspješnije dane provela u Ellesseu. Ellesse je sljedećih godina i dalje nastavio s odličnim kolekcijama za tenis te je u svoje redove uključio brojna talijanska poznata teniska lica.

                                                         

 

Jeste li znali?

Danas je sasvim normalno logo branda vidjeti na vanjskoj strani odjeće, no Ellesse ja zapravo prvi brand koji je započeo s takvom praksom, a ostali su brandovi isti potez samo kopirali.

Krajem 80-ih i tijekom 90-ih ellesse je nastavio sa svojim inovacijama u svijetu sportske odjeće, a jedna je linija ski odijela sadržavala čak 24-karatno zlato u satenu.

 

Ellesse je brand koji i danas donosi brojne inovacije u svijetu sportske odjeće i obuće, a cjelokupnu ponudu možete potražiti i u Sport Vision trgovinama.

 

Slični članci

15.
Dec.
Zanimljivosti
Pravilno održavanje sportskih grudnjaka osigurava njihovu dugotrajnost, a vama pruža podršku i komfor tijekom aktivnosti.
14.
Nov.
Zanimljivosti
Razumijevanje nauke koja stoji iza pronacije stopala omogućava nam da bolje brinemo o svom tijelu i donosimo ispravne odluke o svojoj obući. Hajd...
09.
Nov.
Zanimljivosti
Fleksibilnost je jednako važna kao i snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punom opsegu pokreta.
08.
Nov.
Zanimljivosti
izgradnja mišićne mase zahtijeva trud, strpljenje i predanost. Ključno je balansiranje plana treninga, prehrane i mentalne pripreme
16.
Oct.
Zanimljivosti
Stigao je rujan i došlo je vrijeme da se svi vratimo u rutinu posla, škole, treninga i svakodnevnih obaveza. Sa vama ćemo podijeliti&...
16.
Oct.
Zanimljivosti
Da li posežete za hranom kada želite da se izborite sa lošim raspoloženjem, stresnim situacijama na poslu ili u školi? Ukoliko je odgovor potvr...
20.
Sep.
Zanimljivosti
Težnja ka savršenom fizičkom izgledu i zdravlju u kombinaciji sa sve većim zahtjevima suvremenog života dovodi do izgaranja na treningu. Izgaranj...
08.
Sep.
Zanimljivosti
Tijekom svakodnevnih aktivnosti ruksak se lako zaprlja, pogotovo kada je neprestano u kontaktu sa različitim površinama i predmetima koji se u nj...
04.
Sep.
Zanimljivosti
Praznici se uskoro bliže kraju, a prvo zvono u novoj školskoj godini samo što se nije oglasilo. Novi početak je često jako stresan kako za...
24.
Aug.
Zanimljivosti
4.9. te čeka vatreni ponedjeljak u City Centeru One!