Pretraži stranicu
SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!
SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!
Magazin
06.11.2023.
Magazin

SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!

06.11.2023.

SUPERGIRL WORKOUT – PRVAKINJA U ŽENSKOM HRVANJU!

Cilj projekta Supergirl workout X Woman in Adria je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojke upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i vidljivosti na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci, a u vodećim strukturama žena gotovo da i nema, što je ujedno i glavni razlog pokretanja projekta.

____

Moje ime je Iva Gerić i sport koji predstavljam je hrvanje. Klub u kojem treniram je hrvački klub Ludbreg te sam predstavnica ženske Hrvatske hrvačke reprezentacije.

Iva je u Sport Vision trgovinama pronašla savršenu UNDER ARMOUR UA Rival Fleece Big Logo Hdy majicu i UNDER ARMOUR Rival Terry hlače koja joj pruža udobnost i poboljšava performanse tijekom treninga. Tijekom treninga obožava nositi nove UNDER ARMOUR UA W HOVR Turbulence 2 tenisice, ali i u svoje slobodno vrijeme ova kombinacija se uklapa u svaki njezin outfit.

Ljubav prema hrvanju rodila se u osnovnoj školi kada sam u 5. razredu otišla na prvi trening, sve se dogodilo jako spontano i jedini razlog zašto sam krenula trenirati je bio višak vremena i energije koju nisam imala gdje usmjeriti. Kako je vrijeme prolazilo shvatila sam da sve što sam u tom trenutku imala podredila sam sportu i jako brzo su krenuli dolaziti rezultati.

Kao svoj najveći uspjeh izdvojila bih svoju prvu povijesnu kadetsku brončanu medalju osvojenu u ženskom hrvanju u Italiji. Nakon nje počela sam redovito osvajati medalje na velikim natjecanjima, ali smatram kako je ova prva bila pokretač svih mojih sadašnjih uspjeha.

Kao najveću problematiku u ovom sportu izdvojila bih to što zbog priprema van države nemam priliku provoditi meni bitne trenutke s obitelji i prijateljima, ali isto tako smatram da koliko god nam je teško živjeti razdvojeno u ovom trenutku, to nas je i dodatno zbližilo jer svi živimo za isti cilj. Benefit ovog sporta je taj da te stalno uči primati udarce i kad te to jednom nauči mislim da se sa svakim problemom iz svakodnevnog života znaš izboriti sam.

Mladima koji žele odabrati neki sport preporučila bih hrvanje jer je najbolji bazni sport koji te gradi i fizički i mentalno. Moja poruka mladima je da ne čekaju da se stvari dogode, krenite realizirati svoje snove i radite nešto što vas ispunjava bez obzira na to koliko vas okolina uvjeravala da nećete uspjeti. Moj plan za budućnost je krenuti u trenerske vode, uz obaveze reprezentacije studiram na Kineziološkom fakultetu i želja mi je da znanje koje sakupljam kroz svoju karijeru prenosim na mlađe generacije.

 

Slični članci

29.
Nov.
Magazin
Stigla nam je posljednja srijeda u mjesecu, a s njom i Sport Vision srijeda!
21.
Nov.
Magazin
Iz brenda Columbia stiže nam FACET 75 ALPHA – model dizajniran za sve vremenske prilike i uvjete na stazi.
20.
Nov.
Magazin
Razmišljaš o novoj odjeći za trening ili outdoor opremi za osvajanje novih vrhova? Onda si na pravom mjestu! 
20.
Nov.
Magazin
Ako ste željni vatrenog navijanja i nezaboravnog spektakla pridružite nam se u FAN zoni ispred maksimirskog stadiona 21.11. od 17h, jer vas očekuje bogat i a...
20.
Nov.
Magazin
Sport Vision trgovina u trgovačkom centru LUMINI ponovno otvara svoja vrata u potpuno novom ruhu!
14.
Nov.
Magazin
Razumijevanje nauke koja stoji iza pronacije stopala omogućava nam da bolje brinemo o svom tijelu i donosimo ispravne odluke o svojoj obući. Hajd...
13.
Nov.
Magazin
Ako ste ljubitelj modernog sportskog stila, a udobnost i funkcionalnost su vam najvažniji kriteriji kod odabira jakne – nastavite čitati, jer vam u dal...
10.
Nov.
Magazin
Svaka hiking avantura je putovanje u nepoznato - nepredvidljiva, izazovna i prije svega zabavna aktivnost koja istinske zaljubljenike u prirodu i sport potič...
09.
Nov.
Magazin
Fleksibilnost je jednako važna kao i snaga. Fleksibilnost i mobilnost omogućavaju vašim tkivima i zglobovima da se kreću u punom opsegu pokreta.