Pretraži stranicu
Brand koji živi nogometnu priču - Umbro
Brand koji živi nogometnu priču - Umbro
Nogomet
03.02.2023.
Nogomet

Brand koji živi nogometnu priču - Umbro

03.02.2023.

Brand koji bismo mogli nazvati sinonimom za nogomet zasigurno je Umbro. No, znate li zapravo što znači Umbro, koliko godina ima i tko sve nosi njegov logo?

                                                                            

                                            Kratke hlače svoj su vrhunac dosegle krajem 80-ih i početkom 90-ih, a svoj uspjeh duguju i mladima koji su ih nosili u svakodnevnim kombinacijama

 

Duga i bogata povijest

Umbro danas broji više od 90 svjećica na svojoj torti. Tvrtka je osnovana 1924. godine u engleskom gradu Wilmslowu, a osnovala su je braća Humphreys. Bili su veliki zaljubljenici u nogomet te su prisustvovali prvoj odigranoj utakmici na Wembleyju kada je nogomet od popularnog sporta postao nacionalna opsesija i shvatili da svoju poslovnu priliku vide upravo u – prodaji sportske opreme.

Ime je tvrtka dobila prema skraćenici njihova prezimena – Humphreys brothers. Zanimljiva je činjenica da je Umbro isprva dizajnirao većinom samo odjeću, tek su osamdesetih godina predstavili tenisice za nogomet.

 

                                                                           

 

Umbro u svijetu nogometnih zvijezda

U bogatoj povijesti, Umbrove dresove nosile su brojne nogometne zvijezde. Još je 30-ih godina Umbro opremao Manchester City, a sedamdesetih je godina odlučeno kako će engleska reprezantacija predstavljati upravo Umbro. Njihove dresove nosili su i igrači Liverpoola, a od ''jačih'' nogometnih imena, njihov su logo ponosno predstavljali Michael Owen, John Terry i Deco.

 

                                                    

Top artikli

Sigurno ćete se iznenaditi kada čujete koji je Umbrov artikl postigao zaista velik uspjeh – sportske kratke hlače! One su svoj vrhunac dosegle krajem 80-ih i početkom 90-ih, a svoj uspjeh duguju i mladima koji su upravo taj odjevni predmet objeručke prihvatili i nosili ga u svojim svakodnevnim modnim kombinacijama. Umbro je proizvodio i odjeću za tenis kao i atletiku, a Roger Bannister ušao je u povijest kao prvi čovjek koji je pretrčao jednu milju za manje od 4 minute, a za vrijeme tog povijesnog događaja nosio je upravo – Umbro.

Naravno, danas je Umbro prepoznat kao jedan od vodećih sportskih brandova u svijetu nogometa i nogometne opreme. Mali i veliki, nogometne ekipe i treneri – Umbro se često viđa na nogometnih terenima diljem Hrvatske.

 

                                                                       

 

Umbro danas

Osnovan u Engleskoj od strane braće Humphreys, Umbro je 2007. kupljen od strane Nike-a, no od 2012. godine Umbro pripada grupaciji Iconix Brand. Danas Umbro dresove možete vidjeti na igračima West Ham Uniteda, njemačkog kluba 1. FC Nurnberg te je tehnički sponzor Blackburn Roversa.

Slični članci

28.
Feb.
Nogomet
Nike Phantom osmišljen je od temelja za najpreciznije igrače u igri!
28.
Jul.
Nogomet
Nove adidas X Crazyfast kopačke P1 sa vezicama nude tehnologiju usredotočenu na brzinu najviše klase igračima na svim razinama igre.
31.
Mar.
Nogomet
Sport Vision i adidas predstavljaju UCL Pro Ball Istanbul - službenu loptu za mušku nokaut fazu i finale UEFA Lige prvaka 2022./23., loptu koja slavi ...
09.
Mar.
Nogomet
Kombinirajući uvid potrošača s povratnim informacijama adidasovih sportaša, PREDATOR ACCURACY kopačka je stvorena kako bi se povećala udobnost ...