RokPoluotok – Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!
RokPoluotok – Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!
Ecovision
17.05.2024.
Ecovision

RokPoluotok – Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!

17.05.2024.

Neslužbenim plivanjem u duljini od dvjestotinjak metara, u nedjelju 23. lipnja 2024. na plaži u Preluku u 18 sati započeti će novi projekt Udruge RokOtok i Ribafisha, RokPoluotok – plivanje oko Istarskog poluotoka. Uz edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zanimljivih igara, plivati će se prosječno pet kilometara dnevno sve do krajnjeg ovogodišnjeg cilja i dočeka u Puli 17. srpnja.

Poznati hrvatski food bloger, voditelj i profesor geografije u mirovanju, Domagoj Jakopović Ribafish nakon što je u periodu od 2019. – 2022., doplivao do svih naših naseljenih otoka, nakon jednogodišnje je pauze pokrenuo novu akciju u kojoj će tijekom dvije godine pokušati oplivati naš najveći poluotok. Plivanje je raspoređeno u dvije sezone, odnosno ljeta 2024. i 2025., s time da će se sljedeće ljeto plivati od Pule do Savudrije. Kako je riječ o geografskom, a ne geopolitičkom projektu, plivanje će uz Istarsku Županiju obuhvatiti i područje Primorja, i Kvarnera. Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama.

Projekt započinje 23. lipnja, a prvo pravo plivanje kreće 24. lipnja rano ujutro kada će plivači koji će se pridružiti projektu spojiti osam kilometara udaljeni Preluk i Lovran gdje će biti organizirano druženje, kao i nakon toga prema planu i programu (osim u slučaju lošeg vremena) u Mošćeničkoj Dragi, Brseču, Plominu, Rapcu, Dugoj Luci, Koromačnom, Ližnjanu, Medulinu, Premanturi i Puli. Tijekom stotinjak kilometara u 24 dana plivanja, Ribafish i drugi plivači profesionalci će kroz 18 dionica dolaziti na najljepše plaže Primorja, Kvarnera i Istre te u društvu s okupljenima održati 12 zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog Planeta, organizirati potragu za skrivenim blagom, postavljanje i potragu za Geocachevima te napraviti malu akciju čišćenja plaže i okoliša. Svako dijete koje dođe na radionicu dobit će vesele i edukativne poklone.

Poruka koju žele poslati RokOtočani je da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi i s prirodom. Kroz predavanja, radionice i druženje na plažama pokušat će s provesti par sati na otvorenom u igri i zabavi s namjerom da se svima dokaže kako je bolje kad se sve izbalansira, i umjesto za ekranima, više vremena provede na svježem zraku. RokOtok je primio brojna priznanja, proglašen je najljepšom pričom ljeta 2019., a Domagoj Jakopović Ribafish je za njega primio brojne nagrade, među ostalim i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Local Hero te Ponos Hrvatske.

“Svi ste pozvani podržati ovaj projekt. Dođite na druženje, zaplivajte i napravite nešto lijepo za bolji svijet oko nas. Vidimo se ovog ljeta od 23. lipnja do 17. srpnja na RokPoluotoku!“

Ako ste pak i prije toga za akciju čišćenja, vidimo se ove subote na zagrebačkim Srednjacima s Čistećim medvjedićima, i u nedjelju 26. svibnja pored Plomin Luke powered by Sport Vision Hrvatska!

 

Domagoj Jakopović Ribafish i Sport Vision tim

Slični članci

18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
14.
May.
Ecovision
Od 22. do 30. travnja Sport Vision uspješno je prikupio 5000 € za udrugu RokOtok za čišćenje obale i podmorja.
13.
May.
Ecovision
Brend New Balance se već neko vrijeme nalazi u jedinstvenoj sustainable misiji, koja ima cilj da do 2030. godine, korištenjem biorazgradivih...
13.
May.
Ecovision
Otkrivamo vam četiri korisna savjeta koja mogu doprinjeti smanjenju zagađenja i doprinjeti našoj viziji zdrave budućnosti. 
18.
Apr.
Ecovision
Smanjimo zagađenje i sačuvajmo prirodu zajedno! Od 22.04. do 30.04. pridonesi akciji čišćenja obale i podmorja!
25.
Mar.
Ecovision
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
26.
Sep.
Ecovision
Nastavljamo sa projektom "Vizija zdrave budućnosti" koji potiče razvoj mladih! 
08.
Aug.
Ecovision
U sklopu regionalnog Eco Vision projekta završena je treća i posljednja plivačka faza projekta RokOtok.