Pretraži stranicu
JOŠ JEDNA ŠKOLA JE PREUREĐENA U SKLOPU PROJEKTA VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI!
JOŠ JEDNA ŠKOLA JE PREUREĐENA U SKLOPU PROJEKTA VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI!
Ecovision
26.09.2023.
Ecovision

JOŠ JEDNA ŠKOLA JE PREUREĐENA U SKLOPU PROJEKTA VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI!

26.09.2023.

Nastavljamo sa društveno odgovornim radom kroz projekt „Vizija zdrave budućnosti“ koji potiče razvoj mladih. Kao prvi korak u ovom velikom projektu, u siječnju 2020. godine u potpunosti je renovirana svlačionica u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica kako bi se učenici mogli pripremati za satove tjelesnog odgoja i sportske vannastavne aktivnosti.

Ove godine, kroz projekt je odabrana Osnovna škola Antuna Gustava Matoša u Zagrebu te je odrađeno uređenje i opremanje školske sportske dvorane. Dvorana je bila u lošijem stanju te slabije opremljena, a kako bi dobila novo ruho u potpunosti su renovirani podovi dvorane, iscrtane su linije u dvorani uz opremanje sa novom sportskom opremom. Školi su pritom osigurane nove vijače, gimnastički obruči, lopte za različit tip sporta kao i medicinska lopta, čunjevi, kozlić za preskok, nove strunjače, švedska klupa, ljestve za koordinaciju, golovi i mini golovi te mnogi drugi sportski rekviziti kako bi učenici bezbrižno provodili sate tjelesne i zdravstvene kulture.  

„U ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Zagreba zahvaljujem na donaciji koja je pomogla da dodatno opremimo školski prostor te unaprijedimo nastavni proces koji provodimo u našoj sportskoj dvorani. Cijenimo što ste prepoznali potrebe naših učenika.  Tjelesna i zdravstvena kultura, kao i izvannastavne aktivnosti koje provodimo u našoj školskoj sportskoj dvorani, neophodne su za zdrav i ravnomjeran tjelesni i motorički razvoj učenika. Učenici ovdje usvajaju važnost cjeloživotnog vježbanja i kretanja za bolju kvalitetu života u odrasloj dobi. Oprema koju nam je donirao Sport Vision pomoći će nam u ostvarivanju tog cilja. Uspješan razvoj naših učenika i njihova sigurnost tijekom boravka u školi nemaju cijenu, stoga zahvaljujemo što vaša tvrtka ustrajno ulaže u dobrobit najmlađih generacija.“ poručio je Antonio Jurčev, ravnatelj savjetnik Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

Cijeli projekt pokrenut je s idejom da se omogući sigurno i bezbrižno provođenje tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim i srednjim školama s ciljem da mladima osigurajmo kvalitetnije uvjete te mjesto na kojemu mogu razvijati svoje vještine i provesti najljepše školske dane. Zastarjele i neopremljene sportske dvorane u školama sve su prisutniji problem širom Hrvatske, što nam je ujedno i bila glavna motivacija za pokretanje cijelog projekta. 

„Ovo je već druga godina kako smo uredili i obnovili školski prostor za tjelesni i zdravstveni odgoj u sklopu projekta „Vizija zdrave budućnosti“. Redovito podržavamo razne sportske manifestacije i potičemo na fizičku aktivnost, stoga nam je upravo projekt ovakvoga tipa od velike važnosti kako bi poticali mlade u Hrvatskoj da se bave sportom i pritom im omogućili kvalitetan sportski razvoj i nastavak ostvarenja impresivnih rezultata. Nadamo se da će učenici uživati u renoviranoj školskoj dvorani te kako ćemo i u budućnost te kroz cijeli projekt, imati priliku ponovno osigurati mladima kvalitetne uvjete za sportski rast i razvoj.“, istaknula je Vesna Čačić, voditeljica marketinga Sport Visiona Hrvatska.

Kroz projekt "Vizija zdrave budućnosti" ulažemo velike nade u društveno odgovorni rad kako bi podigli svijest o važnosti projekata koji potiču ulaganje u razvoj sportskih aktivnosti kod mladih.

Slični članci

17.
May.
Ecovision
Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne o...
14.
May.
Ecovision
Od 22. do 30. travnja Sport Vision uspješno je prikupio 5000 € za udrugu RokOtok za čišćenje obale i podmorja.
13.
May.
Ecovision
Brend New Balance se već neko vrijeme nalazi u jedinstvenoj sustainable misiji, koja ima cilj da do 2030. godine, korištenjem biorazgradivih...
13.
May.
Ecovision
Otkrivamo vam četiri korisna savjeta koja mogu doprinjeti smanjenju zagađenja i doprinjeti našoj viziji zdrave budućnosti. 
18.
Apr.
Ecovision
Smanjimo zagađenje i sačuvajmo prirodu zajedno! Od 22.04. do 30.04. pridonesi akciji čišćenja obale i podmorja!
25.
Mar.
Ecovision
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
08.
Aug.
Ecovision
U sklopu regionalnog Eco Vision projekta završena je treća i posljednja plivačka faza projekta RokOtok.
10.
Mar.
Ecovision
Doprinesite zaštiti životne sredine kupovinom adidas modela izrađenih od recikliranih materijala.