Pretraži stranicu
ADIDAS U MISIJI OČUVANJA ŽIVOTNE SREDINE: PLASTIKA JE PROBLEM, INOVACIJA JE RIJEŠENJE
Magazin
10.03.2022.
Magazin

ADIDAS U MISIJI OČUVANJA ŽIVOTNE SREDINE: PLASTIKA JE PROBLEM, INOVACIJA JE RIJEŠENJE

10.03.2022.

Jeste li znali da se svake godine proizvede 350 miliona tona plastike koja se vremenom pretvara u mikroplastiku i, ukoliko joj se ne stane na put, završava u rijekama, morima i oceanima narušavajući ekosistem planete, ali i naše zdravlje?

Živimo u svijetu koji se suočava s problemom zagađenja i plastičnog otpada. Danas, više nego ikad ranije, imamo odgovornost voditi računa o budućnosti naše planete. Količina plastike u prirodi već sada predstavlja opasnost za životnu sredinu i, ukoliko svi kolektivno ne poduzmemo konkretne poteze, u budućnosti ćemo nailaziti na još veće poteškoće.

Kao jedan od najvećih proizvođača sportske i lifestyle opreme, brand adidas prepoznaje izazove s kojima se čitava planeta suočava i nastoji pružiti svoj doprinos kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou.

Posebna kategorija kojom se adidas godinama bavi je ekologija i održivost. Upravo zbog toga se ovaj brand obavezao da do 2024. godine prijeđe na upotrebu 100% recikliranog poliesterada smanji emisiju štetnih plinova za 30 % do 2030. godine, dok do 2050. adidas nastoji kao kompanija postići klimatsku neutralnost.

Na putu ka očuvanju životne sredine svaki korak je važan i sve se računa. Zato je brand s "tri crte" već sada unio promjene u procesu proizvodnje, pakiranja i transporta. Upotreba prirodnih i recikliranih materijala, novi dizajn kutije za tenisice, upotreba biogoriva u transportu samo su neke od stvari koje omogućavaju drastično smanjenje emisija štetnih plinova i doprinose očuvanju planete.

"Koristeći se inovativnim rješenjem želimo okončat plastični otpad, a da istovremeno pružimo najbolje proizvode za sportaše. Na isti način na koji smo podržavali sportaše kroz pobjede i poraze, podržat ćemo i našu planetu baveći se njom. Zajedno ćemo biti bolji jer plastični otpad predstavlja problem, a inovacija je naše rješenje", navode u kompaniji adidas.

Svako od nas već danas može napraviti male promjene koje imaju veliki utjecaj na budućnost. Smanjenje upotrebe plastike u svakodnevnom životu, izbacivanje plastike za jednokratnu upotrebu, pametno razvrstavanje otpada, edukacija, reciklaža, kupovina proizvoda napravljenih od recikliranih ili prirodnih materijala samo su neki od načina kako svatko od nas može pružiti svoj doprinos očuvanju životne sredine.

Budite dio EcoVision x adidas promjene. Doprinesite zaštiti životne sredine kupovinom adidas modela izrađenih od recikliranih materijala, koje možete pronaći u svim našim maloprodajnim trgovinama i web shop-u.

Sport Vision tim 

Slični članci

19.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN-ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.