radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
06.12.2021.

SUPERGIRL WORKOUT – HANA CVIJANOVIĆ

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece.

Više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom ispričala je Supergirl Hana Cvijanović.

Hana je u Sport Visionu pronašla savršene Nike tajice iz nove Nike kolekcije koje joj pružaju svu potrebnu potporu i udobnost tijekom treninga na ledu. Majica s kapuljačom i hlače iz kolekcije Essntl pružaju joj udobnost tijekom razgibavanja i treninga. 

Za početak, nešto o meni.  Zovem se Hana Cvijanović i dolazim iz Zagreba. Imam 18 godina i već se 13 godina bavim umjetničkim klizanjem u Klizačkom klubu Leda, a uz to sam i studentica prve godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Moja klizačka priča je počela kada sam imala 3 godine klizanjem u školici klizanja par puta tjedno, a ubrzo sam, sa 5 godina, počela trenirati svakodnevno u klubu u kojem i danas treniram oko 4h dnevno.

Za početak moje klizačke priče je zaslužna mamina prijateljica koja se ponudila voditi me na treninge s obzirom da roditelji nisu mogli zbog nezgodnih termina, sport mi se svidio i, iako su svi mislili da će interes popustiti već nakon par mjeseci, tu sam i dalje. Klizanje je sport kojim se potrebno početi baviti vrlo rano tako da se prije klizanja nisam bavila nekim drugim sportovima, mogu samo reći da sam od treće do trinaeste godine plesala jazz dance. 

Svojim najvećim uspjehom smatram svoje nastupe na Europskim i Svjetskim prvenstvima i titule državne prvakinje, a u najljepšem sjećanju mi je ostalo Svjetsko juniorsko prvenstvo u Zagrebu gdje sam odličnim programom završila samo 0,37 bodova od finala. Također, volim nastupati na Zlatnoj pirueti jer me uvijek dođu podržati prijatelji i obitelj te se uvijek osjećam nekako posebno jer predstavljam državu koja je domaćin natjecanja. Ove godine također nastupam na Zlatnoj pirueti početkom prosinca i ona će se prvi put održati u Sisku. Ponosna sam što ne odustajem iako je u profesionalnom sportu puno ozljeda, razočaranja i suza, ali znam da se to sve isplati i zato sam sigurna da me oni rezultati na koje ću biti još ponosnija tek čekaju.

Klizanje, nažalost, u Hrvatskoj nije baš popularan sport, a izuzetno je zahtjevan i skup. Uz svu opremu (klizaljke, noževe, haljinice), potrebno je ići u inozemstvo gdje su uvjeti bolji i gdje se može više trenirati, a to je sve vrlo skupo te uz sav trud i pomoć koju pruža na čemu sam jako zahvalna, Hrvatski klizački savez nije u mogućnosti poduprijeti nas koliko je potrebno za bolje rezultate pa je svaka pomoć dobrodošla. Voljela bih da se o nama više piše i da klizanje ponovo puni dvorane jer je predivan sport i svi mi, klizači, ulažemo jako puno truda. 

Iako vrlo težak, sport me naučio da budem uporna, strpljiva i organizirana kako bih uspjela uskladiti svoje obaveze, počevši od osnovne škole kroz gimnaziju i sad na fakultetu. Također, puno putujem, upoznajem nove ljude i sklapam nova prijateljstva, a mogu se pohvaliti i da zbog klizanja govorim i ruski. Teške situacije prisutne su u sportu i općenito u životu, a sport me već od malih nogu uči kako ih rješavati i kako se boriti dalje kad sve nije onako kako ja želim.

Preporučila bih svima da se bave sportom jer u zdravom tijelu leži zdrav duh i ta ispunjenost i sreća koju osjetim nakon dobrog treninga, ili još bolje natjecanja, je jednostavno neprocjenjiva i ništa ju ne može zamijeniti. Klizanje je predivan spoj sporta i umjetnosti jer uz svu snagu koja nam je potrebna da bi dobro skakali, vrtili piruete i brzo klizali, moramo biti i elegantni kako bi svima izgledalo da nama to uopće nije teško. Lijepi, šljokavi kostimi i zanimljive, različite glazbe sve čine još boljim.

U Hrvatskoj se klizanjem bavi puno više curica nego dječaka i htjela bih pozvati sve curice, ali i dečke da se dođu okušati u ovom predivnom sportu. U zadnje vrijeme cure izvode sve četverostruke skokove baš kao i dečki i svi sad vide da cure mogu sve i sretna sam što nas se više ne podcjenjuje. Poručila bih svima, i sebi, da se uvijek treba boriti, nikad ne odustajati, davati sve od sebe i strpljivo čekati da se sve stvari poslože na svoje mjesto. Jer hoće, moraju. 

Prati svakodnevne aktivnosti Hana Cvijanovićklizačkog kluba Leda na Facebooku i Instagramu.

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji.

Veselimo se vašim prijavama!

Sve što vam je potrebno za trening pogledajte u našim trgovinama ili na web shopu!

 

 

 

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru! 
24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!