radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
16.11.2021.

SUPERGIRL WORKOUT – SARA LUZAR -SMAJIĆ

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece.

Više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom ispričala je Supergirl Sara Luzar-Smajić.

Sara je u Sport Visionu pronašla savršene Nike tajice iz nove Nike kolekcije koje su joj odličan saveznik na treningu jer joj osiguravaju slobodan pokret. Tenisice Renew Ride 2 pružaju joj potporu i udobnost. Nike sportski grudnjak pruža joj neophodnu podršku i udobnost tijekom treninga. Nike Dri-FIT majica za trening je napravljena od vrlo meke tkanine, a Sari omogućava da ostane suha i kreće se udobno tijekom treninga svih nivoa. 

Moje ime je Sara Luzar-Smajić i novopečena sam članica najveće europske MMA organizacije – KSW. U Njemačkoj sam članica jedne od najboljih dvorana u Europi – UFD gyma, a u Zagrebu najviše vremena provodim u boksačkom klubu Leona.

U borilačku dvoranu sam kročila igrom slučaja, na poziv jednog borca koji me zamijetio dok sam radila trening snage i zaključio kako imam fizičke predispozicije upravo za taj sport. Nakon prvog treninga sam se zaljubila i idući dan odlučila kupiti svu potrebnu opremu i to je početak moje priče. Ono što je zanimljivo je da nisam imala nikakvo iskustvo u borilačkom sportu, ali sam imala dobru podlogu zahvaljujući gimnastici i atletici koje sam natjecateljski trenirala dugi niz godina. Nakon 4 godine svakodnevnog odricanja i teških treninga te 3 godine natjecanja, rekla bih da mi je najveći uspjeh upravo ugovor s KSW-om kao i zadnja odrađena borba, s obzirom da mi je to prva pobjeda na velikoj sceni. 

U mojem sportu su dio najčešće problematike predrasude prema ženama, s čime se i sama svakodnevno susrećem. Istina je da je ženski MMA još relativno nov u svijetu, a posebno na našim prostorima, tako da se nadam da ćemo svakim danom biti sve prihvaćenije i da ću skupa s ostalim borkinjama moje generacije, probiti led i utabati put za one buduće.

Benefiti bavljenja ovim sportom su mnogi, posebno ako se radi o djetetu školske dobi u razvoju. Kroz rekreacijski trening razvijaju se motoričke sposobnosti, kreativnost, fizička snaga, mentalna snaga, disciplina, red, poniznost i timski rad; praktički sve što je potrebno da bi se koračalo kroz život. Kada sam prvi puta došla u borilačku dvoranu jako mi se dojmila atmosfera koja nema veze s bilo kakvom nesportskom agresijom, nego isključivo timskim radom i željom za napretkom. Upravo zbog svih navedenih benefita bih preporučila svakome rekreativno bavljenje ovim sportom.

Također, voljela bih naglasiti da mi je izuzetno drago vidjeti kako sve veći broj djevojčica iskazuje interes za borilačke vještine jer smatram da je važno učiti ih od malih nogu kako se sportovi ne dijele na „muške“ i „ženske“. Sport je sport, razlika je jedino u popularnosti među spolovima. Nadam se da će interes nastaviti rasti i dalje!

Prati svakodnevne aktivnosti Sare Luzar-Smajić i boksačkog klubu Leona na Facebooku i Instagramu.

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji.

Veselimo se vašim prijavama!

Sve što vam je potrebno za trening pogledajte u našim trgovinama ili na web shopu!

 

Fotograf Hana Pucak

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!