radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
12.10.2021.

SUPERGIRL WORKOUT - Lara Santini

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece.

Više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom ispričala je Supergirl Lara Santini.

Lara se oduševila novom Reebok kolekcijomReebok Flexagon Energy 3.0 tenisicama koje joj pružaju udobnost pri svakom treningu. Reebok tajicesportski grudnjak pružaju joj potporu tijekom intenzivnih vježbi, a dane kada ne trenira provodi u šetnji. Za takve prigode izabrala je Reebok majicu s kapuljačom i jaknu u kojoj se osjeća udobno. 

Zovem se Lara Santini i dolazim iz Splita - grada poznatom po stilu života gdje je “pomalo” najpoželjniji tempo obavljanja stvari, uz tendenciju djelovanja u dišpet svima, pa sam tako i ja pomalo uvik kontra.

Imam 24 godine i studiram na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Natječem se za Hrvatsku reprezentaciju u Wellness fitness kategoriji, a to je kategorija unutar bodybuilding-a i fitnessa.

Članica sam kluba BBK Gladiator, jednog od najstarijeg i najtrofejnijeg bodybuilding i fitness klubova u Hrvatskoj.

Po završetku natjecanja u drugim sportovima i odlaskom na fakultet, posvetila sam se vježbanju u teretani. Obzirom da sam po prirodi natjecateljski tip i volim nove izazove, odluka o natjecanju u ovom sportu nije bila iznenađenje. Moja inicijalna želja bila je steći jedno novo iskustvo i razbiti svoj strah od javnog nastupa. Ipak je ovo sport u kojem se sve temelji na par sekundi ili minuta u kojima se morate pokazati u najboljem izdanju pod svijetlima reflektora i pogledom usmjerenim na 7 sudaca, a vaš plasman ovisi o njihovoj subjektivnoj prosudbi.

Bavila sam se gimnastikom, plesom, atletikom, crossfitom… Uvijek sam bila sklona individualnim sportovima u kojima rezultat ovisi isključivo o meni. Osim toga, situacijska snalažljivost mi nije jača strana, kao ni lopta s kojom sam čitav život na Vi.

Uvijek govorim kako je jedno osvojiti, a drugo obraniti naslov. Tako da definitivno najviše značaja ima obrana svjetskog i europskog zlata drugu godinu za redom, a sad se spremam i na treći pokušaj.

Većinu vremena čujem da to nije sport za žene i brojne negativne konotacije kad kažeš riječ bodybuiding. Mislim da dosta toga proizlazi iz neznanja o samom sportu i nepoznavanju kategorija unutar istog.

Ovo je sport u kojem trebate luđačku disciplinu i koji vas o tome uči. Vaš rezultat ovisi o satima treninga u teretani i maksimalnoj posvećenosti prehrani kroz čitavu godinu, a sve to za par minuta na bini.

Meni je ovaj sport dao priliku da jako dobro upoznam vlastito tijelo kroz trening, prehranu te kako manipulirati tim parametrima u svrhu postizanja rezultata. Jedno je čitati u knjizi, a drugo naučiti i primijeniti u praksi.

Bodybuilding je u prijevodu ništa drugo nego izgradnja tijela. Mislim da ovaj sport testira tvoju upornost, gradi disciplinu i uči te boljoj organizaciji. S prvim rezultatima dolazi samopouzdanje i vlastito zadovoljstvo, a mislim da nema boljeg osjećaja nego se osjećati dobro u svojoj koži.

Jedan od razloga zašto sam se javila i odlučila za ovaj blog je upravo promicanje sporta i zdravlja među pripadnicama nježnijeg spola.

Moja poruka mladima je da ako nešto stvarno žele to i učine, neovisno o mišljenju okoline. Da sam slušala ljude, a ne sebe, vjerojatno nikad ne bih donijela najsjajnija odličja Hrvatskoj.

Prati svakodnevne aktivnosti Lare Santini i BBK Gladiator na Facebook i Instagramu.

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji.

Veselimo se vašim prijavama!

Sve što vam je potrebno za trening pogledajte u našim trgovinama ili na web shopu!

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Feb.
2023.
Magazin
Uskoro još bolji za vas! 
26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru!