radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
28.09.2021.

SUPERGIRL WORKOUT - Tina & Jelena

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece. 

Više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom ispričale su prve djevojke u SUPERGIRL timu Jelena & Tina.

Vlasnice pole dance studia Phoenix u Zagrebu, licencirane pole dance instruktorice i osnivačice Hrvatskog Pole Saveza. Pole danceom se bave već 14 godina, a od 2011. aktivno se natječu i plešu u duo (doubles) kategoriji. Do sada su sudjelovale na raznim nacionalnim i internacionalnim natjecanjima te su višestruke državne i internacionalne prvakinje u doubles kategoriji.

Osim natjecateljskog tima Pole Dance Phoenix studio ima program koji je prilagođen svim rekreativcima koji su spremni pomaknuti svoje granice, isprobati nešto novo i drugačije.

Ovaj sport smo odabrale slučajno iz čiste znatiželje kada se tek pojavio u Hrvatskoj prije kojih 15 godina. Tako smo se i upoznale nakon čega, sve ostalo je povijest.

Osobno imamo podlogu iz prijašnjih sportova kojima smo se bavile od djetinjstva kao što je ritmička gimnastika, ples i sinkronizirano plivanje. To nam je sigurno pomoglo u našem razvijanju samog pole dance-a u Hrvatskoj s obzirom na to kako smo uz još nekoliko kolega entuzijasta, bile pioniri ovog sporta u našim krajevima.

Našim najvećim uspjehom smatramo to što smo dva puta došle do finala svjetskog prvenstva u Pole sportu.

Najčešća problematika s kojom se susrećemo je ta što dosta žena misli kako je potrebna posebna fizička sprema koja uključuje neku plesnu ili gimnastičku podlogu kako bi se bavile pole danceom. Naravno to nije tako, jer je naš program prilagođen gotovo svim uzrastima kao rekreativni oblik vježbanja. Pole dance je iznimno zabavan i zanimljiv oblik rekreacije jer uvijek postoji nešto novo i ono najbolje ogroman je prostor za napredak što ovaj sport čini jako zanimljivim. Zbog svog širokog spektra elemenata i načina izvođenja figura, dosta je personaliziran i individualan te svaka osoba može pronaći nešto za sebe. Uz malo upornosti i dobre volje tijelo se može dovesti do zavidne forme i kondicije s obzirom na to kako su prilikom izvođenja vježbi na i oko šipke zastupljene sve mišiće skupine. :)  Uz učenje samih elemenata na šipci kroz naše treninge posebno se razvija koordinacija pokreta, fleksibilnost, snaga i jakost cijelog tijela uz poboljšanje opće kondicije. 

Pole dance je dosta raznolik, stoga je veoma zanimljiv jer postoji mnogo podskupina kao što je pole sport, pole art, exotic pole i slično te još uvijek raste i razvija se na svjetskoj razini. Iz tog razloga je zanimljiv mladim djevojkama jer svaka može pronaći svoj stil i izričaj u pole dance-u. No na kraju jedino je bitno da se mlade djevojke bave nekim sportom, ne bitno je li to ples na šipci ili nešto sasvim drugo.

Prati svakodnevne aktivnosti Pole Dance Phoenix kluba na Facebook i Instagramu

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr 

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji. 

Veselimo se vašim prijavama! 

Sve što vam je potrebno za trening pogledajte u našim trgovinama ili na web shopu!

Sport Vision tim

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru! 
24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!