radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
20.09.2021.

SUPERGIRL WORKOUT U NOVOM RUHU - PRIJAVI SE!

Sport, izvorno isključiva domena muškaraca, mijenjao se kroz povijest zahvaljujući prekretnicama koje su postigle žene. Neke su bili žrtve diskriminacije, ali njihova borba i njihova postignuća stvorili su presedan te su postale inspiracija za mnoge druge. Zanimanje za ženski sport poraslo je posljednjih desetljeća, no još je puno toga potrebno učiniti prije nego se postigne prava jednakost.

Natjecateljski sport star je stoljećima, doista su Olimpijske igre počele još u staroj Grčkoj kada se divilo fizičkom umijeću sudionika. No, popularnost sporta kao događaja za mase dogodila se tek u drugoj polovici 21. stoljeća. U to vrijeme to je bilo izrazito muško okruženje: od nogometa i ragbija do tenisa, gimnastike i atletike. Predvođene nekolicinom upornih pionira, žene su malo po malo rušile barijere, dosezale prekretnice i uklanjale diskriminaciju kako bi postigle nešto što je danas sasvim normalno: skupina djevojaka koje igraju rukomet, majka koja puca u košarkaški obruč zajedno sa svojim sinom….

Mnoge su žene razbile kalupe kako bi postigle ravnopravnost ili samo da bi im se dopustilo baviti se nekim sportom.

Posljednjih desetljeća sve se više žena redovito bavi sportom, a sve se više i bavi na najvišoj razini. Uspjesi na vrhu odraz su rada na terenu: sve se više mladih djevojaka natječe na klupskoj razini.

Unatoč povećanim mogućnostima sudjelovanja djevojčica i žena u sportu, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama na svim razinama sporta. Cilj ovog projekta je podržati spolnu ravnopravnost i mlade djevojčice upoznati sa sportom koji nije toliko zastupljen. Kroz sport djevojčice uče važne životne vještine poput timskog rada, vodstva i samopouzdanja. Sport je prednost obitelji, potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece. 

Kako bi saznali više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom pratite naše SUPERGIRL djevojke koje će svaki mjesec iznijeti svoju priču te vam prenijeti ljubav koju one imaju prema sportu.  

Želiš se prijaviti i biti dio SUPERGIRL tima? Sve što trebaš je biti članica sportskog kluba i poslati svoj zahtjev na e-mail: marketing@sportvision.hr 

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati naš ambasador na 6 mjeseci, tako da njen blog bude najčitaniji. 

Veselimo se vašim prijavama! 

Sport Vision tim

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!