Pretraži stranicu
KAKO POSTATI ZDRAVIJI SVAKIM NOVIM DANOM?
Novosti
15.04.2021.
Novosti

KAKO POSTATI ZDRAVIJI SVAKIM NOVIM DANOM?

15.04.2021.

„Samo da smo zdravi“, rečenica je koja se prethodnih godinu dana sve češće čuje i ponavlja. Čuli smo je i ranije, ali nikada toliko često i od toliko različitih ljudi. Da bismo u tome uspjeli, neophodno je da naučimo voditi računa o sebi, što nažalost često zanemarujemo i stavljamo u drugi plan – iza posla, svakodnevnih obaveza, stresa...

Anksioznost je sve češća pojava modernog doba. Sa svakim novim danom postaje zastupljenija kod ljudi koji, uslijed trenutne situacije, ne znaju kako joj se oduprijeti. S njom dolaze i neki drugi problemi, kao što su nesanica, bol u želucu, napadi panike, osjećaj da se gušimo... Zato je došlo vrijeme za promjenu! Došlo je vrijeme da učinimo nešto dobro za sebe i naučimo kako da budemo i osjećamo se zdravije sa svakim novim danom. Bile to vježbe istezanja za početak dana ili nova jutarnja rutina – ovaj blog je tu da vam pomogne da u tome uspijete!

Napravite pauzu od društvenih mreža da biste živjeli zdravije

Društvene mreže su sve češći uzrok anksioznosti kod ljudi. Slike savršenog života i savršenog tijela, pa i korištenje mobilnih telefona više puta u toku dana, uveliko utječu na psihičko, ali i fizičko zdravlje.

Sate i sate slobodnog vrijemena trošimo skrolujući feed na telefonu, umjesto da to vrijeme pametnije iskoristimo. Zbog toga vaš prvi korak na putu ka zdravijem životu treba biti – pauza od društvenih mreža i telefona. Krenite polako i postavite si zadatak da pronađete mnogo zdravije načine da uživate u slobodnim satima.

Postavite (nove) fitnes ciljeve na putu ka zdravijem životu

Vjerujemo da ste već imali postavljene fitnes ciljeve, ali da ste ih se u međuvrijemenu prestali držati. Došlo je vrijeme da se vratite na tu svoju listu prioriteta i pronađete nove načine da poboljšate odnos koji imate sa sobom i svojim tijelom. Fokusirajte se na to da budete snažniji umjesto mršaviji i primetit ćete koliko će pozitivnih efekata taj stav imati i na vaše samopouzdanje i na motivaciju za trening.

Počnite sami pripremati hranu kako biste živjeli zdravije

Ishrana je ključ zdravog načina života! Možete učiniti sve, ali ukoliko se nezdravo hranite, i trening i redovna aktivnost padaju u vodu. Naš savjet? Počnite pripremati svoje obroke, jer ćete točno znati čega ste i koliko unijeli u svoj organizam. Hrana će vam biti ukusnija, a organizam zahvalniji zato što ste odabrali zdraviju varijantu za njega.

Pričajte sa sobom i oslobodite se negativnih misli

U zadnje vrijeme se „borimo“ s toliko loših i negativnih vijesti i informacija, da više ne znamo kako im se uspijevamo oduprijeti. Zato je pravo vrijeme da počnete pričati sa sobom! Ne, zbog toga nećete biti ludi, već slobodniji.

Još jedan savjet – počnite voditi dnevnik, ali na početku dana. Prije nego što krenete u nove radne pobjede, zapišite sve što vas muči i izbacite svoju negativnu energiju iz sebe. Vidjet ćete kako ćete se odmah osjećati bolje.

Meditirajte da biste se osjećali bolje i bili zdraviji

Joga praćena meditacijom predstavlja jedan od najboljih načina da se oslobodite tenzije i svakodnevnog stresa. Počnite je prakticirati, jer će vam pomoći da se oslobodite napete svakodnevnice.

Pronađite aktivnosti u kojima zaista uživate

Vježbanje ili bilo koju drugu fizičku aktivnost ne treba gledati kao fizički napor, već kao uživanje. Zbog toga pronađite aktivnosti u kojima zaista uživate. To recimo mogu biti planinarenje, vožnja bicikla, trčanje, već spomenuta joga ili bilo koji drugi trening snage i stabilizacije.

Dobro se naspavajte

Spavanje je ključno za sve aspekte vašeg života, a najviše za vaše psihofizičko zdravlje. Zato ne podcjenjujte san i dajte sebi sedam sati kvalitetnog sna svake noći. Na početku neće biti tako lako, ali će se vremenom i taj aspekt popravljati i biti još bolji.

Mnogo šetajte

Šetnja je jedna od najboljih aktivnosti koje sebi možete priuštiti! Šetajte što više, kad god imate malo slobodnog vremena ili kad vam je potreban reset. Sve što vam je potrebno za to jesu udobne tenisice, a benefiti će se već pokazati.

Vaše zdravlje uvijek treba biti na prvom mjestu! Ukoliko to zaboravite, samo zastanite i ponovo postavite prioritete. Tako ćete najbolje sačuvati sebe.

Sport Vision tim

Slični članci

17.
Jun.
Novosti
Od 17. lipnja do 17. srpnja posjeti West Gate jer smo pripremili rasprodaju na SAV asortiman do -50% popusta!
17.
Jun.
Novosti
Od 17.6. do 17.7. posjeti Sport Vision Mall Osijek i Dugopolje Orbico centar i pronađi nešto za sebe na specijalnoj akciji od 9,99€!
07.
Jun.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
16.
May.
Novosti
Naša outdoor ponuda je postala bogatija za još jedan novi brend. Predstavljamo vam Mammut - ime koje je već desetljećima dobro poznato u svijet...
02.
May.
Novosti
U Sport Vision trgovinama od 2. do 12. svibnja uz kupnju 2 ili više artikala punih i sniženih cijena odabranog asortimana očekuje te -30% popusta...
23.
Apr.
Novosti
Sport Vision Srijeda donosi ti ekskluzivnu ponudu u Sport Vision trgovinama!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
19.
Mar.