Pretraži stranicu
PET RAZLOGA ZBOG KOJIH VAŠA PAMUČNA MAJICA NIJE ODIJEĆA ZA TRENING
Magazin
02.11.2022.
Magazin

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH VAŠA PAMUČNA MAJICA NIJE ODIJEĆA ZA TRENING

02.11.2022.

Odlučili ste aktivirati svoje tijelo i početi sa treninzima. Pakirate opremu za trening i posežete za najudobnijom pamučnom majicom iz ormara. Donosimo pet razloga zašto pamučna majica nikako nije dobar izbor ni za jedan vid sportske rekreacije.

TKANINE SA VELIKIM UDJELOM PAMUKA VAS SPUTAVAJU

Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje. Međutim, pamučna oprema vas sputava tokom vježbanja, otežava vaše kretanje i čini da se osjećate neugodno. Tokom svakog treninga, pa i onog koji je lakšeg intenziteta, dolazi do zagrijevanja tijela i znojenja. Pamuk brzo upija znoj i vaša majica postaje mokra, otežala i neprijatno hladna. Koža reagira na znoj crvenilom ili osipom, pogotovo na mjestima pregiba.

Upravo zbog toga postoje specijalne majice za trening. One su izrađene od materijala sa inovativnom tehnologijom koja eliminira znoj sa kože, brzo se suši i čini da se osjećate sviježe i udobno rashlađeno, pogotovo tokom kardio vježbi visokog intenziteta. Ukoliko trenirate na otvorenom, specijalna majica će održavati toplinu vašeg tijela, a strateški postavljeni paneli će kontrolirati prozračnost.

Nije važno da li trenirate u dvoranu ili na otvorenom, specijalni materijali su tu da maknu svaku prepreku i pomognu vam da iz dana u dan pobijedite sami sebe.

VAŽNA JE SLOBODA POKRETA

Pamučna majica se lijepi za kožu i uskraćuje slobodu pokreta. Sprave na kojima vježbate, nakon vas ostaju mokre i stvaraju dodatnu nelagodu ostalim vježbačima.

Sportske majice svojim krojem mogu izgledati kao klasične majice, mogu biti potpuno pripijene, sa rukavima ili bez njih. Koji god model izabrali, on je pažljivo dizajniran da vam bude sjajna podrška tokom treninga. U njima je nesputanost pokreta garantirana, one vas motiviraju da pobijedite sebe i u njima pratite kako se vaše tijelo mijenja i kako mišići postaju vidljivi i vretenasti. Majice za trening ističu vašu figuru i utiču na samopouzdanje koje je veoma važno za istrajnost i dosljednost u treninzima.

SPECIJALIZIRANA SPORTSKA OPREMA JE NAPRAVLJENA DA TRAJE

Lifestyle garderoba nije pogodna za sport i zbog toga što se znatno brže haba, a mnogo je kompliciranija za održavanje. Pamučne stvari se peru na visokim temperaturama, sporije se suše i zahtijevaju peglanje. Ukoliko nakon treninga nastavljate sa drugim aktivnostima, to znači da ćete natopljenu garderobu nositi cijeli dan sa sobom.

Specijalizirane majice za trening možete oprati na ruke ili u mašini za veš na manjim temperaturama, osušiti će se jako brzo, bez potrebe za peglanjem, a zauzimaju minimalno prostora u vašoj torbi za trening. Ovakve majice su izdržljive i mogu se godinama koristiti, a da ne izgube ni na izgledu ni na funkcionalnosti. Dakle, razlog više da vodite računa o tome u čemu ćete doći na trening.

SPECIJALIZIRANA SPORTSKA OPREMA JE NAPRAVLJENA DA TRAJE

Za razliku od pamučnih majica ili trenerki koje ležerno padaju, oprema za trening ima svojstva koja vam pružaju podršku, ali i štite mišiće od mikro povreda. Tu se prije svega misli na kompresivna svojstva, a zatim i na držanje tijela tokom izvođenja određenih vježbi. Sa posebnom pažnjom se proizvode i muški i ženski modeli, sa strateškom potporom tamo gdje je ona najpotrebnija. Na primer – trkačke majice sa dugačkim rukavima imaju otvor za prst koji ne dozvoljava neželjena pomjeranja i prodor hladnog zraka. Također, sam materijal održava toplinu tijela i sprečava nalete vjetra i hladnoće, tako da je uz moderne tehnologije svako godišnje doba pravo vrijeme za trening.

I TOKOM TRENINGA MOŽETE IZGLEDATI PREPOZNATLJIVO I TRENDI

Dizajneri sportske opreme nisu pažnju posvetili samo visokim performansama tokom izvođenja treninga, već se sa istom strašću bave i izgledom i atraktivnošću modela. U potpunosti možete izraziti sebe i svoj stil kroz sportsku opremu. Možete se igrati bojama, modelima, svedenim ili ekstravagantnijim kombinacijama. Za koju god da se odlučite, znajte da će vam biti sjajan partner na putu postizanja željenih rezultata. U sportskoj opremi imate više samopouzdanja, vaša figura izgleda bolje i sjajan je poticaj za pravljenje dobrih sportskih rezultata.

Specijalizirana sportska oprema je, na prvi pogled, mnogo veći financijski izdatak za vježbača početnika od posezanja za nekom već iznošenom majicom iz ormara. Međutim, na duže staze, ovo ulaganje je i te kako isplativo. Sportska oprema je izdržljiva i dugotrajna, pa ćete povremenom dopunom vrlo brzo imati zavidnu kolekciju koju ćete godinama nositi. Mnogi neiskusni vježbači najveću pažnju posvećuju tenisicama, međutim, svaki dio sportske opreme igra jednako važnu ulogu tokom treninga, a to su rezultati na koje ćete biti ponosni.

Zapamtite, za svaku vrstu treninga postoji specijalizirana sportska oprema, a ona je tu zbog vas, da vam olakša trening, učini ga opuštenijim i sigurnijim.

Sport Vision tim

Slični članci

19.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN-ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.