radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
22.07.2021.

5 LJETNIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE

Ranije smo predstavili 6 razloga zbog kojih volimo trčanje, ali složit ćemo se da postoji i druga grupa ljudi kojima trčanje i nije baš omiljeno.

Ukoliko i vi spadate u tu grupu, a u potrazi si za ljetnim razdrmavanjem – donosimo čak 5 prijedloga aktivnosti koje su izuzetno efikasne i zanimljive, a što je za ne trkače najvažnije – ne uključuju trčanje.

Biciklizam – kardio trening u kojem ćete uživati

Ukoliko trčanje ne godi vašim zglobovima ili vas previše opterećuje – biciklizam bi mogao biti adekvatna alternativa. Pored toga što je vožnja bicikla vrlo učinkovit vid kardio treninga, također je i veoma praktična i nije potrebna posebna priprema.

Zamijenite automobil biciklom već ovog vikenda  i upoznajte svoju okolinu iz nove perspektive.

Vožnja rola  – učinkovit trening i zagarantirana zabava

Dolazak ljeta, posebno raduje ljubitelje vožnje rola. Desetljećima, vožnja rola je jedan od omiljenih vidova rekreacije različitih uzrasta – a pored toga što je zabavno, izuzetno pozitivno utječe na jačanje mišića nogu i stražnjice. Čak i ako ste malo stariji – a niste savladali ovu vještinu – ne dozvolite da vas to obeshrabri. Oslobodite se straha, odaberite pravi par rola za sebe i uživajte u novoj omiljenoj aktivnosti.

Planinarenje – opuštanje uma i tijela

Krenite brdovitim stazama i otkrijte ljekovitu snagu prirode. Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi za samo 30 minuta, smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, za čak 21%.

Odaberite vrhove koje ćete osvojiti ovog ljeta, uživajte u blagodatima planine – i ne zaboravite na kvalitetnu opremu za planinarenje.

Odbojka – na pijesku ili betonskom terenu

Okupite ekipu, nabavite loptu i pravac na najbliži teren. Uživajte u odbojci na pijesku ili betonu a istovremeno pokrenite tijelo i probudite timski duh. Ukoliko organizirate meč pored vode, potreban vam je samo kupaći kostim, odbojkaška lopta i želja za fer igrom i dobrom zabavom.

 

Plivanje – nezaobilazni trening tokom ljeta

Spas od ljetnih vrućina, mnogi od nas traže na obližnjim kupalištima. Suvišno je govoriti o svima poznatim višestruko pozitivnim efektima plivanja koji se odnose na jačanje velikog broja grupa mišića, kondiciju i izdržljivost. Osim toga, duboko disanje tokom plivanja nas oslobađa tjeskoba, smanjuje se nivo stresa i samim tim djelotvorno utiče na opuštanje.

Bilo da se odlučite za plivanje u bazenima, kupalištima ili na moru – u našoj ponudi, možete pronaći raznovrsnu opremu za plivanje, za sve uzraste.

Svakako, vodite računa o adekvatnoj ishrani tokom ljeta, dovoljnom unosu vode, ali i o periodu kada se rekreirate. Toplo preporučujemo da izbjegavate popodnevne termine i direktno izlaganje suncu tokom visokih temperatura. Otkrijte i svoju formulu kako da budete zdraviji sa svakim novim danom.

Sport Vision tim

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru! 
24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!