5 LJETNIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE
Magazin
22.07.2021.
Magazin

5 LJETNIH REKREACIJA KOJE NE PODRAZUMIJEVAJU TRČANJE

22.07.2021.

Ranije smo predstavili 6 razloga zbog kojih volimo trčanje, ali složit ćemo se da postoji i druga grupa ljudi kojima trčanje i nije baš omiljeno.

Ukoliko i vi spadate u tu grupu, a u potrazi si za ljetnim razdrmavanjem – donosimo čak 5 prijedloga aktivnosti koje su izuzetno efikasne i zanimljive, a što je za ne trkače najvažnije – ne uključuju trčanje.

Biciklizam – kardio trening u kojem ćete uživati

Ukoliko trčanje ne godi vašim zglobovima ili vas previše opterećuje – biciklizam bi mogao biti adekvatna alternativa. Pored toga što je vožnja bicikla vrlo učinkovit vid kardio treninga, također je i veoma praktična i nije potrebna posebna priprema.

Zamijenite automobil biciklom već ovog vikenda  i upoznajte svoju okolinu iz nove perspektive.

Vožnja rola  – učinkovit trening i zagarantirana zabava

Dolazak ljeta, posebno raduje ljubitelje vožnje rola. Desetljećima, vožnja rola je jedan od omiljenih vidova rekreacije različitih uzrasta – a pored toga što je zabavno, izuzetno pozitivno utječe na jačanje mišića nogu i stražnjice. Čak i ako ste malo stariji – a niste savladali ovu vještinu – ne dozvolite da vas to obeshrabri. Oslobodite se straha, odaberite pravi par rola za sebe i uživajte u novoj omiljenoj aktivnosti.

Planinarenje – opuštanje uma i tijela

Krenite brdovitim stazama i otkrijte ljekovitu snagu prirode. Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi za samo 30 minuta, smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, za čak 21%.

Odaberite vrhove koje ćete osvojiti ovog ljeta, uživajte u blagodatima planine – i ne zaboravite na kvalitetnu opremu za planinarenje.

Odbojka – na pijesku ili betonskom terenu

Okupite ekipu, nabavite loptu i pravac na najbliži teren. Uživajte u odbojci na pijesku ili betonu a istovremeno pokrenite tijelo i probudite timski duh. Ukoliko organizirate meč pored vode, potreban vam je samo kupaći kostim, odbojkaška lopta i želja za fer igrom i dobrom zabavom.

 

Plivanje – nezaobilazni trening tokom ljeta

Spas od ljetnih vrućina, mnogi od nas traže na obližnjim kupalištima. Suvišno je govoriti o svima poznatim višestruko pozitivnim efektima plivanja koji se odnose na jačanje velikog broja grupa mišića, kondiciju i izdržljivost. Osim toga, duboko disanje tokom plivanja nas oslobađa tjeskoba, smanjuje se nivo stresa i samim tim djelotvorno utiče na opuštanje.

Bilo da se odlučite za plivanje u bazenima, kupalištima ili na moru – u našoj ponudi, možete pronaći raznovrsnu opremu za plivanje, za sve uzraste.

Svakako, vodite računa o adekvatnoj ishrani tokom ljeta, dovoljnom unosu vode, ali i o periodu kada se rekreirate. Toplo preporučujemo da izbjegavate popodnevne termine i direktno izlaganje suncu tokom visokih temperatura. Otkrijte i svoju formulu kako da budete zdraviji sa svakim novim danom.

Sport Vision tim

Slični članci

25.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
12.
Jul.
Novosti
S veseljem te virtualno grlimo i pozivamo da se pridružiš rođendanskom slavlju koje traje do kraja mjeseca!
09.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
04.
Jul.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
02.
Jul.
Novosti
Pronađi nešto za sebe jer smo na odabranu ponudu artikala u Sport Vision trgovinama i na web shopu pripremili ČAK do -50% popusta!
02.
Jul.
Novosti
Najbolji osvajaju lopte s potpisom naših reprezentativaca Gvardiola, Pašalića i Sose!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
24.
Jun.
Novosti
Samo danas skokni do najlbliže Sport Vision trgovine i iskoristi priliku da uz sjajne novi par tenisica.