radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
04.05.2021.

6 RAZLOGA ZAŠTO VOLIMO TRČANJE?

Mnogi aktivni trkači, ističu da je najteže početi i motivirati se, ali jednom kada počnete s trčanjem – teško je prestati i zaustaviti se. Uz to, mnoga istraživanja su došla do zaključka da osobe koje redovno trče, žive u prosjeku 3 godine duže i imaju 20% više energije.

Velikom broju ljubitelja trčanja zajedničko je to da vole osjećaj nakon istrčane rute, a mi vam donosimo još 6 razloga zbog kojih volimo trčanje i uživamo u njemu.

1. Za trčanje nije potreban poseban talenat

Koliko god mislili da nismo talentirani i fizički predodređeni za bavljenje sportom – tu predrasudu razbijamo, jer  za trčanje nam talenat nije ni potreban. Jedino što je potrebno je jaka volja i motiviranost za ostvarivanje rezultata, a ne zapostavimo i kvalitetnu opremu za trčanje. Početak je najteži, ali ne zaboravite – potrebno je samo napraviti taj iskorak i ne gubiti motivaciju.

2.Napredak u trčanju je vidljiv

Kada se konačno pokrenete i odlučite redovno trčati, rezultati sigurno neće izostati. Kada trčite redovno, svakim danom možete osjetiti napredak – koliko god vam se činilo suprotno. Već sutra ćete biti brži nego danas, u boljoj kondiciji i s barem nekoliko više istrčanih metara.

3. Trčanje u prirodi? Veliko DA!

U vrtlogu svakodnevice, nažalost često propuštamo da uživamo u prirodi i svježem zraku – makar to bilo i u obližnjem parku, na stazi pored rijeke ili bilo gdje u prirodi. Kada trčanje postane vaša rutina, odaberite bilo koju lokaciju i uživajte u svježem zraku i zvukovima. Uz to – trčanje u prirodi je besplatno, a prirodne podloge su pogodnije za trkače. Ukoliko odlučite trčati u večernjem terminu, razbistrit ćete svoje misli i osjetiti olakšanje od nakupljene negativne energije i stresa. Kome ne godi taj osjećaj?

4. Dok trčimo – ne razmišljamo o problemima

Često od trkača čujemo da je trčanje lijek za njih. Kada bolje razmislimo, to zaista ima smisla. U trenutku kada obujemo omiljene tenisice za trčanje, stavimo slušalice,  pustimo omiljenu playlistu i krenemo trčati - naš fokus je usmjeren samo na rutu. Brige i problemi tada ne postoje – samo mi, cilj i staza.
 

5. Trčanje nam uvijek postavlja izazove

„Danas je istrčano 5km. Sutra ću više!“, da li vam ovo poznato zvuči? Natjecateljski duh i adrenalin, većinu trkača jednostavno izaziva na nove ciljeve i pomicanje granica. Pri tome, većina trkača nerado stagnira – tako da je za njih svaki novi dan, nova izazov na stazi. Ta energija koja gura naprijed je zapravo i čar trčanja, ali i drugih sportskih aktivnosti.

6. Trčanje pozitivno utiče na raspoloženje i zdravlje

Zajednički zaključak mnogih znanstvenih istraživanja je da čak i 5 minuta trčanja dnevno poboljšava moždane funkcije i kardiovaskularni sistem.
Uz to, ukoliko trčite svakog dana (ili nekoliko puta tjedno), osjetit ćete zadovoljstvo zbog  „malih“ pobjeda na stazi, ali najviše zbog toga radite dobru stvar za sebe i svoje tijelo. Za dobro raspoloženje i boost pozitivne energije, odvojite barem nekoliko minuta svog slobodnog vremena i zaputite se na stazu. P.S. Ne zaboravite da je kvalitetna oprema za trčanje također važna.

Bez obzira na to da li trčite 5, 10 ili više kilometara u toku dana – najvažnije od svega je da radite dobru stvar za svoje tijelo i zdravlje, na duge staze. Zavolite trčanje još više i vodite računa da ne napravite najčešće greške nakon trčanja.

Ukoliko se spremate za stazu i potrebna vam je kvalitetna oprema za trčanje, veliki izbor vas čeka u Sport Vision trgovinama, kao i u online trgovini.

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru! 
24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!