6 RAZLOGA ZAŠTO VOLIMO TRČANJE?
Magazin
04.05.2021.
Magazin

6 RAZLOGA ZAŠTO VOLIMO TRČANJE?

04.05.2021.

Mnogi aktivni trkači, ističu da je najteže početi i motivirati se, ali jednom kada počnete s trčanjem – teško je prestati i zaustaviti se. Uz to, mnoga istraživanja su došla do zaključka da osobe koje redovno trče, žive u prosjeku 3 godine duže i imaju 20% više energije.

Velikom broju ljubitelja trčanja zajedničko je to da vole osjećaj nakon istrčane rute, a mi vam donosimo još 6 razloga zbog kojih volimo trčanje i uživamo u njemu.

1. Za trčanje nije potreban poseban talenat

Koliko god mislili da nismo talentirani i fizički predodređeni za bavljenje sportom – tu predrasudu razbijamo, jer  za trčanje nam talenat nije ni potreban. Jedino što je potrebno je jaka volja i motiviranost za ostvarivanje rezultata, a ne zapostavimo i kvalitetnu opremu za trčanje. Početak je najteži, ali ne zaboravite – potrebno je samo napraviti taj iskorak i ne gubiti motivaciju.

2.Napredak u trčanju je vidljiv

Kada se konačno pokrenete i odlučite redovno trčati, rezultati sigurno neće izostati. Kada trčite redovno, svakim danom možete osjetiti napredak – koliko god vam se činilo suprotno. Već sutra ćete biti brži nego danas, u boljoj kondiciji i s barem nekoliko više istrčanih metara.

3. Trčanje u prirodi? Veliko DA!

U vrtlogu svakodnevice, nažalost često propuštamo da uživamo u prirodi i svježem zraku – makar to bilo i u obližnjem parku, na stazi pored rijeke ili bilo gdje u prirodi. Kada trčanje postane vaša rutina, odaberite bilo koju lokaciju i uživajte u svježem zraku i zvukovima. Uz to – trčanje u prirodi je besplatno, a prirodne podloge su pogodnije za trkače. Ukoliko odlučite trčati u večernjem terminu, razbistrit ćete svoje misli i osjetiti olakšanje od nakupljene negativne energije i stresa. Kome ne godi taj osjećaj?

4. Dok trčimo – ne razmišljamo o problemima

Često od trkača čujemo da je trčanje lijek za njih. Kada bolje razmislimo, to zaista ima smisla. U trenutku kada obujemo omiljene tenisice za trčanje, stavimo slušalice,  pustimo omiljenu playlistu i krenemo trčati - naš fokus je usmjeren samo na rutu. Brige i problemi tada ne postoje – samo mi, cilj i staza.
 

5. Trčanje nam uvijek postavlja izazove

„Danas je istrčano 5km. Sutra ću više!“, da li vam ovo poznato zvuči? Natjecateljski duh i adrenalin, većinu trkača jednostavno izaziva na nove ciljeve i pomicanje granica. Pri tome, većina trkača nerado stagnira – tako da je za njih svaki novi dan, nova izazov na stazi. Ta energija koja gura naprijed je zapravo i čar trčanja, ali i drugih sportskih aktivnosti.

6. Trčanje pozitivno utiče na raspoloženje i zdravlje

Zajednički zaključak mnogih znanstvenih istraživanja je da čak i 5 minuta trčanja dnevno poboljšava moždane funkcije i kardiovaskularni sistem.
Uz to, ukoliko trčite svakog dana (ili nekoliko puta tjedno), osjetit ćete zadovoljstvo zbog  „malih“ pobjeda na stazi, ali najviše zbog toga radite dobru stvar za sebe i svoje tijelo. Za dobro raspoloženje i boost pozitivne energije, odvojite barem nekoliko minuta svog slobodnog vremena i zaputite se na stazu. P.S. Ne zaboravite da je kvalitetna oprema za trčanje također važna.

Bez obzira na to da li trčite 5, 10 ili više kilometara u toku dana – najvažnije od svega je da radite dobru stvar za svoje tijelo i zdravlje, na duge staze. Zavolite trčanje još više i vodite računa da ne napravite najčešće greške nakon trčanja.

Ukoliko se spremate za stazu i potrebna vam je kvalitetna oprema za trčanje, veliki izbor vas čeka u Sport Vision trgovinama, kao i u online trgovini.

Slični članci

25.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
12.
Jul.
Novosti
S veseljem te virtualno grlimo i pozivamo da se pridružiš rođendanskom slavlju koje traje do kraja mjeseca!
09.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
04.
Jul.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
02.
Jul.
Novosti
Pronađi nešto za sebe jer smo na odabranu ponudu artikala u Sport Vision trgovinama i na web shopu pripremili ČAK do -50% popusta!
02.
Jul.
Novosti
Najbolji osvajaju lopte s potpisom naših reprezentativaca Gvardiola, Pašalića i Sose!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
24.
Jun.
Novosti
Samo danas skokni do najlbliže Sport Vision trgovine i iskoristi priliku da uz sjajne novi par tenisica.