Pretraži stranicu
SAVJETI KAKO VJEŽBANJE UČINITI ZABAVNIM ZA CIJELU OBITELJ
Magazin
08.04.2020.
Magazin

SAVJETI KAKO VJEŽBANJE UČINITI ZABAVNIM ZA CIJELU OBITELJ

08.04.2020.

Pitate se kako pravilno utrošiti vrijeme i energiju za vrijeme boravka u kući? Vrijeme za obiteljsko vježbanje! Nekome je ovo omiljena tema, dok je neki vješto izbjegavaju. Bilo kako bilo, činjenica je da je važno voditi računa o zdravlju i fizičkoj spremnosti svih ukućana. Da djeca ne bi bila neaktivna, dobro je ograničiti im vrijeme koje provode sjedeći ispred TV-a i kompjutera. Čak i kada nema odgovarajućih rekvizita uz malo mašte možete osmisliti korisne vježbe kojima ćete djeci ispuniti vrijeme.

Od svega možete napraviti igru, pa čak i od vježbanja. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta:

  1. Napravite listu omiljenih vježbi svih članova obitelji i dajte da svako od njih vodi vježbanje po 10 minuta.

Kako bi dodatno začinili vježbanje, možete napraviti i tabelu i mjeriti čije vježbe su najbolje ocijenjene od svih članova obitelji, tko najviše propušta vježbanje i tko je uvijek prisutan. Možete osmisliti i neku finu nagradu za svaki mjesec za ukupnog pobjednika. Pripremili smo listu jednostavnih vježbi koje možete raditi sa svojim najdražima. Potrudili smo se da one ne samo da stvore zdrave navike i učine zdravijima, nego da budu zabavne i jednostavne kako bi mogla sudjelovati cijela obitelj!

Trbušnjaci

Lezite na leđa tako da držite dijete na trbuhu i naizmjenično se podižite i spuštajte prema njemu. Tako ćete veoma lako zategnuti trbušne mišiće, a vaše dijete će uživati u zanimljivoj igri.

Sklekovi

Dok dijete leži na leđima, namjestite se iznad njega u položaju za ženske sklekove, dakle na koljenima i šakama. Naizmjenično savijajte laktove, radeći sklekove, podižite se i spuštajte ka njemu. Snažne tate mogu dijete staviti na leđa i tako raditi sklekove sa većom težinom.

Ruke

Lezite na leđa, a dijete držite u rukama i naizmjenično ga podižite i spuštajte. Na taj način vaše će se dijete zabavljati, a vi ćete ojačati mišiće ruku. Ruke možete vježbati i sa bučicama ili flašama vode. Podignite ruke u zrak i držite u tom položaju 1min.

Čučnjevi

Čučnjeve možete raditi u paru. Stanite paralelno i istovremena radite vježbu sa čvrsto postavljenim stopalima na podlozi. Oni koji su u boljoj kondiciji mogu ovu vježbu raditi sa dodatnim opterećenje, sa utezima u rukama.

Savjet stručnjaka: Ukoliko do sada niste vježbali i želite započeti, vježbe koje smo prikazali u tekstu možete raditi dva puta tjedno po dvije serije. S vremenom, kako vaša kondicija bude rasla pojačavajte trening na taj način što ćete pojačati broj ponavljanja vježbi.

            2. Šta kažete na staru dobru zabavu? Koji je najbolji način da potrošite energiju i da se svi pokrenete? Plesanje!

Uvijek imajte pripremljenu listu pjesama koje možete pustiti u bilo koje vrijeme, kako se ne bi propustila prilika za plesanje. Jako je zabavna i nudi nam mogućnost da budemo spontani!

            3.Da li imate nekog omiljenog fitnes gurua? Svi zapratite nekog omiljenog YouTube fitness gurua. Pobrinite se da            odaberete zajedničkog kojeg ćete svi pratiti, a istog možete odabrati glasanjem.

            4. Serija treninga joge za ukućane? Ukoliko neko od članova vaše obitelji ima iskustva s jogom, možete zajedno isprobati nekoliko vježbi istezanja. Primjetne su brojne prednosti ovih vježbanja za cijelu obitelj: pored svega ostalog, joga može pomoći djeci da poboljšaju svoju koncentraciju.

Nakon vježbanja, nagradite svoju obitelj! Možete organizirati večeru zajedno propraćenu gledanjem filmova. Izvanredna ideja za provod zajedničkog kvalitetnog vremena i stvaranja nezaboravnih uspomena.

Neka vježbanje postane redovna aktivnost s malo zabave. Na taj način, to možete pretvoriti u lijepu obiteljsku tradiciju kojoj će se svi radovati. Važno je da budete kreativni, a ako redovno djecu zovete na vježbanje kroz igru, možete u njima probuditi želju i stvoriti naviku koju će kasnije sami nastaviti.

Neka vježbanje postane vaša zajednička rutina, a opremu za ovaj, ali i druge treninge koje radite kod kuće, možete pronaći i naručiti u našem online shop-u. 

Dostava je besplatna!

Sport Vision tim

Slični članci

23.
Apr.
Novosti
Sport Vision Srijeda donosi ti ekskluzivnu ponudu u Sport Vision trgovinama!
22.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
D-TJEDAN donosi 10% popusta!
18.
Apr.
Novosti
Smanjimo zagađenje i sačuvajmo prirodu zajedno! Od 22.04. do 30.04. pridonesi akciji čišćenja obale i podmorja!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!