SPORTSKA OPREMA I REKVIZITI KOJE MOŽETE KORISTITI ZA TRENING KOD KUĆE
Magazin
20.03.2020.
Magazin

SPORTSKA OPREMA I REKVIZITI KOJE MOŽETE KORISTITI ZA TRENING KOD KUĆE

20.03.2020.

Nadamo se da ste već pogledali i tokom dana odradili 10-minutni trening za „buđenje“ cijelog tijela. Ukoliko niste, nikad nije kasno da počnete i ove vježbe uvrstite u svoju dnevnu rutinu. Ako ste, pak, već u treningu i iz teretane ste se „preselili“ u neki kutak svog doma, vjerujemo da bi vam dobro došlo da malo unaprijedite svoj kućni trening. U tome vam mogu pomoći brojni sportski rekviziti i dijelovi opreme koje sasvim slobodno možete uvrstiti u svoju kolekciju. Evo naših prijedloga.

Vijača kao neophodan rekvizit za cardio kućne treninge

Baš kao što je to slučaj i sa treninzima u teretani, i kod kuće treba prakticirati kombinaciju treninga snage i kardio treninga. Jedan od definitivno najboljih i najpraktičnijih rekvizita za sve vaše kardio treninge narednih dana je vijača.

Preskakanje vijače vježba je koja je idealna za topljenje masnih naslaga i za pokretljivost cijelog tijela, pa ako je nemate u svojoj kolekciji, možete je naručiti online.

Rukohvati za sklekove – za jake kućne treninge

Gotovo možemo garantirati da nema treninga u kojem ne radite barem neku formu sklekova. Ukoliko želite ovu vježbu dići na još viši nivo i dodatno ojačati svoje ruke i ramena, onda su rukohvati za sklekove odličan dodatak. Osim što se mogu koristiti u kućnim uvjetima (a samim time možete voditi računa o njihovoj higijeni), s njima možete raditi i vježbe koje uključuju druge grupe mišića.

Sprave za vježbanje

Ako već neko vrijeme razmišljate da u svoj kutak za vježbanje ubacite i neku od sprava, evo naših preporuka. Za trbušnjake, to može biti klupa, koja je česta u teretanama, a sada može biti i sastavni dio vaše sportske opreme. Traka za trčanje je uvijek dobar izbor, a naročito sada kada nije preporučljivo da tu aktivnost radite vani. I, naravno, sobni bicikl – sprava koja će pokrenuti vaše cijelo tijelo i učiniti da se osjećate sjajno svakog dana.

Dobra vijest je da sve ove rekvizite i kompletnu opremu za trening možete naručiti online. Dostava je besplatna, a imate i mogućnost plaćanja platnim karticama na 9 mjesečnih rata, te možete i dodatno uštediti prilikom online kupovine.

Budite jaki, zdravi i fit!

Sport Vision tim

Slični članci

25.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
12.
Jul.
Novosti
S veseljem te virtualno grlimo i pozivamo da se pridružiš rođendanskom slavlju koje traje do kraja mjeseca!
09.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
04.
Jul.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
02.
Jul.
Novosti
Pronađi nešto za sebe jer smo na odabranu ponudu artikala u Sport Vision trgovinama i na web shopu pripremili ČAK do -50% popusta!
02.
Jul.
Novosti
Najbolji osvajaju lopte s potpisom naših reprezentativaca Gvardiola, Pašalića i Sose!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
24.
Jun.
Novosti
Samo danas skokni do najlbliže Sport Vision trgovine i iskoristi priliku da uz sjajne novi par tenisica.