radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 250 kn

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Novosti
03.10.2022.

Presica povodom završetka treće faze projekta RokOtok

Okupljene uzvanike i novinare ovog je petka u popularnom zagrebačkom Vintage klubu ispred Udruge RokOtok pozdravio predsjednik iste, profesor geografije i food bloger Domagoj Jakopović Ribafish. Pedesetak prisutnih gostiju je kroz filmove, slike i prezentaciju saznalo kako je projekt #RokOtok proveden na posljednjih 17 od 50 otoka, odnosno kako je bilo plivati, spajati ljude i otoke, držati predavanja, čistiti plaže i družiti se s više od 2.200 djevojčica i dječaka od Vira do Krka.

Kroz srpanj 2022. godine, posada na brodu i pridruženi članovi Udruge na kopnu u suradnji s Turističkim zajednicama, Ministarstvima, Lučkim Kapetanijama i Upravama, Crvenim Križem, Policijom i svim drugima s kojima su se susretali i komunicirali tijekom putovanja, ostvarili su brojne prekrasne trenutke i ljudima još više uljepšali vrijeme provedeno na najljepšem moru svijeta. Sveukupno, kroz tri godine projekta (jedne godine se nije plivalo zbog lockdowna), svoje je vrećice s poklonima na javnim okupljanjima dobilo preko 6.000 djece na 54 predavanja na svih 50 naseljenih otoka. Preplivano je više od 210 kilometara; s Ribafishem je plivalo više od 200 ljudi, a najdulje dionice su bile one Mljet - Korčula i Hvar – Vis, kada se plivalo i više od 18.000 metara.

Ribafish je tijekom presice naglasio kako je neopisivo zahvalan svima koji su na bilo koji način podržali i dalje podržavaju ideju RokOtoka i podsjetio da je najbitnije da ispunjavamo obećanja koja smo dali i da sa što većim žarom krenemo u prirodu kako bismo sačuvali naš jedini planet od prekomjernog zagađenja.

„Za hladniji dio godine planiraju se posjete školama na kontinentu, akcije čišćenja i velika akcija posjeta svim školama na otocima uz predavanja, poklone i akcije čišćenja, a za rujan 2023. i projekcija dokumentarnog filma RokOtok te promocija knjige „RokOtok – Plovidba jednog obećanja“.“ Završio je Ribafish, koji je zbog puknuća tetive bicepsa desne ruke, kako je sam naglasio, još koji mjesec - „van pogona“.

Sport Vision je time zaokružio priću svog EcoVision projekta!

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Oct.
2022.
Novosti
Nova razina brzine i udobnosti! 
06.
Oct.
2022.
Novosti
Cijeli asortiman snižen je do outlet cijena!