radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
07.01.2021.

VJEŽBAJTE KOD KUĆE: Trening od 30 minuta kojim ćete sagorjeti sve kalorije

Tko god kaže da se nije prejedao tokom praznika, slagao je. Čast izuzecima! Da ne bi bilo osjećaja grižnje savjesti i da biste se što prije vratili u formu koju ste imali prije praznika, preporučujemo vam da već danas počnete sagorijevati unesene kalorije. Neće vam biti lako, ali smo sigurni da ćete se osjećati mnogo bolje onog trenutka kada obučete opremu za trening i odradite prvu seriju vježbi.

U tom duhu, danas smo za vas pripremili pravu fitnes poslasticu – 30-minutni HIIT trening koji možete raditi kod kuće, a tokom kojeg ćete sagorjeti i slatkiše, i francusku salatu, i sve druge poslastice u kojima ste uživali prethodnih dana.

Trening obuhvaća tri seta vježbi različitog trajanja. Prvi set vježbi služi da se dobro zagrijete za trening, drugi set obuhvaća HIIT trening za cijelo tijelo, dok je u trećem setu fokus na gornjem dijelu tijela, ali to ne znači da će i vaši ostali mišići biti zapostavljeni.

Nećemo vas više držati u neizvjesnosti – ovo je 30-minutni HIIT trening za cijelo tijelo. Nemojte se zavarati to što vježbe pokazuje svjetski poznata fitness influencerica Pamela Reif – trening je podjednako namijenjen i muškarcima i ženama.

Prvi set vježbi – FUNNY FULL BODY WARM UP

Uz taktove pjesme Funny, prvi set obuhvaća vježbe za zagrijavanje cijelog tijela koje će vas dobro oznojiti i pokrenuti. Čučnjevi, plank jumps, uz vježbe istezanja čine ovaj 4-minutni warm up dio kompliciranijim nego što na prvi pogled izgleda.

Video >> https://www.youtube.com/watch?v=kBrG5IVGO6o

 

Drugi set vježbi – 15 MIN FULL BODY HIIT WORKOUT

Sada kada ste se dobrano zagrijali i malo oraspoložili uz taktove dobre muzike, došlo je vrijeme za sagorijevanje kalorija – mnogo kalorija! Drugi set traje svega 15 minuta, mada će vam djelovati kao da traje čitavu vječnost. U zavisnosti od težine, visine i fizičke forme, sagorjet ćete u prosjeku između 80 do 150kcal. Nije vam potrebna bilo kakva dodatna oprema, osim podloge za vježbanje.

Trening radite bez pauza između vježbi (ukoliko osjetite potrebu, naravno, možete napraviti kratku pauzu), dok vas tokom narednih 15 minuta čekaju iskoraci, burpiji, čučnjevi i skok-čučnjevi, različite varijacije planka uz brojne druge vježbe visokog intenziteta. Da li ste spremni? Krećemo!

Video >> https://www.youtube.com/watch?v=1skBf6h2ksI

 

Treći set vježbi – 10 MIN UPPER BODY WORKOUT

Trening koji slijedi traje 10 minuta, tokom kojih je fokus na gornjem dijelu tijela, točnije na mišićima ramena, grudi i leđa. I on se radi bez pauza i obuhvaća različite verzije sklekova, izdržaja i drugih varijacija dobro poznatih vježbi zahvaljujući kojima ćete oblikovati mišiće gornjeg dijela tijela.


Video >>https://www.youtube.com/watch?v=eBnSe3CIPn4

 

Tko bi rekao da 30 minuta može biti tako intenzivno, zar ne? Opremite se za svoj sljedeći trening kvalitetnim asortimanom, a kompletnu ponudu opreme pronađite u našim trgovinama ili naručite online.

Sport Vision tim

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Feb.
2023.
Magazin
Uskoro još bolji za vas! 
26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru!