RAD KORISNIČKE SLUŽBE

radnim danom od 9h do 16h

BESPLATNA ISPORUKA

za narudžbe iznad 250 kn

ROK ISPORUKE

3 do 5 radnih dana

R1 račun

potrebno se registrirati kao pravna osoba

CLICK&COLLECT

opcija trenutno nije omogućena

PLAĆANJE NA RATE

do 12 rata bez kamata

POVRAT ROBE

u roku od 14 dana

Novosti
18.01.2018.

[NOVOGODIŠNJE ODLUKE] Teretana i fitness trening

Prvi mjesec u novoj godini rezerviran je za novogodišnje odluke, njihovo ispunjavanje ili pronalaženje izgovora kako ih zanemariti. Znamo da su odluke sigurno pale, pa ćemo se zato u prvom mjesecu posvetiti tome kako one najčešće izgurati do kraja. Čim izdržiš ovaj prvi mjesec, dalje je već sve jednostavnije.
Svaki ćemo tjedan biti uz tebe s korisnim informacijama o tome kako ustrajati u svojoj odluci, koje rezultate možeš očekivati i kako do tih rezultata doći. Idemo zajedno ove godine ispuniti novogodišnje odluke!

Što imati na umu ako počinješ trenirati u teretani ili se baviti fitnessom?


Kako bi odluku o treniranju u teretani ili fitnessu proveli u djelo, stručnjaci naglašavaju važnost postavljanja ciljeva. Krivo postavljeni ciljevi jedan su od glavnih razloga zbog kojeg veliki broj ljudi odustane od treniranja. Ovo su neke stvari koje trebaš imati na umu ako je i tvoja odluka za 2018. godinu bila da počneš vježbati ili svoje treninge dovedeš na višu razinu.

Kako postaviti ciljeve?

Obično se ovakve odluke donose jer želimo izgubiti kilograme, dobiti na mišićnoj masi, učvrstiti ili oblikovati tijelo. Ovo su prema stručnjacima pogrešno postavljeni ciljevi jer su teško ostvarivi i previše su općeniti. Način na koji trebaš postaviti ciljeve svog vježbanja uključuju ove elemente:

-    Specifično – postavi nekoliko ciljeva kojima ćeš doći do onog glavnog; ako ti je cilj redovito vježbanje cilj za prvih mjesec dana može biti  biti odlazak na trening dva puta tjedno
-    Mjerljivo – svaki cilj mora biri mjerljiv jer je to način na koji možeš pratiti napredak; ako želiš izgubiti kilograme moraš znati s koliko počinješ, na koliko želiš doći i u kojem razdoblju pa prema tome odrediti mjesečne ili tjedne ciljeve
-    Izvedivo – moraš imati na umu svoje dosadašnje granice; ako želiš dobiti 10 kg mišićne mase u 5 mjeseci na temelju 5 obroka i 5 treninga tjedno, takav se plan mora uklopiti u tvoje vrijeme i raspored
-    Realno – tvoji ciljevi moraju biti realni; očekivanje da ćeš u tjedan dana povećati težinu koju podižeš u teretani za 20 kilograma ili da ćeš u dva tjedna fitness treninga oblikovati svoje tijelo, nije realno.

Što si bolje postaviš manje ciljeve koji vode nekom većem cilju, više ćeš imati motivacije. Zato uzmi papir i olovku i napiši svoj cilj. Nakon toga ispiši barem tri manja cilja koja će te dovesti tom cilju i kreni.

Ako te zanima više o kreiranju treninga tako da postigneš što bolje rezultate, pročitaj blog koji je pripremio Saša Segedi o kružnom treningu.

Izdvojili smo posebnu ponudu artikala koji bi ti mogli trebati za trening. Provjeri ponudu i pronađi sve što trebaš za bolje rezultate:

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

28.
May.
2021.
Novosti
Super Vikend Popusti
15.
Apr.
2021.
Novosti
„Samo da smo zdravi“, rečenica je koju posljednjih godinu dana sve češće čujemo. Da bismo to i postigli, trebamo naučiti voditi računa o s...
12.
Apr.
2021.
Novosti
Inspiracije nikad dosta, naročito kada govorimo o proljetnim street style kombinacijama. Našu pažnju su ovoga puta privukli modeli brendova Champion i...
23.
Mar.
2021.
Novosti
Nema više neudobnih tajica i topova. Stigao je Formotion!
01.
Jan.
2021.
Novosti
Sportom do zdravlja!
09.
Oct.
2020.
Novosti
Upotpuni svoje jesenske kolekcije uz vikend akciju na webu.
23.
Jan.
2020.
Novosti
Obnova svlačionice u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica