radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Novosti
18.01.2018.

[NOVOGODIŠNJE ODLUKE] Teretana i fitness trening

Prvi mjesec u novoj godini rezerviran je za novogodišnje odluke, njihovo ispunjavanje ili pronalaženje izgovora kako ih zanemariti. Znamo da su odluke sigurno pale, pa ćemo se zato u prvom mjesecu posvetiti tome kako one najčešće izgurati do kraja. Čim izdržiš ovaj prvi mjesec, dalje je već sve jednostavnije.
Svaki ćemo tjedan biti uz tebe s korisnim informacijama o tome kako ustrajati u svojoj odluci, koje rezultate možeš očekivati i kako do tih rezultata doći. Idemo zajedno ove godine ispuniti novogodišnje odluke!

Što imati na umu ako počinješ trenirati u teretani ili se baviti fitnessom?


Kako bi odluku o treniranju u teretani ili fitnessu proveli u djelo, stručnjaci naglašavaju važnost postavljanja ciljeva. Krivo postavljeni ciljevi jedan su od glavnih razloga zbog kojeg veliki broj ljudi odustane od treniranja. Ovo su neke stvari koje trebaš imati na umu ako je i tvoja odluka za 2018. godinu bila da počneš vježbati ili svoje treninge dovedeš na višu razinu.

Kako postaviti ciljeve?

Obično se ovakve odluke donose jer želimo izgubiti kilograme, dobiti na mišićnoj masi, učvrstiti ili oblikovati tijelo. Ovo su prema stručnjacima pogrešno postavljeni ciljevi jer su teško ostvarivi i previše su općeniti. Način na koji trebaš postaviti ciljeve svog vježbanja uključuju ove elemente:

-    Specifično – postavi nekoliko ciljeva kojima ćeš doći do onog glavnog; ako ti je cilj redovito vježbanje cilj za prvih mjesec dana može biti  biti odlazak na trening dva puta tjedno
-    Mjerljivo – svaki cilj mora biri mjerljiv jer je to način na koji možeš pratiti napredak; ako želiš izgubiti kilograme moraš znati s koliko počinješ, na koliko želiš doći i u kojem razdoblju pa prema tome odrediti mjesečne ili tjedne ciljeve
-    Izvedivo – moraš imati na umu svoje dosadašnje granice; ako želiš dobiti 10 kg mišićne mase u 5 mjeseci na temelju 5 obroka i 5 treninga tjedno, takav se plan mora uklopiti u tvoje vrijeme i raspored
-    Realno – tvoji ciljevi moraju biti realni; očekivanje da ćeš u tjedan dana povećati težinu koju podižeš u teretani za 20 kilograma ili da ćeš u dva tjedna fitness treninga oblikovati svoje tijelo, nije realno.

Što si bolje postaviš manje ciljeve koji vode nekom većem cilju, više ćeš imati motivacije. Zato uzmi papir i olovku i napiši svoj cilj. Nakon toga ispiši barem tri manja cilja koja će te dovesti tom cilju i kreni.

Ako te zanima više o kreiranju treninga tako da postigneš što bolje rezultate, pročitaj blog koji je pripremio Saša Segedi o kružnom treningu.

Izdvojili smo posebnu ponudu artikala koji bi ti mogli trebati za trening. Provjeri ponudu i pronađi sve što trebaš za bolje rezultate:

 

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Oct.
2022.
Novosti
Nova razina brzine i udobnosti! 
06.
Oct.
2022.
Novosti
Cijeli asortiman snižen je do outlet cijena!
03.
Oct.
2022.
Novosti
U zagrebačkom Vintage Industrial Pubu održana je press konferencija povodom završetka treće faze plivanja projekta #RokOtok do svih 50 hrvatskih nasel...