CALL CENTAR

- radi unapređenja sustava, telefonske linije su isključene do 4.10.

BESPLATNA ISPORUKA

za narudžbe iznad 250 kn

ROK ISPORUKE

3 do 5 radnih dana

CLICK&COLLECT

besplatno preuzimanje u trgovini

R1 račun

potrebno se registrirati kao pravna osoba

PLAĆANJE NA RATE

do 12 rata bez kamata

POVRAT ROBE

u roku od 14 dana

Novosti
23.03.2021.

Adidas izbacio trening liniju za svaki tip ženskog tijela

U nemilosrdnoj težnji da sport pripada svima, bez obzira na dob, društveno-ekonomsku i kulturnu pozadinu ili sportske sposobnosti, danas Adidas najavljuje Watch Us Move – dugoročnu kampanju stvorenu kako bi se bolje podržala sve žene u sportu.

Aimee Arana, generalna menadžerica, Global Training odjela u adidasu, izjavila je: "Vjerujemo da bi sport trebao biti dostupan - i predstavnik – svih, a ove godine ubrzavamo napore kako bismo osigurali da bude poticajan prostor za žene. Kampanja Watch Us Move prekretnica je za adidas; to je naše obećanje da ćemo slaviti i podržati sve žene stvaranjem proizvoda koji će vas držati u pokretu, a ujedno otvaramo naše platforme onima koji utiru put. Imali smo stvarne, otvorene i iskrene razgovore sa ženama širom svijeta o stvarima koje nedostaju i što možemo učiniti bolje. Taj suradnički pristup bio je ključan za razumijevanje potreba nedovoljno zastupljenih zajednica; onih koji se ne prepoznaju u tradicionalnim prostorima sporta i wellnessa, niti su u mogućnosti pronaći učinkovitu trening odjeću izgrađenu prema njihovim specifičnim potrebama."

U sklopu kampanje, adidas će narednih par godina pomicati granice i predstavljati inovacije na području proizvoda koje su izravno informirane uvidima stečenim opsežnim slušanjem i istraživanjem. Ova vježba rasvijetlila je neke od prepreka s kojima se žene suočavaju kod kretnji prilikom vježbanja.

Opremljeni tim znanjem, adidasovi dizajneri i inženjeri rade na razvoju trening odjeće koja uklanja probleme s kojima se suočavaju takve zajednice; skromni kupaći kostimi, uska izvedba koja vam pomaže da nastavite s treningom i tijekom mjesečnice i obuća za trening izrađena sa ženskom anatomijom u fokusu. Kampanja je započela dolaskom adidasove najaktivnije aktivne odjeće do sada, Formotion.

Kolekciju Formotion razvio je ženski dizajnerski tim kako bi pružio maksimalnu podršku, istovremeno nudeći udobno pristajanje koje neprimjetno funkcionira s tijelom u pokretu.

Uzimajući inspiraciju iz tehnologije shapewear, čvrsta kompresija - stvorena nakon godina razvoja - na temelju mapiranja tijela i istraživanja pokreta kako bi se isporučila precizna podrška tamo gdje je najpotrebnija. Zone kompresije imaju različite intenzitete i strateški su postavljene oko struka i bokova za oblikovanje, dok visoko rastezljiva pletena tkanina oko nogu i bokova omogućuje slobodu kretanja bez suzdržavanja u uvjetima visokog intenziteta.

Josefine Aberg, potpredsjednica za design proizvoda u adidas-u, izjavila je: "Kako smo započeli s putovanjem stvaranja, pitali smo žene iz cijelog svijeta kako se žele osjećati kada vježbaju, a osjećaj samopouzdanja pojavio se više puta. Mnoge to povezuju s nošenjem neudobne odjeće koja ih koči kada se bave sportom ili kod vježbanja, i na to kako se osjećaju prilikom kretanja. Ovom kolekcijom željeli smo da se žene osjećaju sigurno i snažno, a opet ugodno – oslobađajuće, umjesto ograničeno, uz samopouzdanje pri svakim pokretom.“

Novu adidas Formotion potraži u Sport Vision trgovinama ili na webu klikom OVDJE.

Trenutno nema komentara

Slični članci