radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Novosti
01.12.2016.

Kako najlakše svoj dom pretvoriti u vlastitu teretanu

 Niske temperature i zima pokucale su na vrata, no to nikako ne znači da je je rekreaciji kraj. Svi treninzi sele se u zatvorene prostore, a ako vam dvorane nisu najdraže, vrijeme je da svoju teretanu dizajnirate u – vlastitom domu!

                                         

Mnoge su prednosti vježbanja u vlastitom domu – ne gubite vrijeme na putovanje do teretane, za vrijeme vožnje kućnog bicikla ili trčanja na traci, možete upaliti omiljenu seriju, provjeriti sve novosti na društvenim mrežama i bez problema odraditi trening, ali i ono najvažnije – ne plaćate mjesečnu članarinu.

Najučinkovitiji kućni treninzi su treninzi pomoću kućnog bicikla i trake za trčanje. No, ako ne planirate kupnju većih sprava, za početak su dovoljne prostirka, pilates lopta, steper, nekoliko utega i traka za vježbanje.

 

Kvalitetan trening kućnim biciklom

Ako obožavate voziti bicikl, sada se možete prebaciti na kućnu varijantu kako biste i dalje ostali u top formi. Preporuča se kombinacija aerobnog i intervalnog treninga. Aerobni treninzi su manje naporni te biste trebali pedalirati srednjim intenzitetom 20 do 30 min. No, ako vam je cilj riješiti se masnih naslaga, intervalni trening je bolja opcija. Kombinacijom intervala sporog i brzog pedaliranja, moguće je izgubiti do tri puta više kalorija.

                                                     

 

Trčanje u toplini vlastita doma

Ako ste ipak veći pobornici trčanja, trake za trčanje odličan su izbor da svoju formu i dalje 'brusite' u toplini vlastita doma. Ako želite bolje rezultate, efikasniji su čak i kraći treninzi, ali ako je tempo brži. Ako ipak držite laganiji tempo, preporuča se trening od minimalno 45 minuta na traci. Oni koji žele dodatni napor ili trčanje na laganoj uzbrdici, moraju odabrati trake za trčanje s nagibom te ga svako malo prilagođavati.

                                                       

Oprema za jednostavan trening kod kuće

Kako maksimalno iskoristiti večer? Za vrijeme gledanja omiljene serije, možete odraditi kraći trening. Pilates lopta odličan je ''alat'' za lijepo oblikovano tijelo i mišiće, smanjuje bolove u leđima i pomaže boljem držanju tijela.

Neke od laganijih vježbi su – legnite na pod, ruke stavite pod svoje tijelo, a noge oslonite o loptu. Lagano podižite kukove i usput pokušajte održati ravnotežu. Isto tako, legnite na pod, ispružite ruke, a lopta neka vam bude iza glave. Uhvatite loptu rukama te ju lagano podižite i približavajte se svojim stopalima.

Osim pilates loptom, trening možete odraditi i na steperu, a sve dodatno ''začiniti'' utezima. Osim toga, odličan kućni rekvizit su i trake za vježbanje. Uz njih možete vježbati trbušne, ramene, leđne, bedrene mišiće. 

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Oct.
2022.
Novosti
Nova razina brzine i udobnosti! 
06.
Oct.
2022.
Novosti
Cijeli asortiman snižen je do outlet cijena!
03.
Oct.
2022.
Novosti
U zagrebačkom Vintage Industrial Pubu održana je press konferencija povodom završetka treće faze plivanja projekta #RokOtok do svih 50 hrvatskih nasel...