Pretraži stranicu
KAKO SU NASTALE NEW BALANCE FUELCELL TENISICE ZA TRČANJE?
Magazin
23.09.2019.
Magazin

KAKO SU NASTALE NEW BALANCE FUELCELL TENISICE ZA TRČANJE?

23.09.2019.

Ljudima je prije 200 godina bilo nezamislivo da izađu iz kuće i krenu trčati, samo da bi trčali. Trčanje je kao pojam fizičke aktivnosti bila zanimacija bogatijih slojeva koji su si mogli priuštiti hobi i bavljenje sportom.

Prvi značajniji korak u nastanku onoga što danas zovemo tenisicama dogodio se u 19. stoljeću s pojavom Plimsolls-a. Ovo je prvi put da je gumeni đon bio slijepljen s tijelom cipele ili čizme koja je i dalje bila napravljena od kože, a u početku bile su namijenjene djeci. 1860-ih se pojavila prva obuća za trčanje koja se također ne može baš nazvati tenisicom pošto ju je od standardne cipele za muškarce razlikovalo samo to što je imala šiljke na vrhu đona.

Masovna upotreba obuće za trčanje dogodila se tek poslije Prvog svjetskog rata, a prava revolucija 1892. godine kada se guma počela masovno koristiti u industriji. Ovo je značilo da je lagana, savitljiva obuća od gume i tekstila postala dostupna svima. Kako je hodanje u njima bilo gotovo nečujno, ova obuća je dobila ime koje će vam sigurno biti poznato -  sneakers (to sneak - šunjati se).

I tako je na svijet službeno došla obuća koja je tijekom godina postala mnogo više od toga.

Postala je statusni simbol, hobi, ljubav, sredstvo za postizanje nevjerojatnih ciljeva. Jedina vrsta obuće koja je ljudsku nogu pratila na gotovo svako mjesto na planeti. Koja se popela na vrh planine i na vrh pobjedničkog postolja. Tenisice.

Dvadesetih godina pojavile su se različite vrste tenisica specijalno za sprintere i maratonce, a s time su počele pristizati i prve medalje. Pojavom modela The Trackster 1960-ih vidjelo se što tenisice zaista mogu. New Balance je po prvi put ponudio različite širine pri izboru tenisica za trčanje, i tako se riješio problem ogromnog broja trkača.

Ove tenisice patentirane su tako da počivaju na tri točke pomoću čega postoji ravnoteža i dobro poznato New Balance “lelujanje”. Inače, legenda kaže da je osnivač brenda promatrao kokoši koje se šetaju po dvorištu i na tom principu stvorio čitavu ideju. Također je, na radnom stolu, držao maketu kokoši pomoću koje je objašnjavao kretanje na tri osnove.

Najnovije iz brenda New Balance upravo su FuelCell modeli. Isprobali smo ih i zaista nude bolji odraz i povratak energije pri trčanju kao što im tehnologija obećava. U svakom slučaju, prošle su test s pohvalama!

Poboljšani FuelCell model s novom formulacijom pjenastog materijala tenisice čini udobnijima i dugotrajnima. Bilo da tenisice koristite za sport ili da u njima koračate kroz život, uvijek na prvo mjesto stavite udobnost i svoje zdravlje. 

Fuelcell modele pronađite u našim trgovinama ili online

Slični članci

17.
Jun.
Novosti
Od 17. lipnja do 17. srpnja posjeti West Gate jer smo pripremili rasprodaju na SAV asortiman do -50% popusta!
17.
Jun.
Novosti
Od 17.6. do 17.7. posjeti Sport Vision Mall Osijek i Dugopolje Orbico centar i pronađi nešto za sebe na specijalnoj akciji od 9,99€!
14.
Jun.
Nogomet
Povodom  Europskog prvenstva pripremili smo ti veliku akciju na SAV sportski asortiman! 
11.
Jun.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
07.
Jun.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
07.
Jun.
Katalog
Dobrodošli u Sport Vision katalog. Vrijeme je da pogledate što Vam sve donosi međusezonski popust u Sport Vision trgovinama i online.
06.
Jun.
Nogomet
Vatreni si navijač i želiš jedinstvenu priliku za potpis i fotku naših Vatrenih? Samo 6.6.2024. požuri u Sport Vision i ispuni si želju!
05.
Jun.
Nogomet
Vatreni navijači! Još uvijek niste spremni za nadolazeći EURO 2024? Ne brinite! Sport Vision i HNS pobrinuli su se da se kompletno opremite za lu...
27.
May.
Akcija u Sport Vision-u
29. svibnja posljednja je srijeda u mjesecu što je znak da posjetite Sport Vision trgovine jer vam Sport Vision Srijeda donosi jedinstvenu akci...