RAD KORISNIČKE SLUŽBE

radnim danom od 9h do 16h

BESPLATNA ISPORUKA za narudžbe iznad 250 kn
Rok ISPORUKE

3 do 5 radnih dana

CLICK&COLLECT besplatno preuzimanje u trgovini
PLAĆANJE NA RATE

do 12 rata bez kamata

POVRAT ROBE

u roku od 14 dana

Magazin
13.08.2019.

KAKO ODABIR REKVIZITA I ODJEĆE UTJEČE NA PERFORMANS TRENINGA?

Jedan od osnovnih elemenata kod rekreativaca (koji su se odlučili na tjelovježbu) je, naravno, i kupovina odjeće za vježbanje te procjena koji rekvizit je adekvatan za koju vježbu. 

Naš personal fitness trener i Men's health kolumnist Nikola Šimić kaže kako je to ujedno i dodatni izvor motivacije, ali i sama potvrda sebi da se osvijestimo "Ok to je to, krenuo sam! " 

Prilikom odabira i kupovine odjeće treba pripaziti na sljedeće stvari koje su uistinu bitne kod treniranja: 
1. Da 
majice budu odgovarajućeg broja, tj. da nisu premale jer ćete imati osjećaj da nemate dovoljno kisika, ili da nisu prevelike jer vas mogu ometati prilikom izvedbe nekih vježbi 
2. Da budu od odgovarajućeg materijala, tj. ne bih preporučio 100% pamuk, iako je udoban. On izuzetno efikasno upija znoj koji se kasnije hladi po vašem tijelu i može doći do iritacije kože, ali i prehlade ako ste na otvorenom ili propuhu 
3. Birajte prozračne majice koje suše vašu kožu od znoja, a opet i dopuštaju prozračivanje svojim svojstvima. Većinom se radi o dri-fit majicama. 
4. I naravno zadnje, ali za nekoga i najvažnije, birajte 
odjeću u kojoj se dobro osjećate, i koja vam estetski odgovara jer osjećaj ugode i samopouzdanja je jako bitan tokom treninga, osobito u početnoj fazi. 

 

Isto tako valja naglasiti da odjeću prilagodite vremenskom dobu u kojem vježbate kao i prostornom okruženju. Pritom mislim da nije isto nositi majice za teretanu i majice za vježbanje na otvorenom u zimi iako su možda dugih rukava. Iako većina misli da će se tijelo zagrijati kroz aktivnosti pa nema potrebe za debljim materijalom, budite svjesni da se tijelo jako brzo hladi kao što se i grije.

 

Kada je riječ o rekvizitima, bilo da se radi o olimpijskoj šipci i utezima, bučicama, trxu ili kettlebellu siguran sam da svaki početnik pa i trener misli kako je upravo taj rekvizit najbolji za postizanje rezultata.  
Međutim, ono što moramo imati na umu jest da svaki od tih rekvizita ima svoju namjenu i da se ne treba striktno bazirati na korištenju jednog rekvizita ili pomagala i time zanemarivati ostale. 
Često vidim u gymu primjere trenera koji se educiraju za određeni rekvizit ili trenažnu domenu i samo taj isti rekvizit ili tip treninga forsiraju s klijentima, što na kraju rezultira time da se rekreativac zasiti, dosadi mu sam trening i želi nešto novo. 
Kao primjer jednog odličnog treninga uključio bi foam roller kao pripremu muskulature za teške napore koji ce uslijediti te elastične trake kako bi probudili i aktivirali vezivno tkivo koje ima ključnu ulogu u postizanju određenih ciljeva. 
Kettlebell bi iskoristio kao sredstvo kojim uz dinamičan režim dolazimo do maksimalne jakosti i na kraju kao glavni dio treninga - olimpijska šipka i utezi će poslužiti kao glavni rekviziti za "statični dio" treninga jakosti kroz deadlift ili neku drugu vježbu iz ove domene. 
I za kraj, preporuka: koristite što više pomagala i rekvizita u treningu kako bi vam isti bio: 
1. efikasniji 
2. zanimljiviji 
3. izazovniji 
4. kompletniji

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

12.
Feb.
2021.
Magazin
Redizajnirani i unaprijeđeni adidas Ultraboost 21 za sve trkače
10.
Feb.
2021.
Magazin
Vrijeme je da vam predstavimo sve trendove koji će obilježiti ovogodišnju proljetnu sezonu.
05.
Feb.
2021.
Magazin
Super popusti povodom Valentinova
02.
Feb.
2021.
Magazin
U naše trgovine i online stigao je adidas PREDATOR Freak s Demonskin bodljama, novi model kopački za potpunu kontrolu lopte.
28.
Jan.
2021.
Magazin
SAMO 2 DANA!
18.
Jan.
2021.
Magazin
SAMO DANAS!
14.
Jan.
2021.
Magazin
Unesite u ove siječanjske dane bogate kolorite na obući i odjeći koju ćete birati za svoje sportske i svakodnevne odjevne kombinacije.
11.
Jan.
2021.
Magazin
Požuri i ugrabi super popuste!
07.
Jan.
2021.
Magazin
Blagdansko vrijeme je prošlo i vrijeme je da sagorite sve kalorije koje ste „nabacili“ tokom prethodnih dana! Otkrivamo vam 30-minutni HIIT t...
string(0) ""
string(0) ""