BESPLATNA ISPORUKA za narudžbe iznad 250 kn
CLICK&COLLECT besplatno preuzimanje u trgovini
PLAĆANJE NA RATE

do 12 rata bez kamata

POVRAT ROBE

u roku od 14 dana

Magazin
17.07.2019.

ROKOTOK DRUGI DIO: ČUDESNA OAZA NA KRAJU JADRANA

Buđenje je bilo u 4 sata. Polazak je odgođen za sat vremena zbog olujne bure, a rendžeri NP Mljet koji su nas došli ispratiti nisu baš bili entuzijastični oko ikakvog polaska toga dana. Isto tako i kapetan i posada, pogotovo kad smo vidjeli valove visoke i do tri metra. Pogledao sam se sa spasiocem i plivačem Ivanom Jurićem, kimnuli smo glavama i skočili u more. Nema odgađanja...

 

Hladno more nas je stisnulo za dva konfekcijska broja, bura šibala u lice, ali nešto je bilo pozitivno i dobro u zraku i polagano smo krenuli. Ako ste ikada sanjali da ste u centrifugi vešmašine, uraganu, ili tako nečem sličnom, ovo je idealan opis. Mučko udaranje sa svih strana, padanje, dizanje, usta puna mora, i samo jedan cilj – plivati prvih sat vremena bez stajanja i vidjeti na čemu smo. I bili smo na konju jer smo plivali brže od dva čvora po kilometru, odnosno oko tri kilometra po satu plivanja.

Ipak, u jednom trenutku su nas struja, valovi i vjetar odgurali skroz prema Italiji da smo skoro uletjeli na derbi Bari – Atalanta, ali nas je naš kapetan ubacio na brod i vratio na rutu. I tako dvaput. Pa nismo isplivali cijelu rutu, no nekih 13-14 kilometara je bilo iza nas, a pred nama petnaestak klinaca s roditeljima na rtu Ražnjić pored Lumbarde. Čista sreća i veselje, podjela medalja i pikanje zastave. Nakon toga doček u Korčuli, Gradini i Brni, sve skupa podijeljeno 360 poklona dječici i totalni umor od druženja.

 

A trebalo je plivati do Lastova, i opet velika dionica od 13 kilometara, ali i prekrasno mirno more. Nakon dva i pol sata penjem se na brod jer ne mogu dalje od bolova u ramenu, ali nakon masaže i deepheatanja, skačem nazad i zadnjih sat i pol plivam kao podmazan s pogledom na divno zelenilo. Na kraju se pridružuje brod Lučke kapetanije i Ljubo Jurica iz Konobe Triton, kao i korčulanski spasilac iz Crvenog križa Todor Jurjević. I sve je lakše, osim penjanja na oštru obalu... Jedva.

Divan doček šezdesetak djece i stotinjak roditelja, gužva oko poklona, razgled otoka i sutrašnje osvajanje Prežbe/Pasadura. Dionica od ogromnih 15 metara koju sam zabunom isplivao u boroletama, pa i nije nešto senzualna snimka. Danas odmaramo svi uz pisanje tekstova, pranje robe i pokušaja nadoknade sna. Držite fige za dalje i hvala vam svima! 

Riba 

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

25.
Sep.
2020.
Magazin
Nike je nedavno predstavio Phantom GT, kopačke i tenisice za nogomet kreirane za najspretnije igrače.
23.
Sep.
2020.
Magazin
U našim trgovinama i online shop-u odnedavno je dostupna i Nike plus-size kolekcija za žene. Pogledajte vodič kroz veličine i sve modele.
string(0) ""
string(0) ""