RAD KORISNIČKE SLUŽBE

radnim danom od 9h do 16h

BESPLATNA ISPORUKA za narudžbe iznad 250 kn
Rok ISPORUKE

3 do 5 radnih dana

CLICK&COLLECT besplatno preuzimanje u trgovini
PLAĆANJE NA RATE

do 12 rata bez kamata

POVRAT ROBE

u roku od 14 dana

Magazin
17.07.2019.

ROKOTOK DRUGI DIO: ČUDESNA OAZA NA KRAJU JADRANA

Buđenje je bilo u 4 sata. Polazak je odgođen za sat vremena zbog olujne bure, a rendžeri NP Mljet koji su nas došli ispratiti nisu baš bili entuzijastični oko ikakvog polaska toga dana. Isto tako i kapetan i posada, pogotovo kad smo vidjeli valove visoke i do tri metra. Pogledao sam se sa spasiocem i plivačem Ivanom Jurićem, kimnuli smo glavama i skočili u more. Nema odgađanja...

 

Hladno more nas je stisnulo za dva konfekcijska broja, bura šibala u lice, ali nešto je bilo pozitivno i dobro u zraku i polagano smo krenuli. Ako ste ikada sanjali da ste u centrifugi vešmašine, uraganu, ili tako nečem sličnom, ovo je idealan opis. Mučko udaranje sa svih strana, padanje, dizanje, usta puna mora, i samo jedan cilj – plivati prvih sat vremena bez stajanja i vidjeti na čemu smo. I bili smo na konju jer smo plivali brže od dva čvora po kilometru, odnosno oko tri kilometra po satu plivanja.

Ipak, u jednom trenutku su nas struja, valovi i vjetar odgurali skroz prema Italiji da smo skoro uletjeli na derbi Bari – Atalanta, ali nas je naš kapetan ubacio na brod i vratio na rutu. I tako dvaput. Pa nismo isplivali cijelu rutu, no nekih 13-14 kilometara je bilo iza nas, a pred nama petnaestak klinaca s roditeljima na rtu Ražnjić pored Lumbarde. Čista sreća i veselje, podjela medalja i pikanje zastave. Nakon toga doček u Korčuli, Gradini i Brni, sve skupa podijeljeno 360 poklona dječici i totalni umor od druženja.

 

A trebalo je plivati do Lastova, i opet velika dionica od 13 kilometara, ali i prekrasno mirno more. Nakon dva i pol sata penjem se na brod jer ne mogu dalje od bolova u ramenu, ali nakon masaže i deepheatanja, skačem nazad i zadnjih sat i pol plivam kao podmazan s pogledom na divno zelenilo. Na kraju se pridružuje brod Lučke kapetanije i Ljubo Jurica iz Konobe Triton, kao i korčulanski spasilac iz Crvenog križa Todor Jurjević. I sve je lakše, osim penjanja na oštru obalu... Jedva.

Divan doček šezdesetak djece i stotinjak roditelja, gužva oko poklona, razgled otoka i sutrašnje osvajanje Prežbe/Pasadura. Dionica od ogromnih 15 metara koju sam zabunom isplivao u boroletama, pa i nije nešto senzualna snimka. Danas odmaramo svi uz pisanje tekstova, pranje robe i pokušaja nadoknade sna. Držite fige za dalje i hvala vam svima! 

Riba 

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

22.
Jul.
2021.
Magazin
Tropske temperature ne moraju nužno ograničavati bavljenje sportom.  Iskoristite svježije dane, kao i niže temperature tokom jutra i večeri i izdvojite ...
14.
Jul.
2021.
Magazin
Trendovi se mijenjaju, ali Air Max tenisice ostaju omiljene bez obzira na sezonu. Ovo su modeli koje želimo sada!
13.
Jul.
2021.
Magazin
Odaberite jedan od ovih kupaćih kostima i izgledajte ženstveno, elegantno i graciozno na plaži ili bazenu ovog ljeta.
10.
Jul.
2021.
Magazin
Do 20% popusta uz Sberbank Mastercard karticu
06.
Jul.
2021.
Magazin
Vrijeme je da svoju ljetnu kolekciju upotpunite baš ovim modelima. Imamo sjajne prijedloge za vas!
01.
Jul.
2021.
Magazin
Odlični popusti do 50% čekaju te u Sport Visionu
30.
Jun.
2021.
Magazin
Spajanje novih 17 otoka u prekrasnu priču o putovanjima, ekologiji i ljubavi