Pretraži stranicu
ASICS GEL-NIMBUS™ 25 – STIGLA JE NAJUDOBNIJA TENISICA ZA TRČANJE!
Magazin
24.03.2023.
Magazin

ASICS GEL-NIMBUS™ 25 – STIGLA JE NAJUDOBNIJA TENISICA ZA TRČANJE!

24.03.2023.

Sjajna vijest, koja nam je početkom godine stigla iz kreativne radionice brenda ASICS, najavila je inovativnu i tehnološki najnapredniju ASICS tenisicu do sada. Gel-nimbus 25 je najnovija verzija Gel-Nimbus modela koji je ponio titulu apsolutnog pobjednika na testu udobnosti. Nakon više od godinu dana istraživanja, razvoja i testiranja, najudobnije tenisice za trčanje su konačno stigle na globalno tržište, osvajajući trkače širom svijeta, a od sada su dostupne u Sport Vision trgovinama, kao i online.

Test udobnosti

ASICS je na razvoju ovog modela posvećeno radio više od 18 mjeseci, jačajući kroz korisničku validaciju i brojna testiranja svoju ambiciju da GEL-NIMBUS™ 25 postane tenisica koja će promijeniti percepciju trčanja i pomoći svakom trkaču da zaista osjeti razliku. Dizajn ovog modela osmišljen kako bi pomogao svima da iskuse moć koju trčanje ima na tijelo i um. Ocijenjen od strane trkača, na nezavisnom testu Biomechanics laboratorije iz Južne Australije, kao broj 1 kada je riječ o komforu, GEL-NIMBUS™ 25 nudi nenadmašnu udobnost i mekoću prilikom dodira stopala sa podlogom. Ključ je u PureGEL™ tehnologiji koja je još laganija i mekša u odnosu na prethodne GEL™ tehnologije, nije vidljiva izvana i strateški je integrirana u srednjem đonu kako bi apsorbira udar i omogućila glatko trčanje.

Doktor Chris Bishop iz Biomechanics laboratorije u Južnoj Australiji osmislio je nezavisnu studiju kako bi usporedio udobnost GEL-NIMBUS™ 25 tenisica sa tri vodeća konkurentska modela, kao i sa svojim prethodnikom, Gel-Nimbus 24 modelom. Studija je bazirana na tri istraživačka pitanja, uključujući i najvažnije: Da li je GEL-NIMBUS™ 25, u usporedbi sa konkurentnim modelima, najudobnija tenisica za trčanje? U ovom istraživanju angažirano je ukupno 100 učesnika (52 muškarca i 42 žene) koji su testirani u periodu od 8 tjedana. Učesnici su imali priliku trčati u svih pet modela, prilagođenih tako da se ne vidi o kojem je modelu riječ. Trčanje se odvijalo na specijaliziranoj traci brzinom od 10km/h, u trajanju od 3 minuta, nakon čega je od učesnika zatraženo da ocjene udobnost svakog od ovih modela. Na osnovu unaprijed utvrđenih kriterija, uključujući nivo podrške na peti i prstima, stabilnost tenisica i fleksibilnost prednjeg dijela, rezultati testiranja su nedvosmisleno potvrdili da su Gel-Nimbus 25 definitivno najudobnije tenisice.  

Tehnologije i inovacije

Ove tenisice dolaze sa unapređenim, ultralaganim FF BLAST™ PLUS ECO punjenjem koje sadrži 20% više pijene u usporedbi sa ranijim verzijama, od čega je bar 20% materijala dobijeno iz obnovljivih izvora, poput otpada nastalog u procesu obrade šećerne trske.

U potpunosti nov, fleksibilan i prozračan jezik u kombinaciji sa mekom, pletenom konstrukcijom u predjelu članka prstiju omogućava lakše obuvanje i prilagođavanje stopalu, dajući vam još bolji osjećaj prilikom trčanja.

ASICS Gel-Nimbus 25 tenisice u veličinama za muškarce i žene možete pronaći u Sport Vision trgovinama ili na web shopu

Sport Vision tim

Slični članci

28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
28.
Feb.
Novosti
Neka svaka žena ovih dana ima izgovor za otići u shopping!