Pretraži stranicu
CHAMPION ORGANIC KOLEKCIJA – BALANS UDOBNOSTI I NEPROLAZNOG SPORTSKOG STILA
Magazin
27.10.2022.
Magazin

CHAMPION ORGANIC KOLEKCIJA – BALANS UDOBNOSTI I NEPROLAZNOG SPORTSKOG STILA

27.10.2022.

Da li ste znali da organski pamuk ima brojne prednosti u odnosu na tradicionalni? Kao najbrže rastući dio neprehrambene organske industrije, organski pamuk je posljednjih godina u fokusu vodećih modnih brendova. Uzgaja se na način koji smanjuje utjecaj na životnu sredinu, uključujući racionalno korištenje vode i minimalnu količinu pesticida. Zbog toga je tkanina izrađena od ovakvog pamuka prozračna, mekana i izuzetno ugodna na dodir, pa nije rijetkost da se u mnogim kolekcijama nalaze modeli obilježeni certifikatom koji garantira da je proizvod napravljen od 100% organskog pamuka.

Organski pamuk kao dio održive proizvodnje

Fast fashion ili brza moda je termin nastao sredinom devedesetih kada su modni brendovi započeli globalno osvajanje tržišta i povećanje obima proizvodnje. Kako su maloprodajni lanci postajali sve veći i značajniji, tako je rasla potreba da se proces izrade unapredi i ubrza. Plasiranje novih kolekcija postalo je učestalije, poliester je zamijenio prirodne materijale, a količina otpada koju za sobom ostavlja modna industrija povećavao se iz godine u godinu. Dobra vijest je da se sve više fast fashion proizvođača, pored recikliranih i biorazgradivih materijala, opredjeljuje za organski pamuk.

Kada je riječ o sportskoj industriji, performans artikli se i dalje fokusiraju na tehnološki napredne materijale koji su dizajnirani tako da podrže sportaše tokom zahtjevnih fizičkih aktivnosti. S druge strane, sportska odjeća za slobodne aktivnosti i opuštanje poslije napornih treninga izrađuje se pretežno od prirodnih materijala, među kojima je pamuk na samom vrhu liste.

Champion Organic kolekcija kao prva asocijacija na organski pamuk

Nova kolekcija legendarnog talijanskog brenda Champion upravo je lansirala mini kolekciju lifestyle modela napravljenih od 100% organskog pamuka i bojenih prirodnim bojama. Trenirke i donji dijelovi iz najnovije Organic linije predstavljaju savršen balans udobnosti i stila, što ih čini sjajnim izborom za sve opuštajuće trenutke. Ležerni i urbani krojevi sa notom neprolazne sportske klasike i pažljivo biranim detaljima dizajna oduševiti će vas već na prvi pogled. Vezeni 3D logo i unutrašnja etiketa od recikliranog materijala odaju utisak premium izrade, a svakom segmentu dizajna posvećena je posebna pažnja.

Pastelne boje i uzorci koji dominiraju ovim modelima sjajan su uvod u jesenju i zimsku sezonu. Možemo zamisliti duge šetnje parkom ili opuštajuće trenutke koje provodimo u omiljenoj fotelji baš u ovim modelima. Champion Organic kolekcija nam je prva asocijacija na hladnije dane ušuškane u toplinu i mekoću organskog pamuka.

Ukoliko ste ljubitelj održive mode i odjeće koja je istovremeno udobna i stilizirana, ovo su modeli koje ne smijete propustiti. Dostupni su u Sport Vision trgovinama, kao i online.

Sport Vision tim

 

Slični članci

25.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
23.
Apr.
Novosti
Sport Vision Srijeda donosi ti ekskluzivnu ponudu u Sport Vision trgovinama!
22.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
D-TJEDAN donosi 10% popusta!
18.
Apr.
Novosti
Smanjimo zagađenje i sačuvajmo prirodu zajedno! Od 22.04. do 30.04. pridonesi akciji čišćenja obale i podmorja!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!