Pretraži stranicu
ŠTO JE POTREBNO PAKIRATI ZA AKTIVAN LJETNI ODMOR
Magazin
13.07.2022.
Magazin

ŠTO JE POTREBNO PAKIRATI ZA AKTIVAN LJETNI ODMOR

13.07.2022.

Aktivni odmor - omiljeni izraz većine ljudi koji se na bilo koji način bave sportom i ne mogu zamisliti da svoj godišnji odmor provedu izvan teretane. Ako je tjelovježba sastavni dio vaše rutine, vjerujemo da ni ovog ljeta nećete propustiti priliku iskoristiti sve blagodati boravka na otvorenom, kako biste svoju formu održali na zavidnoj razini. Teretane su danas sastavni dio mnogih hotela, a sprave za vježbanje često se mogu pronaći u parkovima i drugim javnim površinama. Ako ste jedan od onih vježbača koji više vole vježbati sami, na omiljenoj plaži ili kampirajući na planini, ne brinite – proizvođači sportske opreme potrudili su se pružiti vam bezbroj različitih mogućnosti za samostalan trening. Pa da vidimo što svakako trebate spakirati i ponijeti ovog ljeta ako želite da vaš odmor bude zaista aktivan.

Nitko ne voli vidjeti previše stvari u svom koferu, pa dobro razmislite prije nego završite s pakiranjem – trebaju li vam sve stvari. Usredotočite se samo na najosnovnije i najpraktičnije potrepštine. To vrijedi i za pakiranje sportske opreme - držite se pravila manje je više.

Jutarnje istezanje ili meditacija uz zvuk oceanskih valova zvuči kao odlična aktivnost za početak dana. Stoga ne zaboravite svoju omiljenu prostirku za jogu - poslužit će vam kao udobna podloga za vježbanje na neidealnim vanjskim površinama, a može biti i sastavni dio vašeg plažnog asortimana, ako ne sadrži plažni mobilijar. Bučice od 1 do 2 kg i samoljepljivi utezi za noge punjeni pijeskom neizostavni su na popisu pakiranja svih ljubitelja treninga s utezima. Danas na tržištu možete pronaći ove rekvizite posebno dizajnirane za putovanja, koje možete sami napuniti, obično vodom ili pijeskom, neposredno prije vježbanja i nakon završetka vježbanja uredno pospremiti. Nešto poput gume ili lopte na napuhavanje, što je najbolja opcija kada nemate puno mjesta u koferu. Elastične trake za vježbanje nešto su što lako možete spakirati bilo gdje i svakako bi se trebale naći na vašem popisu – ako ste ih koristili, onda znate koliko je svaki pokret učinkovitiji i izazovniji za izvođenje. TRX set traka za istezanje još je jedna sjajna opcija – jednostavno pronađite čvrsto, stabilno stablo na koje ćete ih postaviti i oslonite se na vlastitu težinu kao opterećenje dok se istežete ili radite na svom držanju.

Ako želite malo dinamičniji trening koji uključuje kardio, onda su rekviziti namijenjeni raznim sportskim aktivnostima na otvorenom najbolji izbor za vas. Uže za preskakanje ili popularni figari nisu samo nešto čega se sjećate iz djetinjstva. Vrlo je koristan rekvizit za vježbanje, često zanemaren i podcijenjen, ali svakako jedan od boljih načina za kvalitetan kardio trening. Frizbi, oprema za badminton ili bilo koja lopta koja će vas natjerati da pretrčite plažu nekoliko puta, a da niste svjesni da je to odličan način da počnete vježbati i usput se zabavite igrajući se s prijateljima. Budući da je more jedna od najčešćih opcija kada govorimo o odmoru, zašto ne iskoristiti sve prednosti boravka na njemu. Plivaj, plivaj i samo plivaj! Otpor koji stvara slana i gusta morska voda utječe na aktivaciju svih mišićnih skupina u tijelu, zbog čega se plivanje može svrstati u obavezne aktivnosti tijekom cijele godine. Ako imate uvjete, unutarnje i vanjske gradske bazene i bazene koristite na najbolji mogući način. Vaši mišići će vam biti zahvalni. Plivanje je najbolja antistresna terapija, opušta tijelo i povoljno djeluje na upale mišića, stoga preporučamo da što više vremena provodite u vodi. Rekviziti koji će boravak učiniti još učinkovitijim su peraje, naočale za ronjenje i kapa za plivanje. Ne zaboravite ih kad se pakirate za more.

U kofer svakako dodajte udobnu majicu i omiljene tajice za trening, a poželjno je spakirati i trenirku koja će vam dobro doći za vrijeme ranojutarnjih treninga i naglih vremenskih promjena. Tenisice za trčanje ili trail vjerojatno su najbolja opcija za putovanje, jer su najudobnije i dovoljno stabilne za nepoznat teren. Trčanje u prirodi, uz šum valova i miris mora iskustvo je koje ne smijete propustiti. Od ostale opreme treba spomenuti torbu za trening koja može poslužiti i kao prtljaga ili torba za plažu jer je dovoljno prostrana da ponesete sve što vam je potrebno za aktivan dan. Ne zaboravite napuniti slušalice i namjestiti svoj omiljeni pametni sat kako biste u svakom trenutku bili dobro organizirani. I na kraju, niti jedna sportska aktivnost ne može proći bez bočice s vodom. Za optimalnu hidrataciju odaberite praktičnu i lijepo dizajniranu bočicu koju ćete uvijek lako nositi u ruci. Poželjno je da bude od plastike koja ne sadrži BPA jer visoke temperature mogu utjecati na oslobađanje tih čestica u vodu.

Ako ste upravo dodali nešto od navedenog u svoju putnu torbu, preostaje vam samo da se opustite i uživate u aktivnom odmoru. Ljeto je počelo, sezona kupanja i godišnjih odmora je uveliko krenula - iskoristite je!

 

Sport Vision tim

Slični članci

28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
28.
Feb.
Novosti
Neka svaka žena ovih dana ima izgovor za otići u shopping!