AL RIHLA: SLUŽBENA NOGOMETNA LOPTA SJETSKOG PRVENSTVA U KATARU
Magazin
18.05.2022.
Magazin

AL RIHLA: SLUŽBENA NOGOMETNA LOPTA SJETSKOG PRVENSTVA U KATARU

18.05.2022.

adidas je lansirao službenu loptu Svjetskog prvenstva u Kataru za koju tvrdi da je najbrža u povijesti natjecanja. Što je novo i drugačije u njenom dizajnu, otkrivamo u nastavku teksta.

Od trenutka kada je adidas 30. travnja predstavio službenu loptu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu sa nestrpljenjem odbrojavaju vrijeme do početka nogometnog spektakla u Kataru. Od 21. studenog do 18. prosinca ove godine, 32 tima natjecat će se za najprestižniji trofej u međunarodnom nogometu. Kao i za sva velika natjecanja do sada, FIFA se i ovog puta potrudila da lansira službenu loptu koju će zavrtjeti neka od najvećih nogometnih imena današnjice.

Kao jedan od najpoznatijih proizvođača sportske opreme, adidas već 14. put zaredom kreira loptu za Svjetsko prvenstvo. Kako tvrde iz ove kompanije, to će biti najbrža lopta u povijesti natjecanja. Al Rihla će letjeti kroz zrak brže nego ijedna lopta do sada.

„Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna lopta za natjecanje kompanije adidas u kojoj će uživati zvijezde koje igraju na vrhuncu svoje igre na najvećoj svjetskoj sceni u Kataru, kao i svi drugi igrači širom svijeta“, rekao je Žan Fransoa Pati , direktor marketinga FIFA. „Putovanje Al Rihle širom svijeta predstavljat će nevjerojatan domet FIFA Svjetskog prvenstva i pružit će fanovima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok raste uzbuđenje uoči velikog početka“.

 

Službena lopta ima i svoje ime, koje joj nije dato slučajno − Al Rihla na arapskom znači „putovanje“ i inspirirana je živopisnim jahtama, bogatom kulturom, impozantnom arhitekturom i zastavom Katara. Na svom putu oko svijeta, Al Rihla će povezati i ujediniti sve ljubitelje nogomet i dati im priliku da osjete duh Svjetskog prvenstva i prije početka natjecanja.

Dizajn lopte bazira se na preciznim podacima i brojnim testiranjima u adidas laboratorijama, aerotunelima, kao i na samom terenu gdje su je testirali igrači. Al Rihla je stvorena da pruži najviši nivo točnosti i pouzdanosti. Tajna je u Speedshell tekstilnim panelima nepravilnog oblika, kojih ima ukupno 20, a koji omogućavaju preciznost, stabilnost i potpunu kontrolu kretanja. Zahvaljujući mikroteksturama, utisnutim šarama i aerodinamičnom obliku, ova lopta je stvorena za letenje po terenu. Unutrašnjost je dizajnirana da pruži brzinu, preciznost i konzistentnost, s maksimalnim zadržavanjem zraka u mjehura. Osim toga, Al Rihla je prva lopta za Svjetsko prvenstvo koja je napravljena isključivo od boja i ljepila na bazi vode. Ovim je adidas još jednom pokazao svoju inicijativu u borbi za ekološki prihvatljiviju proizvodnju uz korištenje održivih materijala u izradi.

Službena lopta prvenstva inspirirala je seriju adidas lopti posvećenih ovom nogometnom događaju, pa se u okviru njihovog asortimana mogu pronaći Al Rihla lopte za različite varijante igre. Nogomet u dvorani ili na otvorenom terenu, na travi ili čvrstoj podlozi, u regularnim ili zimskim usovima, sada možete igrati nekom od adidas Al Rihla lopti koje će vas inspirirati da se osjećate kao da ste upravo zakoračili na Al Janoub ili neki od impresivnih stadiona u Kataru.

 

Ne propustite priliku da zavrtite vašu Al Rihlu i dobro se zabavite uz igru s timom ili prijateljima, dok sa nestrpljenjem iščekujete da počne nogometni spektakl godine.

 

Sport Vision tim

 

Slični članci

25.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
12.
Jul.
Novosti
S veseljem te virtualno grlimo i pozivamo da se pridružiš rođendanskom slavlju koje traje do kraja mjeseca!
09.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
04.
Jul.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
02.
Jul.
Novosti
Pronađi nešto za sebe jer smo na odabranu ponudu artikala u Sport Vision trgovinama i na web shopu pripremili ČAK do -50% popusta!
02.
Jul.
Novosti
Najbolji osvajaju lopte s potpisom naših reprezentativaca Gvardiola, Pašalića i Sose!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
24.
Jun.
Novosti
Samo danas skokni do najlbliže Sport Vision trgovine i iskoristi priliku da uz sjajne novi par tenisica.