Pretraži stranicu
RIBAFISH I SPORT VISION PONOVO „OSVAJAJU“ HRVATSKE OTOKE: Sve je spremno za treću fazu
Magazin
03.05.2022.
Magazin

RIBAFISH I SPORT VISION PONOVO „OSVAJAJU“ HRVATSKE OTOKE: Sve je spremno za treću fazu

03.05.2022.

Naš dragi prijatelj, suradnik, ambasador, profesor geografije, TV voditelj i bloger Domagoj Jakopović Ribafish i ovog će ljeta pokušati izvršiti obećanje svome sinu i kroz srpanj preplivati posljednjih 16 od 50 naseljenih hrvatskih otoka.

Sve je počelo 2019. godine kada je u Zagrebu osnovana Udruga RokOtok s namjerom da djeci i roditeljima uljepša dane koje provode na našem dijelu Jadrana. Domagoj Jakopović Ribafish je pokrenuo projekt kako bi održao obećanje svome prerano preminulom sinu Roku da će zajedno obići sve naše otoke, i zahvaljujući vrijednim ljudima iz Udruge, prijateljima, „malim“ ljudima, donatorima i sponzorima koji su utkali dio sebe u priču, krenuo na avanturu života, nešto što nitko nikada prije njega nije napravio – plivati do svih naseljenih otoka. Sport Vision je projekt prepoznao kao ulaganje u djecu i mlade kao i bolju budućnost svih nas. 

Uz pridavanje važnosti bavljenju sportom, kroz tri godine projekta, na svakom će se nastanjenom otoku održati prigodno druženje s lokalnom djecom i turistima na kojima će se govoriti i o važnosti ekologije, problemima zagađivanja i zagađivačima, novim igrama i avanturama te kvalitetnije provedenom slobodnom vremenu djece i roditelja. Vrijedan je pažnje i apel na poboljšanje kvaliteta uvjeta života na otocima, koji je jako dobro prihvaćen od strane samih otočana.

Kroz tri godine projekta (plivanje je 2020. odgođeno zbog lockdowna), druženjima je 2019. na južnom i 2021. na sjevernom Jadranu prisustvovalo preko 3.500 klinaca koji su kućama odnijeli vrijedne i edukativne poklone, među kojima se najviše izdvaja zidna karta s popisom svih otoka i zadatkom – sakupi ih sve! Osim toga, zainteresirani idu tražiti i skrivati Geocache, a zanimljivo je da se uvijek većina okupljenih odazove čišćenju plaža. Sve te aktivnosti, i uvijek neke nove, očekuju nas i na trećoj dionici ove višegodišnje ljetne avanture.

Start treće faze projekta dogodit će se u Privlaci s koje ćemo u 9 sati ujutro 3. srpnja 2022. krenuti plivati na otok Vir, gdje nas očekuje doček u 10.00 sati, a program traje do cca 13.00. Navečer idemo u potragu za Geocachevima, a sutradan u zoru plivamo za Pag. Na popisu su još i Molat, Ist, Premuda, Silba, Olib, Rab, Krk, Cres, Lošinj, Unije, Male i Vele Srakane, Susak te Košljun s kojeg u utorak 26. srpnja 2022. u 18 sati plivamo na završni događaj u Puntu na otoku Krku.

Mediji su projekt #RokOtok proglasili Najljepšom pričom ljeta, roditelji se često javljaju kako su se djeca aktivnije počela baviti sportom, izlaziti u prirodu i više pažnje posvećivati problemu zagađenja okoliša, a mnogi su bili sretni što se na njihovom otoku barem nešto zanimljivo događa. Stoga, ako ste u blizini na nekom od naših toliko lijepih i nezamjenjivih otoka i želite red zabave, red smijeha i par redova edukacije u par sati druženja, dođite na neku od etapa projekta #RokOtok ovoga srpnja. Plivamo dalje, vole vas vaši RokOtočani i Sport Vision.

Vidimo se, plivamo i družimo, hvala što pratite i podržavate #RokOtok

Slični članci

11.
Jun.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
07.
Jun.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
07.
Jun.
Katalog
Dobrodošli u Sport Vision katalog. Vrijeme je da pogledate što Vam sve donosi međusezonski popust u Sport Vision trgovinama i online.
06.
Jun.
Nogomet
Vatreni si navijač i želiš jedinstvenu priliku za potpis i fotku naših Vatrenih? Samo 6.6.2024. požuri u Sport Vision i ispuni si želju!
05.
Jun.
Nogomet
Vatreni navijači! Još uvijek niste spremni za nadolazeći EURO 2024? Ne brinite! Sport Vision i HNS pobrinuli su se da se kompletno opremite za lu...
27.
May.
Akcija u Sport Vision-u
29. svibnja posljednja je srijeda u mjesecu što je znak da posjetite Sport Vision trgovine jer vam Sport Vision Srijeda donosi jedinstvenu akci...
23.
May.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
17.
May.
Ecovision
Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne o...
16.
May.
Novosti
Naša outdoor ponuda je postala bogatija za još jedan novi brend. Predstavljamo vam Mammut - ime koje je već desetljećima dobro poznato u svijet...
14.
May.
Ecovision
Od 22. do 30. travnja Sport Vision uspješno je prikupio 5000 € za udrugu RokOtok za čišćenje obale i podmorja.