Pretraži stranicu
PREPORUČUJEMO: TOP 7 MODELA TENISICA ZA MARATON
Magazin
03.05.2022.
Magazin

PREPORUČUJEMO: TOP 7 MODELA TENISICA ZA MARATON

03.05.2022.

Ne postoji univerzalni model tenisica za trčanje koji bi odgovarao svakom trkaču, svakom obliku stopala i uzorku gazećeg sloja. Trkači su u stalnoj potrazi za savršenim modelom, a izbor tenisica je različit ovisno o tome jeste li trkač početnik ili već ozbiljno rušite svoje rekorde. Prilikom odabira tenisica uvijek je najbolje posjetiti trgovinu koja ima skener za stopala i testirati položaj svog stopala tijekom trčanja. Ovaj test će vam pomoći da pronađete pravi model tenisica. Najbolji savjet koji vam možemo dati prije kupnje je da uvijek uzmete pola veličine veće tenisice kako biste imali dovoljno mjesta oko prstiju. Tenisice za trčanje moraju savršeno pristajati, bez ikakvih nelagoda i neugodnosti.

Predstavljamo vam TOP 7 modela muških i ženskih tenisica koje su među najbolje rangiranim tenisicama, kako po mišljenju stručnjaka, tako i po mišljenju trkača.

ŽENSKI MODELI:

Hoka Clifton 8

Riječ je o vrhunskim ženskim tenisicama za trčanje koje pružaju još mekši korak od prethodnih modela. Namijenjene su trkačima s neutralnom pronacijom. Prate liniju svih dosadašnjih modela Cliftona, ali su osvježeni novom, iznimno laganom pjenom u srednjem potplatu, koja praktički nestaje pod nogama. Čvrsto pristaju, pružaju veliku udobnost i stabilnost te su iznenađujuće lagane. Nova generacija ovih tenisica izrađena je od mrežastog, prozračnog gornjeg dijela koji osigurava stalnu ventilaciju i potrebnu svježinu tijekom utrke. Međutim, ovaj se model puno bolje pokazao tijekom hladnijih dana nego kada je temperatura jako visoka. Poboljšana mješavina međupotplata nudi jednu od najlakših i najsnažnijih pjena do sada i čini ove tenisice laganim i brzim, dajući izvrsno amortiziranje i obnavljanje energije vašim stopalima svakim novim korakom.

Hoka Clifton 8 tenisice su za sve one koji vole trčati na velike udaljenosti, po ugodnom vremenu, umjerenim tempom.

  • Poboljšanja koja donose u odnosu na verziju 7 nisu samo estetska, kako bi marka izbacila novu verziju, već poboljšavaju i ionako visoke karakteristike ovog modela.
  • Nisu namijenjene za brzo trčanje na velike udaljenosti.
  • Težina 210 grama.

Stoga, ako se utrkujete s vremenom, tražite izbor među drugim modelima.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2

Ove tenisice su zasigurno jedne od najbržih koje se mogu naći na tržištu. Namijenjene su trkačima s neutralnom pronacijom. Ti stvarno letiš u njima! Ipak, pri odabiru ovog modela treba obratiti pozornost, jer ima svoje osobitosti. Ako vam je cilj iznimno brzo trčati na duge staze i stalno rušiti osobne rekorde, onda vam ove tenisice mogu biti izvrstan alat na nogama. Iako na prvi pogled izgledaju vrlo čudno, obogaćene su najnovijom tehnologijom i namijenjene su malom postotku trkača koji žele samo najmodernije i najbrže.

U velikom broju slučajeva ove su tenisice jedna od prvih preporuka za sve one kojima je zadatak brzo doći do cilja i eventualno pobijediti druge. Dok trčite u ovom modelu, imat ćete dojam da skačete na trampolinu – takav je sjajan učinak oporavka energije.

Bočne vezice i svijetle, čak i metalik boje čine ih jednim od najatraktivnijih modela na stazi.

  • Ovaj model nije namijenjen trkačima s vrlo širokim stopalima.
  • Preporuča se za trkače koji prvo spuste vrh stopala na tlo.
  • Ovo nisu tenisice koje ćete obući i otići u laganu šetnju ili trčanje, zahtijevaju da budete stalno na prstima i vrlo brzi.
  • Težina je 196 grama.

Dakle, ako je Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 vaš izbor, to znači da ste ozbiljni u svojoj namjeri da se istaknete u utrci.

adidas Ultraboost 22

Ove tenisice su iznimno udobne za svakodnevni trening trčanja, ali im je vrijednost udvostručena, jer su se pokazale izvrsnim i za svakodnevno nošenje – kao trendi model koji pruža beskompromisnu udobnost u svakom smislu. Namijenjene su trkačima s neutralnom pronacijom.

Dizajnirane su na bazi legendarne Ultraboost pjene i predstavljaju moderne tenisice za trčanje na velike udaljenosti i trčanje umjerenim tempom. Toliko su lagani da u trenu zaboraviš da su ti na nogama. Namijenjene su i za trčanje na visokim temperaturama, jer održavaju stopala suhima i svježima. Idealna su podrška za sve vas koji probijate led na svom prvom maratonu.

  • Pristaju pravoj veličini koju nosite.
  • Oni donose osjećaj izvanrednih zaključanih stopala.
  • Nije potrebno razdoblje navikavanja.
  • Preporučuju se i za teže trkače, ali ne i za one s izrazito širokim stopalima.
  • Težina 283 grama.

Ako želite zaštićenu, laganu, dnevnu rutinu trčanja i uživanja na dugim stazama, onda je adidas Ultraboost 22 pravi izbor za vas.

MUŠKI MODELI:

Nike Air Zoom Alphafly Next%

Ove tenisice su stvorene za letenje po ulicama i stazama. Brzi su, poskočni, laki, jednostavno je sve na njima spremno za brzinu. Namijenjene su trkačima s neutralnom pronacijom. Namijenjeni su svima onima koje zanima brzina, rušenje osobnih rekorda, pobjede i ništa drugo!

Za tenisice dizajnirane za utrke, posebno na dugim stazama, nevjerojatno su udobne. Kada je u kontaktu s tlom, stopalo se osjeća uronjeno u pjenu i poskakuje. Nike ZoomX pjena nevjerojatno je osjetljiva i lagana, pružajući vam optimalan oporavak energije i ublažavanje pritiska na stopala dok vozite miljama. U kombinaciji s dvije tanke i vidljive Zoom Air jedinice, ova pjena donosi obilje čiste energije i čini Alphafly NEXT% daleko ispred ostalih Nike tenisica za trčanje. Potplat od karbonskih vlakana koji se proteže cijelom dužinom tenisice daje osjećaj stabilnosti i pruža eksplozivan start i ubrzanje. Ovaj model je dizajniran za ozbiljne trkače koji se natječu s vremenom.

  • Mnogima su ovo tenisice broj jedan kada je u pitanju natjecateljsko trčanje, a svakako i najbolji Nike model u ovoj sportskoj kategoriji.
  • Pristaju pravoj veličini koju nosite.
  • Oni donose trčanje u skoku s velikim povratom energije.
  • Platforma je prikladna samo za brzo trčanje, inače su nestabilne.
  • Odličan izbor za trkače koji vole veći pad stopala.
  • Težina 227 grama.

Saucony Endorphin Pro 2

Ako možemo izdvojiti tenisice koje za vas samo vrište brzinom, onda su to Saucony Endorphin Pro 2. Namijenjene su trkačima s neutralnom pronacijom. Dizajnirani su za dan utrke i jednostavno ne možete pogriješiti s njima. Imaju potporu karbonskih pločica, nevjerojatno su poskakivane i lagane. U njihovom dizajnu sve je orijentirano na brzinu. Ako vam je želja da tijekom cijele utrke budete zapaženi i favoriti za pobjedu ili pak želite ponovno postaviti osobne rekorde, onda su ove tenisice vaš najbolji suputnik. Atraktivan su dizajn pa ćete biti zapaženi – kako po tenisicama koje nosite, tako i po zavidnom vremenu po kojem trčite kroz cilj.

  • Pristaju pravoj veličini koju nosite.
  • Oni donose trčanje s povratnim udarcem uz veliki povrat energije.
  • Pružaju veliku prozračnost, osjećaj ugodnog hlađenja stopala u trenucima kada je toplina na vrhuncu.
  • Vrlo su izdržljivi i dugotrajni, za razliku od nekih drugih modela.
  • Težina 223 grama.

adidas Adizero Boston 10

Ove tenisice atraktivnog dizajna i moderne tehnologije, za razliku od minimalističkog koncepta, nude sve pogodnosti koje tenisice za svakodnevni trening trčanja zahtijevaju. Model je namijenjen svestranim trkačima i maratoncima s neutralnom pronacijom. adidas Adizero Boston 10 prije svega jamči čvrsto i stabilno trčanje. Vrlo su izdržljivi i u njima ćete bez problema obaviti cijeli ciklus priprema za utrku. Za razliku od prethodnih, lakših modela, ovo poboljšano 10. izdanje donosi masivniji i robusniji izgled koji je izvanredan za duge dionice trčanja srednjim brzinama, kao i za polumaratonske i maratonske izazove.

Namijenjene su najvećem broju trkača koji uživaju u svakom kilometru trčanja umjerenim tempom. U ovim tenisicama imaju iznimnog saveznika – pouzdane, udobne i stabilne, s beskompromisnom potporom za stopala na ogromnom broju pretrčanih kilometara i različitim stazama.

  • Savršeno fiksiraju stopala.
  • Iako su izdržljivi i stabilni, ne preporučuju se iznimno brzim trkačima.
  • Nisu namijenjene trkačima koji traže fleksibilne, lagane i prozračne tenisice za svakodnevni trening (u tom slučaju preporučamo model Ultraboost 21).
  • Vrlo su izdržljivi i dugotrajni, za razliku od nekih drugih modela.
  • Treba napomenuti da je trkačima koji žele istrčati maraton u ovim tenisicama potrebno kratko razdoblje privikavanja na ovaj model.
  • Težina 294 grama.

Ovaj model je zbog iznimno lijepog dizajna i vrhunskih performansi popularan izvan trkaće populacije kao tenisica za svaki dan.

New Balance Fresh Foam x 1080v12

Naša ocjena je da je ovaj model odličan za sve namjene – od svakodnevnog treninga, do ispunjenja obećanja sebi i prolaska kroz cilj. Kod ovih tenisica udobnost je prioritet, među svim ostalim prednostima visokih performansi koje posjeduju. Ono što iznenađuje i oduševljava je njihova mala težina, iznimna prozračnost gornjeg dijela i prianjanje na stazi. Model Fresh Foam x 1080v12 besprijekorno se ponaša na asfaltu, na mokrim, pa i zaleđenim dionicama. Kod njih je stopalo potpuno stabilno pri trčanju.

New Balance je uložio svoj potencijal i najsuvremeniju tehnologiju kako bi napravio ove vrhunske tenisice za trčanje. Model je izvrstan izbor za trkače umjerenog i sporijeg tempa, koji uživaju u laganim kilometrima trčanja i iznimno cijene fleksibilnost i poskakivanje.

Nježno fiksiraju stopala bez naprezanja.

Oni donose nenadmašnu adheziju na razne podloge.

Ne preporučuje se za neravne terene gdje su potrebna brza i oštra skretanja.

Težina 285 grama.

Ako ste pomno razmotrili preporučene modele maratonskih tenisica, jasno je da morate poznavati svoje stopalo, način hoda, kao i brzinu i cilj trčanja kako biste odabrali svoj savršeni par. Tenisice vam ni u kom slučaju ne bi trebale smetati, ali bi vam trebale biti vjetar u leđa i pravi saveznik u trčanju planiranih kilometara. Naravno, na utrku nemojte dolaziti u tek kupljenim, još nenošenim tenisicama. Morate se prilagoditi njima, a oni vama. Posjetite naše trgovine, isprobajte svaki model i potražite preporuku od naših iskusnih prodavača. Želim vam svu sreću, lijepo vrijeme i dobar vjetar u leđa

 

Sport Vision tim.

Slični članci

25.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
23.
Apr.
Novosti
Sport Vision Srijeda donosi ti ekskluzivnu ponudu u Sport Vision trgovinama!
22.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
D-TJEDAN donosi 10% popusta!
18.
Apr.
Novosti
Smanjimo zagađenje i sačuvajmo prirodu zajedno! Od 22.04. do 30.04. pridonesi akciji čišćenja obale i podmorja!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!