Pretraži stranicu
KAKO SMANJITI ZAGAĐENJE? IMAMO 4 KORISNA SAVJETA ZA VAS
Magazin
17.03.2022.
Magazin

KAKO SMANJITI ZAGAĐENJE? IMAMO 4 KORISNA SAVJETA ZA VAS

17.03.2022.

Jeste li znali da je dovoljno da promijenite samo neke svakodnevne navike da biste smanjili zagađenje i doprinijeli očuvanju životne sredine? Otkrivamo vam četiri korisna savjeta koja mogu doprinesti smanjenju zagađenja i doprinijeti našoj viziji zdrave budućnosti

SMANJITE POTROŠNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE

Jeste li znali da led žarulje mogu uštedjeti 75% energije i traju do 10 puta duže od običnih? Zamijenite žarulje u kući ili stanu žarnom niti, a fluorescentne lampe led žaruljama. 

Potrošnju električne energije možete smanjiti i tako što ćete ugasiti svjetlo kada napuštate prostoriju i isključiti uređaje.

 

SMANJITE POTROŠNJU VODE

Jeste li znali da ako ne zatvorite vodu dok perete zube, za par minuta iz slavine može oteći oko 11 litara čiste vode? Zbog toga zatvorite vodu na slavini dok perete zube ili ruke. 

Provodite manje vremena pod tušem i izbjegavajte puniti kadu. Instalirajte tuš i slavine sa manjim protokom vode. 

SMANJITE POTROŠNJU FOSILNIH GORIVA

Jeste li znali da je za trenutne potrebe i život čovječanstva potrebno  samo 1,75 dijela planete? Zbog toga dajte prednost lokalno proizvedenoj robi i hrani, u odnosu na one iz udaljenih zemalja. 

Umjesto vožnje automobila, pješačite ili koristite bicikl, a ako morate voziti, dijelite prijevoz. Tokom šetnji, nosite obuću i odjeću izrađenu od recikliranih materijala i tako dodatno doprinesite očuvanju životne sredine. 

SMANJITE OTPAD

Jeste li znali da se za pakiranje koristi oko 40% ukupno proizvedene plastike na svijetu?

Recite NE plastičnim vrećicama i umjesto njih koristite cekere i višekratne vrećice za voće. Plastične proizvode za jednokratnu upotrebu zamijenite onim od prirodnih materijala, a ostatke obroka upotrijebite za pripremu novih jela.

RECIKLIRAJTE

Jeste li znali da reciklažom tone papira možete sačuvati 17 stabala i dovoljno električne energije za potrebe prosječnog domaćinstva za pet mjeseci?

Odlažite mješoviti reciklirani otpad (papir, plastičnu PET i metalnu ambalažu) u kontejnere smještene u okviru zelenih otoka.

Budite i vi dio naše EcoVision promjene!

Sport Vision tim 

 

Slični članci

17.
Jun.
Novosti
Od 17. lipnja do 17. srpnja posjeti West Gate jer smo pripremili rasprodaju na SAV asortiman do -50% popusta!
17.
Jun.
Novosti
Od 17.6. do 17.7. posjeti Sport Vision Mall Osijek i Dugopolje Orbico centar i pronađi nešto za sebe na specijalnoj akciji od 9,99€!
14.
Jun.
Nogomet
Povodom  Europskog prvenstva pripremili smo ti veliku akciju na SAV sportski asortiman! 
11.
Jun.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
07.
Jun.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
07.
Jun.
Katalog
Dobrodošli u Sport Vision katalog. Vrijeme je da pogledate što Vam sve donosi međusezonski popust u Sport Vision trgovinama i online.
06.
Jun.
Nogomet
Vatreni si navijač i želiš jedinstvenu priliku za potpis i fotku naših Vatrenih? Samo 6.6.2024. požuri u Sport Vision i ispuni si želju!
05.
Jun.
Nogomet
Vatreni navijači! Još uvijek niste spremni za nadolazeći EURO 2024? Ne brinite! Sport Vision i HNS pobrinuli su se da se kompletno opremite za lu...
27.
May.
Akcija u Sport Vision-u
29. svibnja posljednja je srijeda u mjesecu što je znak da posjetite Sport Vision trgovine jer vam Sport Vision Srijeda donosi jedinstvenu akci...