radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
17.03.2022.

KAKO SMANJITI ZAGAĐENJE? IMAMO 4 KORISNA SAVJETA ZA VAS

Jeste li znali da je dovoljno da promijenite samo neke svakodnevne navike da biste smanjili zagađenje i doprinijeli očuvanju životne sredine? Otkrivamo vam četiri korisna savjeta koja mogu doprinesti smanjenju zagađenja i doprinijeti našoj viziji zdrave budućnosti

SMANJITE POTROŠNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE

Jeste li znali da led žarulje mogu uštedjeti 75% energije i traju do 10 puta duže od običnih? Zamijenite žarulje u kući ili stanu žarnom niti, a fluorescentne lampe led žaruljama. 

Potrošnju električne energije možete smanjiti i tako što ćete ugasiti svjetlo kada napuštate prostoriju i isključiti uređaje.

 

SMANJITE POTROŠNJU VODE

Jeste li znali da ako ne zatvorite vodu dok perete zube, za par minuta iz slavine može oteći oko 11 litara čiste vode? Zbog toga zatvorite vodu na slavini dok perete zube ili ruke. 

Provodite manje vremena pod tušem i izbjegavajte puniti kadu. Instalirajte tuš i slavine sa manjim protokom vode. 

SMANJITE POTROŠNJU FOSILNIH GORIVA

Jeste li znali da je za trenutne potrebe i život čovječanstva potrebno  samo 1,75 dijela planete? Zbog toga dajte prednost lokalno proizvedenoj robi i hrani, u odnosu na one iz udaljenih zemalja. 

Umjesto vožnje automobila, pješačite ili koristite bicikl, a ako morate voziti, dijelite prijevoz. Tokom šetnji, nosite obuću i odjeću izrađenu od recikliranih materijala i tako dodatno doprinesite očuvanju životne sredine. 

SMANJITE OTPAD

Jeste li znali da se za pakiranje koristi oko 40% ukupno proizvedene plastike na svijetu?

Recite NE plastičnim vrećicama i umjesto njih koristite cekere i višekratne vrećice za voće. Plastične proizvode za jednokratnu upotrebu zamijenite onim od prirodnih materijala, a ostatke obroka upotrijebite za pripremu novih jela.

RECIKLIRAJTE

Jeste li znali da reciklažom tone papira možete sačuvati 17 stabala i dovoljno električne energije za potrebe prosječnog domaćinstva za pet mjeseci?

Odlažite mješoviti reciklirani otpad (papir, plastičnu PET i metalnu ambalažu) u kontejnere smještene u okviru zelenih otoka.

Budite i vi dio naše EcoVision promjene!

Sport Vision tim 

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Feb.
2023.
Magazin
Uskoro još bolji za vas! 
26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru!