radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
07.03.2022.

UPOZNAJTE JAKE ŽENE KOJE ĆE VAS INSPIRIRATI DA SE POKRENETE

Biti jaka znači spremnost da svakog dana ulažete sebe u ono što radite, čak i onda kada vaš trud neće biti prepoznat ili nagrađen. Biti jaka znači voljeti sebe i prihvatiti svoje mane i slabosti, donijeti ispravnu odluku u teškim situacijama i znati odustati na vrijeme. Biti jaka nerijetko znači i sakriti emocije iza širokog osmjeha i upakirati svoju snagu i borbenost u ženstvenu i naizgled nježnu vanjštinu. Biti jaka žena nije lako, ali je i te kako moguće. Pogledajte priče o ženama koje svakog dana pomjeraju granice i dokazuju sebi koliko su jake na svim poljima.

JAKA ŽENA ZNA KAKO SE NOSITI SA IZAZOVIMA

Marija je žena koja je nakon studija gradila uspješnu karijeru punih 17 godina u djelatnosti marketinga, ali se njen život u potpunosti okrenuo od trenutka kada je saznala da na svijet donosi trojke. Kako sama kaže, to saznanje je nije usporilo, već samo dodalo gas i usmjerilo ka još ljepšoj budućnosti. Danas je vlasnica dva start up branda i mama koja uspješno balansira između poslovnog i obiteljskog života. Na pitanje kako uspijeva postići sve obaveze u toku jednog dana ni sama nema odgovor, ali vjeruje da se ključ uspjeha krije u disciplini i temeljnim pripremama.

Njen dan počinje rano, jutarnjim treningom koji se svodi na spremanje djece i jurnjavu do vrtića − „Srećom, sportski se oblačim i svi brzo trčimo, tako da uvijek stižemo na vrijeme“. Sastanci, mailovi, prezentacije − sve što slijedi u nastavku dana su poslovne obaveze, zbog kojih dobije dodatno ubrzanje kako bi bila što efikasnija. Nekad joj sve ide od ruke, a priznaje da ima trenutaka kada je preumorna i nemotivirana, ali da je usprkos tome noćna smjena njen najbolji način za preskakanje stepenica do cilja. Svaki slobodan trenutak koristi za edukaciju i smatra da je znanje najveća prednost i moć koju vam nitko ne može oduzeti.

JAKA NA STAZI ZNAČI BITI JAKA NA SVIM POLJIMA

Kako izgleda biti žena u svijetu trčanja najbolje će nam prenijeti Nela Bunčić, novinarka, influencer, fitness entuzijasta i dugogodišnja aktivna trkačica. Kaže da je osjećaj sjajan, najviše zbog podrške koju dobije tokom trke. Ta podrška nekad zna biti toliko intenzivna da joj daje dodatni bost i u narednim danima. Trčanju je posvećena, ono je njen životni stil i visoko je pozicionirano na ljestvici prioriteta, a − „kada tako postavite stvari, onda vam nije teško da svakog dana budete posvećeni“.

Upravo zbog ovakvih stavova, Nela se usudila da ode korak dalje i istrči svoj prvi maraton. Sigurno da nije bilo lako probiti led, ali je i nakon toga hrabro nastavila sa ispunjavanjem svojih ciljeva. Smatra da je ostvareni ciljevi jačaju i pozitivno utječu na samopouzdanje, kao i da je ponekad neophodno znati da možete mnogo više od onoga što ste mislili. Svaka trkačka kriza koju prebrodi je zeleno svjetlo za buduće životne izazove i veliki poticaj u teškim situacijama. Mišljenja je da žene treba da se ohrabre i počnu trčati, jer − „Svaka od nas zaslužuje dodatni vjetar u leđa koji nitko ne može da nam oduzme“.

JAKA ŽENA JE POSVEĆENA SVOJIM CILJEVIMA

Dunja je u potpunosti posvećena sportu, ne samo zato što je to njen akademski i profesionalni izbor, već zbog svega onog što sport donosi. Uslijed dugoročnih problema sa vratnim djelom tijela, odlučuje da se bavi jogom koja ubrzo postaje njen način života. Iako je u početku bilo teško prilagoditi se i uložiti dodatan napor, nakon dvije godine intenzivnog usavršavanja, njen trud se isplatio. Shvatila je da joga nije samo fizička disciplina, već da sa sobom nosi jednu sasvim novu filozofiju života − baš kao i jaka žena.

Ako ste mislili da je uvijek motivirana i raspoložena za vježbanje, Dunja će vam u startu reći suprotno. Ima trenutaka kada joj nedostaje energije i elana, ali se trudi da bude disciplinirana i iz početka stvara dobre navike, ne samo sportske, već i životne. Ne krije da je za njen izgled poslije četrdesete najviše zaslužna joga. Obrnute joga pozicije su joj omiljene, jer, kako naglašava, potiču cirkulaciju, povećavaju protok kisika i ubrzavaju metabolizam − zbog čega ih još zovu i pozicije koje podmlađuju. Kaže da je za svaku jaku ženu prvenstveno važno da vodi računa o svom fizičkom zdravlju, ali i mentalnom. Zaposlenim i aktivnim ženama, koje ne mogu da izbjegnu posljedice brzog životnog tempa, preporučuje da u svoju rutinu obavezno uvrste joga vježbe disanja, jer otklanjaju napetost i smanjuju stres.

JAKA ŽENA MOŽE POMAKNUTI GRANICE

Vjerojatno se pitate kako neke žene pored trudnoće uspavaju se nositi sa svakodnevnim izazovima, a da pritom izgledaju dobro − svoje odgovore podijelit će sa vama Marija Blagojević, stomatologinja i fitness instruktorica, koja u 37. tjednu trudnoće izgleda sjajno. Tajna njenih uspjeha krije se u svakodnevnim treninzima koje nikad ne preskače, čak ni onda kada je umorna ili neraspoložena. Trening je njen put do zavidne linije u trudnoći, zahvaljujući kome još uvijek bez problema provodi svaki radni dan u ordinaciji. Svjesna je da ovim pomiče granice i ruši predrasude.

Svojim primjerom želi ohrabriti žene da se ne plaše vježbanja u trudnoći, jer kako kaže − „Vježbanje ne utječe samo na izgled i bolju fizičku pokretljivost, već i na psihičko stanje, posebno na hormone koji tokom ovog perioda znaju biti u disbalansu“. Ipak, kao stručno lice naglašava da nije preporučljivo raditi sve vrste treninga u trudnoći, naročito bez prethodne konzultacije s liječnikom. Smatra da žena svoju snagu mora pronaći u sebi, ali i da je podrška sa strane izuzetno važna − „Iako smo mi žene jake i samostalne, svoju najveću motivaciju i podršku nalazim u svom životnom partneru i ljubavi prema poslu“.

Sigurni smo da su jake žene svuda oko nas. Prepoznat ćete ih po svakodnevnim naporima koje ulažu kako bi bile najbolja verzija sebe. Ne zaboravite da ste i vi jedne od njih. Pokrenite se i ostvarite svoje snove − budite uvijek neustrašive, snažne i drugačije. Budite žene.

Sport Vision tim

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Magazin
Outlet rasprodaja i dodatnih 20% popusta na već snižene outlet cijene čeka te u Vukovaru! 
24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!