Pretraži stranicu
adidas Bra Revolution olakšat će ti vježbanje!
Magazin
17.02.2022.
Magazin

adidas Bra Revolution olakšat će ti vježbanje!

17.02.2022.

Preuzak grudnjak može oštetiti tkivo grudi, pa čak i uzrokovati probleme s disanjem. Grudnjak koji ne daje adekvatnu potporu može dovesti do bolova u leđima, ramenima i vratu te ukliještiti živce. Također, pogrešan izbor grudnjaka može rezultirati pogrešnim držanjem i preranim opuštanjem grudi. To potvrđuju i studije koje su pokazale da neadekvatna potpora grudima dovodi do bolova u grudima uzrokovanih kretanjem kod gotovo polovice ispitanica, dok je prijavljeno da više od 90% žena nosi sportski grudnjak pogrešne veličine. Studija koju je proveo adidas u suradnji s vodećim neovisnim istraživačkim timom sa Sveučilišta u Portsmouthu otkrila je da ako grudi žene nemaju adekvatnu potporu tijekom trčanja, one doživljavaju istu gravitacijsku silu kao vozači Formule 1 i mogu pretrpjeti potencijalno štetno rastezanje kože. 


Kako bi zadovoljio potrebe aktivnih žena koje su svakodnevno u pokretu te žena kojima tjelovježba predstavlja važan dio njihove rutine, adidas je rekonstruirao cijeli svoj portfolio sportskih grudnjaka. Stručnjaci sa Sveučilišta u Portsmouthu su pratili i bilježili pokretljivost i položaj grudi žena tijekom raznih vrsta vježbi, a na temelju njihovih saznanja adidas je osmislio kolekciju sportskih grudnjaka koji pružaju bolje prianjanje i potporu kao ni jedan grudnjak do sad.

Donosimo ti kratke smjernice kako odabrati pravi sportski grudnjak za sebe.

  1. Provjeri rub grudnjaka Čak 80% udobnosti grudnjaka osigurava rub grudnjaka, odnosno dio koji obuhvata opseg prsnog koša u predjelu rebara i leđa. Ako se grudnjak u tom dijelu urezuje u kožu ili te štipa, to je prvi znak da je grudnjak premalen i da trebaš veći broj. Ukoliko, s druge strane, ''puše'' na leđima, trebat će ti manja veličina. Nemoj se libiti isprobati više veličina dok ne pronađeš grudnjak koji ti savršeno odgovara. Zatim se uspravi i stani pred ogledalo. Ako rub tvog sportskog grudnjak stoji ravno, ne uvija se i ispod njega bez problema možeš ugurati dva prsta (osjećaj tada mora biti lagano zatezajući, ali ne previše), možeš biti sigurna da ti veličina grudnjaka odgovara.
  2. Provjeri naramenice grudnjaka Također je vrlo važno da su naramenice zategnute točno onoliko koliko je potrebno da bi osigurale potporu grudima i pritom ne zatezale kožu ili ti zadavale bol. Kod provjere naramenica također se možeš poslužiti istim trikom koji uključuje dva prsta. Uvuci dva prsta ispod naramenice i prođi gore-dolje, cijelom dužinom naramenice. Ukoliko su naramenice nedovoljno zategnute, skliznut će s ramena. Ukoliko su prečvrsto zategnute, urezat će se u kožu, a kretanje prstima bit će otežano. Ukoliko grudnjak ima podesive naramenice, vrlo jednostavno ćeš ih moći prilagoditi sebi.

Stručnjaci iz adidasa kreirali su grudnjake koji će zadovoljiti svačije potrebe. Koristeći najnovije materijale i inovacije u dizajnu, nova kolekcija adidas sportskih grudnjaka sastoji se od Studio grudnjaka za jogu, pilates i druge aktivnosti niskog do srednjeg intenziteta, Train grudnjaka dizajniranog tako da pruža bolju podršku grudima tijekom intervalnih treninga visokog intenziteta i intenzivnijih sportova, te Run grudnjaka koji grudima osigurava najvišu razinu potpore.

Omogući svojim grudima najbolju moguću potporu i maksimalnu udobnost i odaberi neki od novih modela adidas sportskih grudnjaka koji te neće razočarati čak i u najzahtjevnijim situacijama. Novi adidas sportski grudnjaci dostupni su u svim Sport Vision trgovinama te na Sport Vision web shopu.

Slični članci

19.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN-ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.