Top 5 adidas Terrex tenisice koje morate imati u svojoj kolekciji
Magazin
06.12.2021.
Magazin

Top 5 adidas Terrex tenisice koje morate imati u svojoj kolekciji

06.12.2021.

Volite boravak u prirodi i važno vam je da svaki slobodan trenutak provedete na svježem zraku? Onda sigurno spadate u onaj tip ljudi koji bijeg od svakodnevnih obaveza pronalazi na planini. Bez obzira jeste li ste samo zaljubljenik u planinske pejzaže ili iskusan trail trkač koji osvaja nepristupačne terene, ove modele Terrex tenisca morate imati u svojoj kolekciji.

1. adidas TERREX TRAILMAKER GORE-TEX- lagane i pouzdane tenisice za sve outdoor aktivnosti

Za one koji traže stabilnost u kombinaciji s laganim i prozračnim osećajem, adidas Terrex Trailmaker Gore-Tex tenisice su pravi izbor. Dizajnirane da podrže stopala u svim uslovima na stazi, one kombinuju responzivnost trkačkih tenisica s podrškom koju pružaju tenisce za trail. Pored EVA pijene koja je korištena u izradi srednjeg potplata, najveća prednost ovog modela je Gore-Tex membrana u gornjištu koja spriječava prodor vode, dok istovremeno omogućava optimalnu ventilaciju stopala.

2.  adidas TERREX SWIFT R3 MID GORE-TEX- izuzetno prijanjanje i zaštita za stopala

Ovo je model namijenjen avanturistima i svima onima koji se tako osećaju dok istražuju nepoznate predjele i osvajaju manje pristupačne staze. Za ovakve poduhvate je izuzetno važno kakvu obuću nosite, jer vas promjenljivo vrijeme i uslovi na stazi mogu iznenaditi. Za blatnjave i kamenite terene, tu je potplat od Continental™ gume koji omogućava optimalno prijanjanje na suhim i mokrim terenima, kako bi osigurao stabilnost i izdržljivost. Model je poludubok, što je dodatna prednost kada govorimo o vremenu, a dizajniran je tako da pruža maksimalnu zaštitu od vlage i udobnost za višesatno kretanje.

adidas TERREX SWIFT R3 MID GORE-TEX tenisice su dostupne u veličinama za muškarce u našim trgovinama, kao i online.

3.  adidas TERREX SPEED FLOW PRO SG - tenisice za lak i siguran korak na trail stazi

Ukoliko ste ljubitelj outdoor trčanja i nepristupačnih trail staza, onda su ove tenisce odličan izbor za vas. Dizajnirane su tako da pružaju stabilnost i potporu, bez osjećaja težine koji vas vuče nazad. Potplat je napravljen od, već dobro poznate, Continental™ gume koja stvara odličan kontakt s podlogom, dok je nagib između prednjeg i zadnjeg dijela 8 mm, kako bi se pogon održao na prstima. Mrežasti materijal u gornjištu omogućava stopalima da svo vrijeme ostanu prozračna, a mekano postavljen jezičak dodaje više komfora prilikom trčanja.  

adidas TERREX SPEED FLOW PRO SG tenisice u crnoj boji s atraktivnim žutim detaljima možete naći u okviru naše Terrex ponude, a dostupne su u veličinama za muškarce.

4.  adidas TERREX VOYAGER 21- svestrani outdoor model za izuzetno toplo vrijeme

Iako su Terrex modeli poznati po visokim performansama koje pružaju u kišovitim i hladnim uslovima, adidas se potrudio da ovoj kolekciji pridruži i jedan model koji će spremno odgovoriti na zahtjeve toplog vremena. adidas TERREX VOYAGER 21 su svestrane tenisice za sve outdoor aktivnosti koje spajaju ultralagani dizajn s izdržljivim potplatom predviđenim da podrži korak na svim vrstama terena. Lako se skladište i ne zauzimaju mnogo prostora u vašoj torbi, a njihov sistem elastičnog pertlanja je dodatan plus, jer skraćuje vrijeme obuvanja.

Pronađite ih u Sport Vision trgovinama, kao i online u više dostupnih dezena i boja, u veličinama za žene i muškarce. 

5.  adidas TERREX TRAILMAKER MID GTX - više energije za duži boravak u prirodi 

Kada planinarite, vi jednostavno ne možete stati. Svaka nepoznata staza, svaki novi kutak vas „vuče“ naprijed i ne dozvoljava da odustanete. Zato je važno da uvijek budete adekvatno opremljeni za vaše outdoor avanture. adidas TERREX TRAILMAKER MID GTX  tenisice su stvorene za cjelodnevno penjanje, jer omogućavaju visok i konstantan povrat energije sa svakim prijeđenim korakom. Zahvaljujući EVA jastučićima u srednjem potplatu, moći ćete računati na dodatne kilometre. Gornjište od Gore-Tex materijala savršeno se prilagođava stopalu, ostavljajući više prostora za njegovo slobodno i prirodno kretanje. Gumeni potplat je prilagođen svim terenima, u suhim i u mokrim uslovima, tako da s ovim modelom ne morate brinuti o stabilnosti.

Nadamo se da smo vam pomogli da odaberete tenisice koje odgovaraju vašim outdoor potrebama, kako u gradu, tako i na planini, a kompletnu ponudu Terrex modela možete pronaći u Sport Vision trgovinama, kao i online

 

Sport Vision tim

Slični članci

25.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
12.
Jul.
Novosti
S veseljem te virtualno grlimo i pozivamo da se pridružiš rođendanskom slavlju koje traje do kraja mjeseca!
09.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
04.
Jul.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
02.
Jul.
Novosti
Pronađi nešto za sebe jer smo na odabranu ponudu artikala u Sport Vision trgovinama i na web shopu pripremili ČAK do -50% popusta!
02.
Jul.
Novosti
Najbolji osvajaju lopte s potpisom naših reprezentativaca Gvardiola, Pašalića i Sose!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
24.
Jun.
Novosti
Samo danas skokni do najlbliže Sport Vision trgovine i iskoristi priliku da uz sjajne novi par tenisica.