Pretraži stranicu
KUPAĆI KOSTIMI KOJE SVAKA ŽENA TREBA IMATI
Magazin
13.07.2021.
Magazin

KUPAĆI KOSTIMI KOJE SVAKA ŽENA TREBA IMATI

13.07.2021.

Jednodijelni kupaći kostimi bili su i ostali simbol vanvremenske klasike, elegancije i ženstvenosti. Odolijevali su trendovima i svim modnim promjenama, a razlikovali su se samo kada govorimo o dezenima i krojevima. Svedene modele vremenom su zamijenili pravi sportski krojevi, ali je efekt koji se njima postiže ostao isti.

Iako žene danas nastoje pokazati malo više kože, pa za ljetni period prije biraju bikini nego jednodijelne modele, jedno nepisano pravilo još uvijek vrijedi – svaka žena u svojoj kolekciji treba imati bar jedan jednodijelni kupaći kostim koji će nositi na bazenu ili plaži.

Ovih 6 modela uklopit će se u vašu ljetnu kolekciju baš onako kako vi želite i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Jednodijelni Speedo kupaći kostim u crvenoj boji

Da li vam je poznat onaj trenutak kada ugledate neki odjevni komad, ne možete skrenuti pogled s njega i istog trenutka poželite ga vidjeti na sebi? Upravo to se nama desilo kada smo ugledali Speedo kupaći kostim u ovoj crvenoj boji. Savršen je u svakom smislu te riječi – predivno ističe žensku figuru, ne ometa vas prilikom kretanja i svojim materijalom čini da se osjećate ugodno bilo da ste u vodi ili s prijateljima igrate odbojku na plaži.

Speedo Shoushin U-back kupaći kostim

Iako nam svjetliji tonovi i vibrantne boje na prvi pogled privlače pažnju, ne možemo odustati od kupaćih kostima nešto tamnijeg kolorita, ali podjednako efektne i atraktivne. Jedan takav model je i Speedo kupaći kostim Shoushin U-back crne boje, sa Speedo natpisom i krojem koji vas nimalo ne sputava, osvaja i dame koje imaju najstrože kriterije prilikom izbora kupaćih kostima.

 

Klasičan, a nesvakidašnji – Ellesse Ladies jednodijelni kupaći kostim

Kada klasika dobije modernu notu istaknutu efektnim detaljima, nastane ovaj Ellesse Ladies jednodijelni kupaći kostim, koji nas je osvojio na prvi pogled. Bretele koje se ukrštaju na prednjoj strani dale su mu nesvakidašnji izgled, usprkos klasičnom kroju, i učinile da ovaj model bude jedan od najudobnijih izbora za sve ljetne aktivnosti.

Ellesse bikini u nježno crvenim tonovima

Još jedan savršen model za vaše aktivno ljeto krije se u Ellesse bikiniju nježno crvenih tonova. Ovaj komad prednjači u našoj ponudi swimwear programa, što ga je učinilo neizostavnim i u ovom izboru modela koje trebate imati u svojoj kolekciji. U našem online shop-u je trenutno na popustu, pa je ovo prava prilika da ga uvrstite među modele koji se već nalaze u vašem ormaru.

Vibrantno crveni Ellesse jednodijelni kupaći kostim

 

Atraktivnost i udobnost ovog Ellesse kupaćeg kostima već drugu sezonu privlače pažnju dama koje uživaju u svim aktivnostima u vodi ili pored vode. Sprijeda klasično krojen, ovaj model sagledan s leđa daje potpuno drugačiju notu cjelokupnom kroju. Traka koja spaja gornji i donji dio savršeno ističe leđa i dodatno izdužuje figuru, pa nema sumnje da ćete izgledati još ženstvenije i elegantnije noseći ga.

Savjet plus: Kako najbolje očuvati i održavati svoje kupaće kostime

 

Kupaći kostimi koje možete pronaći u našoj ponudi izrađeni su od posebnih materijala, koji se brzo i lako suše, udobni su za nošenje, rastezljivi su i veoma se brzo i lako prilagođavaju vašem tijelu.

Spoj materijala u kojem ima i elastina, čini da kupaće kostime možete veoma lako prati i održavati, bez bojazni da će se oni na bilo koji način oštetiti ili isprati.

Neka od najčešćih pitanja kada je riječ o održavanju kupaćih kostima su: kada treba oprati kupaći kostim, što je sve potrebno da bi se kupaći kostim lijepo oprao i kako ga na kraju osušiti? Evo naših odgovora.

Kada je kupaći kostim spreman za pranje?

 

Kupaći kostimi se obavezno peru prije prvog nošenja! Vjerujemo da to nije potrebno posebno naglašavati, ali još jedna napomena nije na odmet. Iako svi kupaći kostimi u našoj ponudi imaju zaštitnu foliju u intimnoj regiji, naš savjet je da ih ipak, prije prvog nošenja, operete.

Preporuka je da kupaći perete nakon svakog boravka u moru ili bazenu, ali i nakon boravka u sauni ili wellness centru. Higijenski razlozi prednjače kada govorimo o toj temi, ali i vlaga, klor i morska sol koji mogu oštetiti materijal.

Tokom mjeseci kada ne nosite kupaći kostim, ne morate ga ni prati, ali je svakako preporučljivo da to ponovo učinite prije prvog narednog nošenja.

Kako se pere kupaći kostim?

 

Naš savjet je da, prije prvog pranja kupaćeg kostima, obavezno pročitate deklaraciju na kojoj će pisati da kupaći kostim ne treba prati u veš mašini, već isključivo „na ruke“.

Materijali kupaćih kostima ne trpe vrele temperature, dugo pranje, nekoliko ispiranja, pa čak ni obrtaje i turbulencije do kojih dolazi u veš mašini, koji dodatno oštećuju njihovu kvalitetu i stanjuju materijal.

Mlaka voda, uz sasvim malo praška za pranje veša ili baby sapuna dovoljno je da kupaći operete onako kako treba. A kada je riječ o održavanju boje, naš savjet je da kupaći okrenete na naličje i tako perete. Prašak ili baby sapun na kraju isperite mlakom vodom slabog intenziteta.

Kako osušiti kupaći kostim?

 

Nakon pranja, kupaći kostim nikako ne uvijajte, ne gužvajte i ne rastežite kako biste ga ocijedili. Dovoljno je da blagim stiscima iscijedite višak vode i stavite ga na sušenje. Ali nikako na suncu!

Kupaći treba sušiti u hladu ili u zatvorenom prostoru, jer sunčeva svjetlost može izblijediti boju materijala, a to sigurno ne želite.

I još jedan savjet – baš kao što ste ga prali, kupaći tako i sušite – okrenutog na naličje.

Postavite ga u horizontalni položaj i ne koristite štipaljke, ukoliko za to imate mogućnosti.

 

Sve modele ženskih kupaćih kostima o kojima smo govorili u ovom tekstu, ali i bikinija, možete pogledati na ovom linku ili pronaći u našim trgovinama.

Učinite ovo ljeto nezaboravnim – uživajte u plivanju, odbojci na pijesku i svim aktivnostima koje vas čine sretnim i ispunjavaju vam dan.

Sport Vision tim

Slični članci

28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
28.
Feb.
Novosti
Neka svaka žena ovih dana ima izgovor za otići u shopping!