radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
04.06.2021.

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O BRENDU ASICS

Priča o brendu ASICS duga je više od 70 godina. Počela je u Japanu nakon Drugog svjetskog rata zahvaljujući čovjeku po imenu Kihachiro Onitsuka, koji je želju da dizajnira kvalitetnu sportsku obuću za mlade ljude pretvorio u posao i brend koji se danas smatra jednim od najtraženijih i najpopularnijih u sportskim krugovima, a naročito u trkačkom svijetu.

ASICS je akronim za dobro poznatu latinsku poslovicu Anima Sana in Corpore Sano („U zdravom tijelu zdrav duh“) i na najbolji način predstavlja ideju koju je Onitsuka imao na početku svog dizajnerskog stvaralaštva.

Prvi sportski model brenda ASICS nastao je 1950. godine. Bile su to tenisice za košarku, koje su predstavljale pravi dizajnerski poduhvat za to vrijeme.

Prve maratonske tenisice s potpisom ovog brenda nastaju 1958. Bio je to maratonski početak u svakom smislu te riječi, zahvaljujući kojem će trkačke kolekcije biti prepoznatljive i naći se u grupi najtraženijih u godinama koje dolaze.

Konstrukcija i materijali od kojih su izrađeni trkački modeli brenda ASICS vremenom su se mijenjali, ali je suština ostala ista – tenisice su dizajnirane da pruže maksimalan komfor, pokretljivost i stabilnost svakom trkaču koji ih nosi.

Koje modele brenda ASICS možete pronaći u našoj ponudi?

Pored dobro poznatih trkačkih modela tenisica – ASICS GEL-LYTE, GEL-QUANTUM, GEL-TRABUCO i drugih, u našoj ponudi možete pronaći i tenisice namijenjene svakodnevnim aktivnostima, koje će vam biti sjajan suputnik tokom proljetnih i ljetnih dana.

S prepoznatljivim ASICS obilježjima, upečatljivim koloritima i konstrukcijom koja garantira udobnost, lifestyle tenisice brenda ASICS predstavljaju odličan izbor za sve vaše dnevne aktivnosti, jer se veoma lako kombiniraju sa sportskim, ali i casual odjevnim komadima.

Pored trkačkih i lifestyle modela, u našoj ponudi možete pronaći još i tenisice za tenis i timske sportove. Kompletnu ponudu pronađite na ovom linku. 

Eco-friendly priča brenda ASICS

Da bismo imali zdravo tijelo i zdrav duh, trebamo imati i zdravu planetu Zemlju – filozofija je kojom je ovaj brend krenuo u svoju sustainability priču.

Njihov cilj je jednostavan: smanjiti emisiju ugljičnog-dioksida proizvodnjom biorazgradivih modela, koji su napravljeni od recikliranih materijala, kako bi se doprineslo očuvanju planete Zemlje i zaštiti životne sredine.

Sve raspoložive modele i veličine možete pronaći u našim trgovinama i online shop-u.

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!