radnim danom 9:00 - 14:00

za narudžbe iznad 30 €

3 do 5 radnih dana

besplatno preuzimanje u trgovini

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

Magazin
10.07.2020.

NEW SUMMER VIBES: Zašto su TikTok kardio treninzi apsolutni hit ovog ljeta?

Cijeli svijet je na TikTok-u! Ova aplikacija postala je nevjerojatno popularna u jeku pandemije i njena popularnost svakim danom sve više raste, baš kao i broj korisnika. Ukoliko ste imali priliku isprobati je, sigurno vas je omamila popularna muzika koja prati videe, a ne sumnjamo i da ste sudjelovali ili barem isprobali neki od challenge-a koji su (bili) aktualni.

Ni svijet sporta nije ostao imun na ovaj novi trend, pa su poznati fitnes treneri i influenceri iskoristili čari TikTok-a da podijele svoje fitnes programe sa svim ljubiteljima te discipline. Tako je apsolutni hit ovog leta postao tzv. TikTok Fitness, koji ne podrazumijeva samo hashtag sa višemilionskim objavama na aplikaciji, već i čitave programe vježbi koji sadrže muziku i izazove popularne na TikTok-u.

Među začetnicima trenda je i Cassey Ho, djevojka koja je pokrenula The Blogilates i za sve ljubitelje nove, a tako popularne aplikacije snimila video u trajanju od 15 minuta sa dance cardio vježbama i najpopularnijim TikTok brojevima. Video možete provjeriti na https://www.youtube.com/watch?v=Nd5jMQfgMw8&feature=emb_title8&feature=emb_title

Zašto su TikTok kardio treninzi apsolutni hit ovog ljeta?

Zbog toga što su zabavni, drugačiji i odličan izbor za dobru energiju tokom cijelog dana. Svaka vježba ili challenge rade se uz muziku koja je pjevna, interesantna i zabavna, pa na prvi pogled djeluju jednostavno, iako najčešće uključuju mišiće cijelog tijela.

Spoj plesa i kardio vježbi još jedan su razlog popularnosti TikTok treninga. Ali, nemojte da vas to zavara. Njihov intenzitet može biti veliki, grupacije mišića koje uključuju raznovrsne, pa će se neki od vas, osim sa odličnom energijom, susresti i sa dobrom upalom mišića. Ali ne dajte se obeshrabriti.

Radite čučnjeve, iskorake, izdržaje ili burpije uz hitove sa TikTok-a i vaš trening će biti mnogo zanimljiviji i zabavniji, a najteže vježbe s vremenom će postati omiljene.

Promijenite svoju fitnes rutinu ovog ljeta i isprobajte New Summer Vibe TikTok treninge. Naša preporuka je da ih radite u prirodi – u parku, šumi, u svom dvorištu ili na terasi, dok uživate u veselim ritmovima, suncu i svakom pokretu tijela.

A ukoliko vam je potrebna bilo kakva oprema, ne ustručavajte se i pronađite je u našim trgovinama ili naručite online.

Sport Vision tim  

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Jan.
2023.
Magazin
Vrijeme je da ugrabiš nove sportske komade na odličnom popustu!