Pretraži stranicu
RECENZIJA / HOKA ONE ONE SPEEDGOAT 4
Magazin
10.06.2020.
Magazin

RECENZIJA / HOKA ONE ONE SPEEDGOAT 4

10.06.2020.

Hoka One One danas su među najpopularnijim tenisicama za trčanje, naravno, s razlogom. Radi se o brandu koji ima odlične modele i za trail i za cestovno trčanje. Tvrtka Hoka One One osnovana je 2009. godine u Francuskoj, a sjedište se nalazi u Californiji (SAD).

Hoka Speedgoat 4 je najnovije četvrto izdanje ove prestižne tenisice za trail trčanje. Tenisice su namijenjene za normalno/neutralno stopalo, a pad peta-prsti iznosi 4 mm. Slavni ultramaratonac Karl 'Speedgoat' Meltzer poslužio je kao inspiracija za ovaj model koji može savladati najzahtjevnije tehničke podloge. Tenisica Speedgoat 4 posebno je izrađena za utrke izdržljivosti, no obzirom da je riječ o kvalitetnom, udobnom i jedinstvenom modelu, ova tenisica je namijenjena za široku uporabu te ju trkači mogu koristiti na svim vrstama treninga, svakodnevno.

Četvrto izdanje ovog modela koristi novu prozračniju i robusnu mrežastu konstrukciju. Dodani su i 3D printani dijelovi na srednjem dijelu stopala za povećanu podršku te veći osjećaj sigurnosti, a novi dizajn omogućuje još veću udobnost u području nožnih prstiju. Na jeziku tenisice nalaze se strateški rezovi za veću prozračnost. Masivni potplat sastoji se od nekoliko dijelova: vanjski dio potplata sadrži višesmjerne čepove za jedinstveno prianjanje na neravnom terenu (Vibram® MegaGrip, 5 mm), manji srednji potplat sadrži pjenu CMEVA koja apsorbira udarne točke i nudi stabilnu podlogu, a veći srednji potplat pjenastu gumu EVA koja osigurava lagano ublažavanje. Hoka Speedgoat 4 ima široku platformu namijenjenu osiguravanju stabilnije osnove na različitim terenima te zonski postavljenu gumu za dodatnu podršku i stabilnost. Speedgoat 4 će bez problema savladati svaku stazu zbog svoje stabilnosti i sigurosti kako na uzbrdicama, tako i na nizbrdicama.

SUBJEKTIVNO MIŠLJENJE

Zaluđenost koja postoji oko Hoka One One tenisica nijezaobišla ni mene. Model koji sam imala priliku testirati je odličan i na prvu je jasno da je riječ o vrhunskim tenisicama. Osim što su estetski prekrasne, vrlo su funkcionalne i udobne. Iako je potplat pozamašan, pad peta-prsti je samo 4 mm što doprinosi osjećaju udobnosti i prirodnijem položaju stopala. Uz ovakav potplat stopala su zaštićena od udaraca prilikom trčanja, a to je osobito važno u trail trčanju gdje se susrećemo s vrlo raznolikim i neravnim podlogama (ponekad i vrlo opasnima). Tenisice izgledaju masivno, no zapravo se ta masivnost ni ne osjeti – lagane su i prozračne. Najviše me se dojmio vanjski potplat koji sadrži Vibram MegaGrip čepove. Potplat s čepovima ulijeva povjerenje za slobodno trčanje bez straha jer je očita njihova moć prianjanja o podlogu te olakšano savladavanje uzbrdica i nizbrdica.

Ako trebate nove tenisice za trail trčanje, a istodobno već neko vrijeme razmišljate o brandu Hoka, isprobajte ovaj model i uvjerite se zašto skoro cijeli trail svijet luduje za njima.

Valentina Đureković Sertić

Slični članci

23.
Apr.
Novosti
Sport Vision Srijeda donosi ti ekskluzivnu ponudu u Sport Vision trgovinama!
22.
Apr.
Akcija u Sport Vision-u
D-TJEDAN donosi 10% popusta!
18.
Apr.
Novosti
Smanjimo zagađenje i sačuvajmo prirodu zajedno! Od 22.04. do 30.04. pridonesi akciji čišćenja obale i podmorja!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!