RECENZIJA / HOKA ONE ONE SPEEDGOAT 4
Magazin
10.06.2020.
Magazin

RECENZIJA / HOKA ONE ONE SPEEDGOAT 4

10.06.2020.

Hoka One One danas su među najpopularnijim tenisicama za trčanje, naravno, s razlogom. Radi se o brandu koji ima odlične modele i za trail i za cestovno trčanje. Tvrtka Hoka One One osnovana je 2009. godine u Francuskoj, a sjedište se nalazi u Californiji (SAD).

Hoka Speedgoat 4 je najnovije četvrto izdanje ove prestižne tenisice za trail trčanje. Tenisice su namijenjene za normalno/neutralno stopalo, a pad peta-prsti iznosi 4 mm. Slavni ultramaratonac Karl 'Speedgoat' Meltzer poslužio je kao inspiracija za ovaj model koji može savladati najzahtjevnije tehničke podloge. Tenisica Speedgoat 4 posebno je izrađena za utrke izdržljivosti, no obzirom da je riječ o kvalitetnom, udobnom i jedinstvenom modelu, ova tenisica je namijenjena za široku uporabu te ju trkači mogu koristiti na svim vrstama treninga, svakodnevno.

Četvrto izdanje ovog modela koristi novu prozračniju i robusnu mrežastu konstrukciju. Dodani su i 3D printani dijelovi na srednjem dijelu stopala za povećanu podršku te veći osjećaj sigurnosti, a novi dizajn omogućuje još veću udobnost u području nožnih prstiju. Na jeziku tenisice nalaze se strateški rezovi za veću prozračnost. Masivni potplat sastoji se od nekoliko dijelova: vanjski dio potplata sadrži višesmjerne čepove za jedinstveno prianjanje na neravnom terenu (Vibram® MegaGrip, 5 mm), manji srednji potplat sadrži pjenu CMEVA koja apsorbira udarne točke i nudi stabilnu podlogu, a veći srednji potplat pjenastu gumu EVA koja osigurava lagano ublažavanje. Hoka Speedgoat 4 ima široku platformu namijenjenu osiguravanju stabilnije osnove na različitim terenima te zonski postavljenu gumu za dodatnu podršku i stabilnost. Speedgoat 4 će bez problema savladati svaku stazu zbog svoje stabilnosti i sigurosti kako na uzbrdicama, tako i na nizbrdicama.

SUBJEKTIVNO MIŠLJENJE

Zaluđenost koja postoji oko Hoka One One tenisica nijezaobišla ni mene. Model koji sam imala priliku testirati je odličan i na prvu je jasno da je riječ o vrhunskim tenisicama. Osim što su estetski prekrasne, vrlo su funkcionalne i udobne. Iako je potplat pozamašan, pad peta-prsti je samo 4 mm što doprinosi osjećaju udobnosti i prirodnijem položaju stopala. Uz ovakav potplat stopala su zaštićena od udaraca prilikom trčanja, a to je osobito važno u trail trčanju gdje se susrećemo s vrlo raznolikim i neravnim podlogama (ponekad i vrlo opasnima). Tenisice izgledaju masivno, no zapravo se ta masivnost ni ne osjeti – lagane su i prozračne. Najviše me se dojmio vanjski potplat koji sadrži Vibram MegaGrip čepove. Potplat s čepovima ulijeva povjerenje za slobodno trčanje bez straha jer je očita njihova moć prianjanja o podlogu te olakšano savladavanje uzbrdica i nizbrdica.

Ako trebate nove tenisice za trail trčanje, a istodobno već neko vrijeme razmišljate o brandu Hoka, isprobajte ovaj model i uvjerite se zašto skoro cijeli trail svijet luduje za njima.

Valentina Đureković Sertić

Slični članci

25.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
ZABIN ČETVRTAK donosi 10% i 20% popusta!
18.
Jul.
Ecovision
I posljednja etapa je preplivana! Saznaj više o samoj završnici ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
12.
Jul.
Novosti
S veseljem te virtualno grlimo i pozivamo da se pridružiš rođendanskom slavlju koje traje do kraja mjeseca!
09.
Jul.
Akcija u Sport Vision-u
D-UTORAK ti donosi -20% popusta!
04.
Jul.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
04.
Jul.
Ecovision
Pogledajte kako je prošla druga od tri etape ovogodišnjeg projekta RokPoluotok!
02.
Jul.
Novosti
Pronađi nešto za sebe jer smo na odabranu ponudu artikala u Sport Vision trgovinama i na web shopu pripremili ČAK do -50% popusta!
02.
Jul.
Novosti
Najbolji osvajaju lopte s potpisom naših reprezentativaca Gvardiola, Pašalića i Sose!
27.
Jun.
Ecovision
Otkrij avanture Ribafisha i Sport Visiona s prve otplivane etape RokPoluotoka!
24.
Jun.
Novosti
Samo danas skokni do najlbliže Sport Vision trgovine i iskoristi priliku da uz sjajne novi par tenisica.