Pretraži stranicu
Preporučamo: 5 fitness aplikacija za trening kod kuće
Magazin
07.04.2020.
Magazin

Preporučamo: 5 fitness aplikacija za trening kod kuće

07.04.2020.

Previše obaveza na dnevnom nivou odvlačile su vas od treninga? Niste ljubitelj gužve niti treninga u tereteni?

Dani koje provodimo kod kuće možete iskoristiti i za vježbanje i kreiranje osobnog plana treninga i zdravijih navika.

Na Google Play trgovini, kao i na App Store, u sekciji Fitness&Health pronaći ćete mnoštvo besplatnih aplikacija za samostalni trening, prilagođenih svakom nivou forme – od početnika do profesionalaca.

U nastavku teksta izdvajamo 5 fitness aplikacija koje preporučujemo da preuzmete već danas i osmislite svoj trening kod kuće.

Nike+ Training Club

Nike Training Club (NTC) kreira plan treninga, specijalno za svakog od vas, a koji se vremenom prilagođava prateći vaš napredak.

Odaberite set vježbi i pratite uputstva tima Nike trenera svjetske klase i savjete popularnih sportaša, među kojima su Isaiah Thomas, Julie Ertz, Sidnei Lerouk Dvier i Cristiano Ronaldo.

Dovedite tijelo u fit formu uz preko 180 vježbi među kojima se nalaze vježbe snage i izdržljivosti te pokretljivosti i joge.

Osim izazovnih vježbi, Nike+Training Club aplikacija omogućava i  povezivanje korisnika kako bi se muđusobno bodrili i motivirali.

7 FIT – 7 Minute Workout

Ukoliko se i vi opravdavate uz izgovore da nemate 10 minuta vremena, za brz trening u bilo kojem dijelu dana – predlažemo vam aplikaciju „7 minute workout“. Kao što već zaključujete po naslovu – za vježbanje uz ovu aplikaciju – potrebno vam i manje od 10 minuta.

Program je koncipiran tako da se počinje od treninga fokusiranih na određeni dio tijela, a potom prelazi na treninge za kompletno tijelo – a svaki trening traje ukupno 7 minuta.

Aplikacija „7 minute workout“ će isplanirati treninge za vas, a vi – izdvojite 7 minuta da se razgibate i učinite dobru stvar za svoje tijelo.

SWORKIT

Aplikacija Sworkit (skraćni naziv od Simply Work It ) je zamišljena baš tako – da jednostavno vježbate.  Možete da odaberete cardio, vježbe snage, istezanje ili pak neku mješavinu svega od navedenog!

Odlična je za početnike, jer pokazuje pravilno izvođenje svake vežbe. Jedna od pogodnosti ove aplikacije za vježbanje je i mogućnost kreiranja seta sa omiljenim vježbama.

Zanimljivost vezana za ovu aplikaciju jeste i da ju je American College of Sports Medicine, 2015. godine prograsio najuspješnijom u kategoriji aplikacija sa najviše preporuka.

FREELETICS

Freelectis treninzi sastoje se pretežno od high-intensity vježbi (HII) koje se kombinuju sa vježbama snage i izdržljivosti.

U programima vježbi u ovoj aplikaciji, izdvajaju se  bodyweight treninzi gdje Freeletics treneri  pokazuju kako da odradite takvu vrstu treninga – bez opreme i odlaska u teretanu.  Pored toga, u aplikaciji su dostupni i programi cardio treninga, treninga snage, osobne kondicije i zdrave ishrane.

Bez obzira na nivo kondicije, programi u Freeletics aplikaciji su prilagođeni tako da svatko može postići svoje ciljeve i izgraditi zdrave navike.

HIIT & Cardio Workout by Fitify

Kada želite brz i djelotvoran trening za cijelo tijelo, HIIT je svakako najbolja opcija.  Isprobajte intenzivne i efikasne treninge, koji pogađaju sve grupe mišića.

Uz pomoć  vježbi unutar  HIIT & Cardio Workout by Fitify aplikacije, možete sagorjeti kalorije i masti, gdje god da se nalazite – i to bez dodatne opreme. Preko 90 vježbi sa tjelesnom težinom je integrirano u 4 jedinstvena programa.

Sve što je potrebno je da odvojite 20 minuta vremena za brz trening koji će u vrlom kratkom vremenu dati željene rezultate.

Za kraj, složit ćete se da je ključna stvar - volja. Nedostatak vremena nije izgovor za odlaganje treninga, kao ni to da niste ljubitelj grupnih treninga i treninga u teretani.

Napravite prvi korak ka zdravijim navikama i zdravijem tijelu.

Instalirajte neku od Fitness aplikacija i izdvojite 7 do 20 minuta dnevno za trening.

Dostignite formu o kakvoj maštate, uz treninge odrađene u udobnosti svog doma.

Vježbajte kod kuće.

 

Sport Vision tim.

Slični članci

28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
25.
Mar.
Novosti
Donacija koja budi nadu! Kupnjom u Sport Vision trgovini pomozi Crvenim Nosovima u humanitarnoj inicijativi!!      
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!
06.
Mar.
Novosti
SPORT&BONUS je loyalty program koji pruža različite pogodnosti kupcima!
29.
Feb.
Trčanje
Otkrivamo koje su to inovacije i prednosti ovih tenisica u odnosu na prethodne i zbog čega ćete ih zavoljeti već na prvi korak.
28.
Feb.
Novosti
Neka svaka žena ovih dana ima izgovor za otići u shopping!