Pretraži stranicu
 Dizajnerica, Champion ambasador, instruktorica grupnog fitnesa - Nina Šklempe
Novosti
07.04.2016.
Novosti

Dizajnerica, Champion ambasador, instruktorica grupnog fitnesa - Nina Šklempe

07.04.2016.

Ninu znam kao bivšu polaznicu programa za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu. Vodi grupne treninge po mnogim fitnes centrima i povratne informacije od njenih vježbača su odlične. Bivša je sportašica ali njena druga profesija traži veliku kreativnost i unikatnost. Neki dan saznali smo od Nine da je odabrana kao Champion zaštitno lice. Puni ponosa i sretni zbog nje, odmah smo odlučili napraviti intervju.

1. Nina, nama si poznata po vođenju odličnih treninga. Ali javnosti po još jednom svom talentu, po svojim dizajnerskim postignućima. Koliko dugo se baviš dizajnom i koje su tvoje najdraže kreacije?

Cijeli život volim crtati i nekako sam naivno upisala Školu za tekstil kožu i dizajn u Zagrebu, smjer modnog dizajna i već u 3. srednje profesorica me savjetovala da se prijavim za Fashion week Zagreb, i tako sam svaku sezonu proljeće/ljeto, jesen/zima izlagala kolekcije na Fashion weeku. Nakon srednje škole otišla sam na Tekstilno-tehnološki fakultet gdje sam primljena među prvih 10 najboljih prijemnih radova. A najdraže kreacije su uspomene s diplomskog koji sam pripremala 3 mjeseca crtajući dan/noć s temom Angkor, te sam arhitekturu hramova i korijenje džungle prenosila u modne crteže. Najdraža kreacija mi je vjenčanica koju je na kraju kupila djevojka koja se udala u Abu Dhabiju. A na Dori 2010. godine grupa Feminem je pobijedila u mojim kreacijama – Ninchstyle.

2. Kada si se počela baviti vođenjem treninga i kako si se odlučila za to?

Imala sam 18 godina kad me vlastita mama nagovorila da s njom krenem na Pilates u Goky fitness centar. Inače sam cijelo djetinjstvo provela na tenis terenima, 9 godina sam trenirala tenis i nekako sam oduvijek voljela sport. Goky me uveo u svijet Pilatesa, kod njega sam se educirala i nikad nisam mislila da ću toliko dugo, evo sad već 14 godina biti u dvorani i raditi kao instruktor pilatesa. Ja sam mu neizmjerno zahvalna jer da nije bilo tog trenutka možda nikad ni ne bi radila ovo što danas radim i volim.

3. Kako je bilo krenuti na nastavu na učilištu i na koji način si iskoristila tu prednost da si instruktor grupnog fitnesa?

Uf, veselo i turbulentno haha! Bilo je teško uskladiti svakodnevne treninge i predavanja, no bilo je zanimljivo i poučno u svakom pogledu. Čovjek ući dok je živ i uvijek je dobro ponoviti gradivo ili naučiti nešto novo pogotovo ako je u pitanju karijera.

4. Koliko vremena utrošiš na pripremu jedne nove kreacije a koliko na pripremu treninga?

Za kreaciju od praznog papira do gotovog proizvoda treba dosta vremena. Dok nacrtam ono što želim i dok nađem materijale koji odgovaraju onome što sam zamislila i dok se savjetujem s krojačicom do gotovog proizvoda potrebno je nekad i do 2 tjedna. Trening ipak osmislim lagano kroz jutro dok se pije kavica. To mi je nekako gušt misliti si čime ću danas vježbačima zapapriti dan hehe.

5. Koji tip treninga je za tvoj gušt?

Prvenstveno sam zahvalna Pilatesu, jer sam prije 7 godina imala prometnu nesreću i puknuće diska u lumbalnom dijelu leđa. Stravične bolove sam trpjela 2 godine, ne radeći u dvorani, htjeli su me operirati kao da mi bude bolje. Rekla sam samoj sebi idem vidjeti i počela sam voditi pilates u jednom fitnesu trpeći bolove koji su sezali kroz cijelu lijevu nogu do listova. Danas nakon 7 godina moja su leđa izdefinirana, jaka i nemam bolova u leđima. Svakome preporučujem Pilates! A za gušt volim svoje Booties/core treninge koje vodim u kružnom obliku, od snage, izdržljivosti, ravnoteže i cardia. Volim jače treninge.

6. Genijalna je situacija koja se dogodila prije nekoliko dana. Još jednom čestitamo što si postala zaštitno lice za Champion. Kako je došlo do toga?

Champion kao sportski brand voli pozitivne mlade ljude. Tražili su zaštitno lice kampanje BeYourself, osobu s trenerskim iskustvom, vedrom i veselom naravi, tako da sam se odlično uklopila u njihovu priču. Rekli su da ne žele neku mršavicu bez oblina, da im više odgovara uzeti nekoga tko živi za vježbanje. BeYourself je kampanja koja promovira zdrav i aktivan život, potiče ljude na pozitivne misli, da uživaju u svome tijelu i sami sa sobom, u čemu sam se ja u potpunosti prepoznala i prihvatila ponudu.

Svi koji žele kontaktirati s Ninom mogu to napraviti preko njene Facebook stranice ili preko mobitela na 0912528223.
 

Izvor: Fitnes učilište

Slični članci

07.
Jun.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
16.
May.
Novosti
Naša outdoor ponuda je postala bogatija za još jedan novi brend. Predstavljamo vam Mammut - ime koje je već desetljećima dobro poznato u svijet...
02.
May.
Novosti
U Sport Vision trgovinama od 2. do 12. svibnja uz kupnju 2 ili više artikala punih i sniženih cijena odabranog asortimana očekuje te -30% popusta...
23.
Apr.
Novosti
Sport Vision Srijeda donosi ti ekskluzivnu ponudu u Sport Vision trgovinama!
28.
Mar.
Novosti
Svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te jedinstvena ponuda!
27.
Mar.
Novosti
S proljetnim danima stiže potreba za novim sportskim aktivnostima i za novom sportskom opremom, a Sport Vision je osigurao da prođeš što p...
26.
Mar.
Novosti
Jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u fitness industriji je kardio i gubitak masnoće. Ono što ljude najviše zanima je da li je ...
19.
Mar.
13.
Mar.
Novosti
Nešto “novo i uživo” 18. ožujka u Zagrebu!
12.
Mar.
Novosti
Sport Vision pripremio je vrhunsku tjednu akciju uz Sport&Bonus loyalty karticu!